Noutăți din lumea răilor: follower spam

Sunt convins că aproape oricine are cont pe Twitter s-a trezit cu o mulțime de mesaje din categoria “Cutare is following you”, chiar dacă Cutare e din alt spațiu și vorbește altă limbă decât tine. Pe mine a început prin a mă mira chestia asta mai ales pentru că aproape nu folosesc contul de Twitter, din lipsă de timp.

Mark Glaser de la PBS/MediaShift găsește însă o explicație și un nume concludent pentru explicația lui, care e “follower spam”. E vorba de spammeri umani care se abonează la tine (followers), în ideea că te vei abona și tu la ei și în felul ăsta capătă o rețea de difuzare pentru diferite anunțuri comerciale.

Poate că userii serioși de Twitter au observat deja fenomenul, dar după știrea mea e prima oară când cineva teoretizează despre asta. Glaser dă și mai multe detalii despre cum poți scăpa de asta.

3 thoughts on “Noutăți din lumea răilor: follower spam”

  1. Ceva asemanator exista atat pe Messenger, cat si pe Windows Live. Te trezesti cu invitatii de la tot felul de tipe (nu neaparat prostituate) si daca faci greseala sa accepti te trezesti cu tone de spam.

  2. Mai avem explicatii: minunea aia cu “recomanda unui prieten“. Verificati, poate aveti surpriza sa constatati ca vine chiar de la un “prieten“.
    Alta magarie: daca furnizezi o adresa de email pentru abonare o sa ai acces la nu stiu ce cont. Pai adresa ai pus-o deja, daca o mai scrii odata zice NIET, alta ! Si uite asa tot niste “prieteni“ se gandesc ei putin si pun o adresa la intimplare. Dupa aia vine spamul, fiindca asta e ideea ! Si nici nu ai ce le face fiindca “prietenul tau X ti-a trimis urmatoarea recomandare“.
    Din pacate CONSTAT CA EXISTA ACESTE OBICEIURI SI LA SITE-URI ROMANESTI. De la doua dintre ele astept inca un raspuns apoi urmeaza distractia legala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *