Muzica pentru copii. Dati-le un punct de sprijin si va vor muta sufletul din loc

Muzica de calitate si posibilitatea de a salva o viata. Aceasta este invitatia pe care o fac astazi.

Patru ore. Atat are la dispozitie in fiecare zi fiecare consultant de la Telefonul Copilului pentru a schimba in bine vietile celor care suna la 116111 pentru a cere ajutor sau sfaturi.

Pentru a putea raspunde apelurilor care s-au inmultit semnificativ inca din 2009, Asociatia are nevoie de si mai multe fonduri. Catalina Florea, cea care conduce entitatea inca de la lansarea in 2001, imi spune mereu cat de greu este sa stie ca exista posibilitati limitate de a ajuta. Sa stii ca sunt copii care au nevoie de tine, dar nu ai resursele necesare sa ii ajuti.

Cum functioneaza, de fapt, lucrurile: copiii care au nevoie de ajutor sau adultii care vor sa semnaleze cazuri de abuz ori au nevoie de sfaturi in ceea ce priveste drepturile copilului suna la numarul de telefon. Consultantii ii asculta si fie le ofera sfaturi, fie le iau datele (care sunt si raman confidentiale) si iau legatura cu autoritatile pentru a le semnala problema. Apoi fac follow-up, pentru a urmari rezolvarea. Unele cazuri iti frang inima doar auzindu-le povestite. Veti citi unul mai jos.

In beneficiul organizatiei se va organiza concertul MOZART ROCKS. Mergeti. Veti schimba vieti prin generozitatea voastra. Iata invitatia:

Profitand de faptul ca multi nu stiu despre testamentul artistic al marelui compozitor, cativa romani inteligenti, talentati si bine intentionati, au inceput inca din 2006 sa „modifice creativ” actul original, astfel incat pe 12 Aprilie anul acesta sa fie posibil ca bucurestenii sa se bucure de EFECTUL MOZART.

Da, EFECTUL MOZART este un fenomen demonstrat de medicina, in special prin cercetarile medicului Paul Robertson, ca fiind rezultatul benefic al ascultarii operelor lui Mozart in cazul invatarii, memorarii, cresterii atentiei si concentrarii, vindecarii mai multor maladii, glaucomului si nu in ultimul rand asupra copiilor mici.
Chiar daca nu ne incadram in nicio categorie, poate doar in cea a romanilor stresati la maximum de manelizare, promitem sa fim prezenti la mult asteptatul „Mozart Rocks” pentru o mie de „motive curative”.

Si facem aceasta recomandare tuturor acelora care iubesc frumosul, vor vindecare, eliberare, vor 2 ore de bucurie si non-alienare prin simfonie rock.


Ni se alatura chitaristi de exceptie precum Horea Crisovan, Claudiu Ursache, Cezar Popescu, Remus Carteleanu si membrii Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, dirijor al Operei Nationale Române.

Si pentru ca lucrurile minunate n-ar fi complete, daca nu ar avea si scopuri nobile, de data aceasta fenomenul „Mozart Rocks” va sprijini Asociatia Telefonul Copilului în cadrul campaniei „PIERDUT” si ajuta demersul organizatiei de a aduna fondurile necesare pentru a intari capacitatea logistica si umana a acesteia de a raspunde tuturor copiilor la numarul 116 111.

E clar ca ni se pregateste „ceva irezistibil” despre care trebuie sa stim si mai ales sa nu ratam savoarea.
E rock, e fenomen, e SHOW-ul de care ne vom bucura cu toate simturile… S-ar rasuci in mormant, dac-ar lipsi si Bach si Beethoven si Brahms si Haendel si Strauss si Bizet si piesele celebre ale rock-ului modern, de aceea vom avea toate astea într-o orchestratie de exceptie.
Terapia aceasta de bun gust e altfel, creaza dependenta, e profilactica si recomandata tuturor, cu exceptia doar a celor care nu cred in minuni.
Daca va incadrati in prima categorie, ne vedem luni, 12 aprilie 2010, Sala Palatului, ora 20:00 FIX la a VII-a ediție, la care au pus umarul si un numar impresionant de personalitati din lumea muzicala si mass-media, carora le multumim.

Biletele sunt disponibile la preturi intre 40 – 100 RON. Pentru rezervari va puteti adresa direct Asociatiei Telefonul Copilului, la adresa de e-mail
lavinia.mandache@telefonulcopilului.ro, mobil: 0740.111.468.
www.mozartrocks.ro

http://www.youtube.com/watch?v=7Dn-UDAjfog&feature=player_embedded#

http://www.bbc.co.uk/radio4/science/mozarteffect.shtml


Asociatia Telefonul Copilului
116 111
tel / fax: 021 413 00 11
www.telefonulcopilului.ro

Si pentru ca vorbeam de cazuri inregistrate…

“Mama imi spune ca cine nu aduce bani in casa, nu mananca”


…..daca v-ar indeplini pestisorul de aur 3 dorinte, a avea o familie normala ar fi una dintre ele? Cunosc cel putin un copil care ar da orice sa aiba o familie normala, in care sa fie iubit, o familie care sa ii ofere suport emotional si conditii decente de crestere si dezvoltare.

“In ultimele trei luni am incercat de 12 ori sa imi iau viata”, a spus baiatul in varsta de 16 ani care ne suna dintr-un tren pentru a ne anunta ca va incerca pentru a 13-a oara sa isi ia viata.

“Mama imi spune ca cine nu aduce bani in casa, nu mananca” si in consecinta nu mai mancase nimic de aproximativ 12 ore. Oricum, nu acesta era “recordul”, supravietuise fara hrana si 3 zile. Parintii consuma bauturi alcoolice, il molesteaza fizic zilnic (a se intelege de mai multe ori pe zi). Se exprima frumos, coerent, dar ceea ce spune frange inimi si naste revolta: “Tot ce imi doresc este o familie normala, insa oricum nu mai conteaza acum, caci sunt un nenorocit care nu merita sa traiasca si in consecinta o sa mor, o sa sar din tren. Sunt convins ca nimeni nu o sa imi simta lipsa si nimeni nu o sa planga dupa mine.”

Am discutat despre ce ii place, care ar fi motivele pentru care ar merita sa traiasca. Am aflat ca e pasionat de muzica, de faptul ca a cantat la diferite evenimente si a fost remunerat pentru prestatia sa. Ii place sa calatoreasca, desi de cele mai multe ori a fost nevoit sa o faca pentru a scapa de abuzurile din familie (a locuit o perioada intr-un centru de plasament din alt judet). Este un adolescent chinuit, neinteles, care are multe de spus, insa nimeni nu vrea sa il asculte. Un adolescent care nu cere nimic din ceea ce cer tinerii de varsta lui, vrea lucruri “de oameni mari”.

Ar vrea sa se angajeze si astfel sa contribuie financiar la intretinerea lui si a parintilor, insa nu are unde. I s-a explicat in ce conditii ar putea sa se angajeze avand in vedere varsta sa si a fost incurajat sa isi reia studiile (a absolvit doar 7 clase). Am discutat si despre pericolele si tentatiile la care a fost expus si cum le-a depasit sau ce consecinte ar fi putut sa aiba sau chiar au avut – consumul de alcool. La finalul apelului nu mai dorea sa isi ia viata. Se gandise ca are suficiente motive pentru a trai si pentru a se lupta pentru viata sa.

Mi-a multumit pentru ca am fost acolo, pentru ca am raspuns, pentru ca am avut disponibilitatea sa il ascult si pentru ca i-am redat putin increderea in sine si in viata.

(Ana, consultant 116 111)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *