Nesimţitul dracului! muşcă şi fugi!

Deruta estivală, desigur sezonieră în presa română, e dublată de un sentiment apocaliptic dat de criza mass media: gogomăniile despre animale spuse la TV de pe la sfârşitul lui iulie încolo sunt anul ăsta mai mari, adică un şarpe uriaş şi nişte peşti veninoşi, în locul Paiajenului Văduva Neagră, o sperietoare insuficientă, în prag de pensie.

Acum trei ani, ofeream pe blog un premiu de 100 de euro oricui mi-ar aduce un Paianjen Văduva Neagră. De creatura pe care corespondenţii de litoral o inventează în fiecare vară auzisem prima oară prin 2004, în trecerea mea de câteva luni la Realitatea TV. An de an, Văduva Neagră a făcut ravagii, fără ca cineva să o vadă, pipăie ş.a.m.d.

Premiul de 100 de euro a rămas deci nedecernat. Acum câteva minute, însă, la Mădălin Ionescu a apărut un şarpe uriaş care a muşcat o turistă la Techirghiol. A apărut, vine vorba, fiindcă era doar un reporter care se dădea speriat de el, şarpele, undeva, la mare. Şarpele a fost prefaţat de un peşte-dragon, alias Trachinus draco, care a muşcat şi el tot felul de turişti zilele trecute.

Daţi repede pe jurnalele de ştiri. De la ora 19.00 – sau dacă nu, sigur la Dan Diaconescu -, spiritul Mădălinei Manole va vorbi cu gura şarpelui care a muşcat o turistă, achiziţionat de altfel de Elena Udrea în cadrul programului de branding de ţară, pilonul “Explore the Carpathian Sea”.

Post your thoughts