Microjobs.ro – câteva lucruri bune

Manafu a lansat zilele trecute Microjobs.ro, un mashup de Twitter care a primit deja note bune pe net. Adaug şi eu câteva, fiindcă sunt lucruri care merită punctate:

– joburile sunt un segment bogat şi din punctul de vedere al userului/cititorului, şi ca posibilităţi de monetizare
– brandul e bun, dincolo de denotaţiile referitoare la lungimea anunţului, fiindcă mult din conţinut se referă la entry-level şi part-time
– microjobs.ro are valoare de utilitate, contrar a ceea ce se întâmplă de regulă pe Twitter
– veniturile sunt posibile, dacă angajatorii (sau căutătorii de joburi) plătesc de la un punct încolo anunţurile
– structura simplă, Twitter-like (deşi nu e Twitter) şi concizia mesajelor sunt potrivite pentru zona de conţinut în care se mişcă site-ul
– în general a folosi resurse free pentru o construcţie de business e o idee 2.0 şi inteligentă. Dacă cumva ceva se va schimba cândva la Twitter, astfel încât nu va putea fi folosit în mash-up, Microjobs.ro va avea oricum destulă portanţă ca să-şi facă propria interfaţă de “submit”.

Deocamdată, Microjobs.ro are trei categorii simple, “Ultimele joburi”, “Oferte joburi” şi “Cereri joburi”. La asta se poate adăuga eventual, la un moment dat, o structură de taguri – deşi tool-ul de căutare funcţionează foarte bine.

Pe undeva, Microjobs.ro foloseşte tocmai excesul de timp liber al oamenilor (care se vede în mesajele de pe Twitter) pentru a îi pune la treabă.

O să vorbim mai mult despre asta şi despre Twitter în general cu Cristi, miercuri, la HotNews.ro, la Întâlnirile Media, despre care probabil ştiţi.

 1. che Reply

  anarhismul este singura speranta. sclav in capitalism, sau liber in anarhism? conducatorii trebuie sa dispara, anarhismul e singura salvare!

 2. Iulian Comanescu Reply

  Che: bine. Eu sper totuşi ca prin microjobs să se-nvârtă nişte bani, şi pentru owneri, şi pentru cei care angajează şi sunt angajaţi…

 3. eftimie Reply

  Treaba cu monetizarea pare interesantă. E o întrebare pentru întâlnirea de miercuri, cam cum are de gând să o implementeze. Să-şi facă propria interfaţă nu e greu, e chiar util. Nu toată lumea are cont la twitter.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Eftimie: o să-l întreb, nu mi-a zis nimic despre asta, faptul că unele anunţuri se vor plăti de la un moment dat e o presupunere la îndemână. Dar poate Manafu are altceva în cap.

 5. ers Reply

  Intr-o perioada dificila dpdv economic serviciile legate de forta de munca sunt in atentia tuturor. Din pacate momentan nu se incearca decat mici experimente, utilitatea reala pentru angajatori si angajati fiind relativ mica.

  Daca microj nu era lansat de manaf nu auzea nimeni de el si nu parea interesant. E doar o chestiune legata de vizibilitate.

  Problemele actuale ale site-urilor de joburi nu tin de modalitate tehnica de comunicare ci mai mult de seriozitatea cu care sunt utilizate: joburi republicate ca sa iasa la numar, joburi publicate si uitate, imposibilitatea de a verifica autenticitatea unui anunt, etc. O discutie interesanta gasiti aici: http://spinei.hotnews.ro/balaurro-si-piata-muncii-din-romania/internet/20090315/

  Oricum, stiind cine este manaf presupun ca microj va castiga multe concursuri si se va vorbi multa vreme de acum incolo despre el

 6. writeman Reply

  se pare ca o sa rupa pe piata de joburi online, deja vajaie de cautari si oferte de programare, webdesign, seo etc.

 7. ddalex Reply

  Intre noi fie vorba, e cea mai slaba idee din cate am auzit in ultima perioada.
  Sa analizam de ce:
  – Fluxurile de informatie trebuie sa fie puternic moderate pentru a fi cat de cat utile, altfel te inneci in zgomot. Trebuie foarte multa munca manuala ca sa moderezi ofertele si cererile de job.
  – Ofertele de joburi, mai ales la companiile respectabile nu sunt de azi pe maine, nu au caracter de urgenta si au nevoie de vizibilitate imediata asa cum ofera Twitter.
  – Pentru cei care cauta joburi, si posteaza anunturi de cautat joburi, valoare este 0 – chiar credeti ca exista vreun departament de HR care sta tot timpul cu ochiul pe twitter ca sa vada ce oameni sunt pe piata ? HR-estii buni si asa sunt de numarat pe degete in Romania (eu am vazut cam 1 (unul) pana acum), si inglodati in prea multa treaba ca sa stea cu un ochi pe twitter.
  – Twitterul in acest caz este abuziv folosit pentru a face ceea ce o alta tehnologie (RSS’ul) face mai bine si mai cu success.

  Ca sa punem capac la toate, cei care vor un job ar trebui sa poata sa puna undeva singurul lucru important atunci cand cauti un job: CV+ Cover letter.

  Daca ati fi in HR, ati chema pe cineva la un intervieu numai pentru ca a postat pe twitter ca vrea un job ?

  Altfel, mult success in lumea 2.0.

 8. Marian S. Reply

  “Decit sa faci un lucru perfect mai bine faci unul perfectibil“.
  Parca asa zice nenea Bill Gates si uite de-aia a inventat el windowsu` – ca sa ne manince noua zilele !
  Pare o idee buna, in timp se va perfectiona si in mod sigur i se vor adauga si alte module. Deocamdata am si eu o critica tehnica (poate citeste cineva pe aici): se pare ca se vede diferit (si nu foarte bine) in diferite rezolutii ale ecranului. Parerea mea (de pe sculele mele).

 9. cm Reply

  @ Marian S – verificam, un print screen la hello at microjobs.ro nu ar strica! 10x.

  @ddalex – pot sa raspund cu o intrebare? de unde din alta parte ar trebui sa recrutez?

 10. bogdan.daradan Reply

  si eu sustin orice initiativa online pe aceasta directie…ms mult de sfaturi ,,domn profesor,, sper s va placa si blogul me.)

 11. spam Reply

  @ddalex: …vezi tu, ideea in sine a unei aplicatii pe twitter indiferent de outcome e un lucru extraordinar, iar microjobs exista tocmai pentru ca ownerul se numeste manafu si nu ddalex…

  @Jules: as fi vrut sa am timp sa stau pe net cu tine si manafu’

 12. spam Reply

  @Jules: Alunecosule… :)) scuze pentru intilnirea ratata la cafea… azi sunt eu acolo daca ai drum.

Post your thoughts