Keleti, detronat de la Pro Motor; Cerchez, publisher pe divizia de business

Eduard Darvariu, producător la Pro Motor (Pro TV) a fost numit ieri și redactor-șef al revistei “Pro Motor”, editată de Publi Media. S-a anunțat ieri în divizia de print a lui Adrian Sîrbu. Darvariu va relansa Pro Motor (concept, schimbare de layout). Motivele plecării lui Edwin Keleti, fostul redactor-șef, nu au fost anunțate oficial.

Pro Motor, emisiunea, și Pro Motor, revista, vor avea un concept unitar. Revista a fost arondată diviziei de business, din care fac parte “Ziarul financiar”, “Business Magazin” și “Target”.

Cifrele revistei: 271.000 de cititori pe ediție în ultimul SNA, 17.697 exemplare vândute în medie pe iulie-decembrie 2006.

pro_motor.jpg

Alte schimbări din ianuarie 2007, la revistele lui Adrian Sîrbu: Alexandru Cerchez (ex-“Target”) – publisher pe divizia de business, fostă a Cosminei Noaghea, care conduce print-ul (director publishing) alături de Cristi Hostiuc (director editorial). Andereea Păun preia “Target”, ca redactor-șef.

UPDATE: Și o plecare din Publi Media, divizia de business, dată de Brăduț pe Jurnalismonline.ro: Adrian Mîrșanu, fost redactor-șef adjunct la “Ziarul financiar”. Posibil la o publicație de business, la Vîntu – ăsta-i aspectul interesant.

UPDATE 2: M-am mai uitat o dată la cifrele Pro Motor și nu înțeleg: arată foarte bine pentru nișa respectivă. De ce a fost schimbat Edwin Keleti? Omul era pilot de raliu, adus de Dragoș Stanca din Franța și amic cu Mihnea Vasiliu, un alt “plecat” de la Adrian Sîrbu. Avea rezultate ok. Poate tocmai de-aia?

5 thoughts on “Keleti, detronat de la Pro Motor; Cerchez, publisher pe divizia de business”

  1. Iulian, daca la Promotor nu au fost cumva conflicte de alta natura, singura explicatie pentru schimbarea lui Keleti ar putea fi regasita in detaliile din cifrele revistei. Adica vanzarile insumau 14.388 abonamente si 2.840 vanzari cu bucata, numai ca abonamentele (marea majoritate) reprezinta, de fapt, abonamente ZF, revista fiind distribuita gratuit abonatilor acestui ziar…

  2. Gabriel: Buna precizare. Totusi, urmand rationamentul asta ar trebui practic sa inchidem taraba lui Sirbu, nu?

    Am si eu problema asta, in ce masura abonamentele la gramada se pun, toate inserturile alea cu Pro TV magazin + “…eanul” etc. Stii ca i-am si pus in garda cu privire la ce vor sa faca cu Cotidianul 🙂

  3. Buna fratilor, Domnu Keleti cred ca sa ocupat si cu alte lucruri nu doar cu scrisul… Multe deplasari, multe shmecherii, etc. Unii stiu ce masina isi luase la un moment dat… Haideti sa le vedem si nu sa ne facem ca nu stim de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *