Keleti, detronat de la Pro Motor; Cerchez, publisher pe divizia de business

Eduard Darvariu, producător la Pro Motor (Pro TV) a fost numit ieri şi redactor-şef al revistei “Pro Motor”, editată de Publi Media. S-a anunţat ieri în divizia de print a lui Adrian Sîrbu. Darvariu va relansa Pro Motor (concept, schimbare de layout). Motivele plecării lui Edwin Keleti, fostul redactor-şef, nu au fost anunţate oficial.

Pro Motor, emisiunea, şi Pro Motor, revista, vor avea un concept unitar. Revista a fost arondată diviziei de business, din care fac parte “Ziarul financiar”, “Business Magazin” şi “Target”.

Cifrele revistei: 271.000 de cititori pe ediţie în ultimul SNA, 17.697 exemplare vândute în medie pe iulie-decembrie 2006.

 

pro_motor.jpg

 

Alte schimbări din ianuarie 2007, la revistele lui Adrian Sîrbu: Alexandru Cerchez (ex-“Target”) – publisher pe divizia de business, fostă a Cosminei Noaghea, care conduce print-ul (director publishing) alături de Cristi Hostiuc (director editorial). Andereea Păun preia “Target”, ca redactor-şef.

UPDATE: Şi o plecare din Publi Media, divizia de business, dată de Brăduţ pe Jurnalismonline.ro: Adrian Mîrşanu, fost redactor-şef adjunct la “Ziarul financiar”. Posibil la o publicaţie de business, la Vîntu – ăsta-i aspectul interesant.

UPDATE 2: M-am mai uitat o dată la cifrele Pro Motor şi nu înţeleg: arată foarte bine pentru nişa respectivă. De ce a fost schimbat Edwin Keleti? Omul era pilot de raliu, adus de Dragoş Stanca din Franţa şi amic cu Mihnea Vasiliu, un alt “plecat” de la Adrian Sîrbu. Avea rezultate ok. Poate tocmai de-aia?

 1. gabriel Reply

  Iulian, daca la Promotor nu au fost cumva conflicte de alta natura, singura explicatie pentru schimbarea lui Keleti ar putea fi regasita in detaliile din cifrele revistei. Adica vanzarile insumau 14.388 abonamente si 2.840 vanzari cu bucata, numai ca abonamentele (marea majoritate) reprezinta, de fapt, abonamente ZF, revista fiind distribuita gratuit abonatilor acestui ziar…

 2. Iulian Comanescu Reply

  Gabriel: Buna precizare. Totusi, urmand rationamentul asta ar trebui practic sa inchidem taraba lui Sirbu, nu?

  Am si eu problema asta, in ce masura abonamentele la gramada se pun, toate inserturile alea cu Pro TV magazin + “…eanul” etc. Stii ca i-am si pus in garda cu privire la ce vor sa faca cu Cotidianul 🙂

 3. Puscasu Marin Reply

  Buna fratilor, Domnu Keleti cred ca sa ocupat si cu alte lucruri nu doar cu scrisul… Multe deplasari, multe shmecherii, etc. Unii stiu ce masina isi luase la un moment dat… Haideti sa le vedem si nu sa ne facem ca nu stim de ele.

Post your thoughts