More is less, dar, mă rog, succes

Până acum câţiva ani, de câte ori mă întâlneam cu Sanda Nicola, îmi spunea că nu-i vine să creadă că suntem acum (atunci) împreună, fiindcă pe vremuri, mai demult, ea era Sanda Nicola cea mică de la Deva şi eu eram Comanescu ăla mare de la Bucureşti. Explicaţia: pe la sfârşitul anilor ’90, am trecut amândoi pe la PRO TV, calitate în care am relaţionat, mai prin releu, mai prin “telemobil”, cu ocazia unor “directuri” de matinal.

Aici ar urma frazele alea-clişeu cu anii care au trecut şi tot restul, ca să ajung la ideea că Sanda Nicola şi-a pus pe net un mic site, la, previzibil, sandanicola.ro:

Screen shot 2010-03-30 at 5.30.07 PM

Cu alte cuvinte, după ce a fost “mică” la PRO TV şi a ieşit în faţă la Antena 1, Sanda Nicola a ajuns personaj de “Fabrica” după-amiaza, la Realitatea TV şi apoi a lăsat baltă cariera de vedetă TV pentru colaborări cu posturi ca France 24, o mică firmă de producţie şi altele. Mai nou, apare pe net, cu un site din care eu deduc că vrea să scrie, şi anume mult – dar în acelaşi timp multe.

Mie mi s-ar fi părut mai bine să se concentreze pe una sau mai multe direcţii în care să încerce să se vândă şi să mai lucreze la layout înaintea lansării. Aşa, contravine principiului “less is more”, Nicola se prezintă ca o persoană care vrea să scrie, şi, cum spuneam, al naibii de multe. Deci se poziţionează ca ziarist/reporter/blogger şi nu ca owner de firmă sau specialist în ceva, deşi asta i-ar putea aduce mai multe venituri din momentul în care nu mai vrea să fie afiliată în vreun grup media.

Dar, cum am zis de-atâtea ori, nu mă cred Mafalda, deci mai avem de aşteptat să vedem ce-o să se întâmple. Una peste alta, baftă, fie şi numai pentru că Nicola a avut tupeul să lase baltă o scară ascensională de care alţii, cu mai puţine calităţi, se ţin cu toate membrele din dotare, dinţi şi altele.

 1. corina Reply

  sa stii ca tot “Comanescu ăla mare de la Bucureşti” ai ramas pt multi 🙂 . in sensul pozitiv,desigur.
  si mie imi place de Sanda Nicola si imi pare rau ca nu mai este asa vizibila ca altadata. e un ziarist bun

 2. Marian S Reply

  Wow, dar la ce e acolo clar nu e mana unui singur om, ar trebui sa stea la computer 25 de ore din 24 !

 3. Sanda Nicola Reply

  @ Marian S: Sunt mainile a doi oameni. Lucrez la platforma asta impreuna cu sotul meu, ziarist si el. Eu scriu, el impacheteaza cand se elibereaza de la serviciul lui stabil.
  Observatiile tale, Iulian, sunt cat se poate de pertinente si mersi si pentru sugestia facuta zilele trecute. Intr-adevar, nu ma pozitionez ca owner de firma. Sunt reporter si, mai recent, sociolog. Vreau sa imbin si sa valorific cele doua tipuri de expertiza in diferite proiecte. Blogul reflecta preocuparile mele, nu promoveaza micuta, foarte micuta companie pe care o patronez.

 4. Marian S Reply

  @ Sanda Nicola: multumesc pentru raspuns. Si multumim si lui Iulian ce ne-a reamintit de tine. Chiar ma intrebam unde ai disparut atunci cind ai plecat de pe “sticla“. Sincer sa fiu credeam ca te-ai casatorit cu vreun strainez si ai luat-o din loc ! 🙂

 5. Iosif Reply

  As dori sa pot sa am timp sa comentez pe toti de pe Zelist dar nu stiu daca voi avea timp…o sa incerc….
  PASTE FERICIT TUTUROR ORIUNDE V-ATI AFLA ! LUMINA SA PATRUNDA IN INIMILE VOASTRE !

Post your thoughts