News.com: problemele cu Yahoo ar putea fi de la căldură. Și o soluție băbească, dar fără ventilator

Problemele cu Yahoo Messenger și celelalte servicii Yahoo au ajuns și pe News.com, care spune că serverele ar putea fi zăpăcite de căldură, fiindcă așa s-a întâmplat cu MySpace.com anul trecut. Yahoo nu răspunde.

Cert e că și la mine scârțâie azi, așa cum a mai făcut-o și acum câteva zile. Eu am găsit o metodă băbească de rezolvat problema: dacă nu te poți loga pe messenger, intri în mail sau într-o altă aplicație de browser și schimbi parola, după care te loghezi la loc la ym. Funcționează. S-ar putea la fel de bine să fie mai simplu să te duci pe Meebo sau pe WebMessenger.Yahoo.com, în ipoteza că astea funcționează. Dar, poate, un as al networking-ului ne spune de ce mă pot loga după ce schimb parola – poate ăsta-i un simptom relevant…

3 thoughts on “News.com: problemele cu Yahoo ar putea fi de la căldură. Și o soluție băbească, dar fără ventilator”

 1. Cele descrise in articol sunt doar una dintre problemele cu care se confrunta YM, deja de mai mult de un an. Am trecut si eu prin asta. E un caz particular cand te lasa sa intri dupa ce ai schimbat parola. Dar mai este si varianta ca nu te lasa nici atunci. Acum cateva luni vreo 4 zile la rand n-am putut intra.

  Odata intrat, urmeaza alte probleme. De exemplu nu toate mesajele ajung la corespondent. In special linkurile nu se transfera intotdeauna, dar este valabil si pentru mesaje simple, fara linkuri. Odata mai glumeam observand ca filtreaza in general linkurile catre stiri care vorbesc de bine Google, dar adevarul e ca orice linkuri pot cade prada pierderii “pe drum”, indiferent de continut. Din punctul acesta de vedere, YM a inceput sa fie mai nesigur decat Posta Romana, o institutie mamut inca neprivatizata, cu reale performante la capitolul corespondenta si ziare nelivrate.

  Am trecut si de asta, am purtat o conversatie pe YM. Dar a doua zi sa zicem ca vreau sa verific ceva, sa recitesc un fragment. Desi am activata optiunea de arhivare, daca ai memorie buna poti avea reale sanse de a nu gasi unele replici din dialog in arhiva. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca Yahoo se pretinde a fi un mare motor de cautare, dar in arhiva de la YM nu ofera nici cea mai banala functie de cautare… La fiecare upgrade sper sa fi introdus o optiune de cautare in arhiva, dar nu se intampla. Desi e singurul motiv pentru care il upgradez uneori, chiar daca stiu ca voi pierde iarasi ceva timp pana reusesc sa elimin publicitatea cu care este tot mai saturata interfata programului.

  Singurele motive pentru care mai folosesc Yahoo Messenger sunt:
  1. Am multi cunoscuti in lista;
  2. Nu vreau sa-i trasfer pe toti in lista de pe un alt client de mesagerie instant mai simplu si mai de incredere, ca de ex. Google Talk. Aici prefer sa-i am doar pe unii, clasa “premium” de prieteni, restul lumii sa stea bine mersi pe YM.

  In incheiere mentionez ca cele semnalate mai sus le-am constatat a fi valabile nu numai pe un calculator anume, ci pe mai multe la care am acces, indeferent de ISP, de sistemul de operare sau de versiunea programului YM.

 2. Vechea boala a romanului. Iata ca googletalk devine serviciu premium (pour le conneseurs) in timp ce yahoo este pentru marea masa, gloata, bleah. Cand vei folosi gtalk la fel de intesiv vei vedea ca exista aceleasi probleme…

 3. Marius, fii serios. YM e din ce in ce mai meaningless. Chiar daca as fi de acord cu tine ca gtalk are aceleasi probleme, macar nu ocupa 60mb din resurse atunci cand ruleaza… for god’s sake, e doar un amarat de chat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *