Microjobs.ro – câteva lucruri bune

Manafu a lansat zilele trecute Microjobs.ro, un mashup de Twitter care a primit deja note bune pe net. Adaug și eu câteva, fiindcă sunt lucruri care merită punctate:

– joburile sunt un segment bogat și din punctul de vedere al userului/cititorului, și ca posibilități de monetizare
– brandul e bun, dincolo de denotațiile referitoare la lungimea anunțului, fiindcă mult din conținut se referă la entry-level și part-time
– microjobs.ro are valoare de utilitate, contrar a ceea ce se întâmplă de regulă pe Twitter
– veniturile sunt posibile, dacă angajatorii (sau căutătorii de joburi) plătesc de la un punct încolo anunțurile
– structura simplă, Twitter-like (deși nu e Twitter) și concizia mesajelor sunt potrivite pentru zona de conținut în care se mișcă site-ul
– în general a folosi resurse free pentru o construcție de business e o idee 2.0 și inteligentă. Dacă cumva ceva se va schimba cândva la Twitter, astfel încât nu va putea fi folosit în mash-up, Microjobs.ro va avea oricum destulă portanță ca să-și facă propria interfață de “submit”.

Deocamdată, Microjobs.ro are trei categorii simple, “Ultimele joburi”, “Oferte joburi” și “Cereri joburi”. La asta se poate adăuga eventual, la un moment dat, o structură de taguri – deși tool-ul de căutare funcționează foarte bine.

Pe undeva, Microjobs.ro folosește tocmai excesul de timp liber al oamenilor (care se vede în mesajele de pe Twitter) pentru a îi pune la treabă.

O să vorbim mai mult despre asta și despre Twitter în general cu Cristi, miercuri, la HotNews.ro, la Întâlnirile Media, despre care probabil știți.

15 thoughts on “Microjobs.ro – câteva lucruri bune”

 1. anarhismul este singura speranta. sclav in capitalism, sau liber in anarhism? conducatorii trebuie sa dispara, anarhismul e singura salvare!

 2. Treaba cu monetizarea pare interesantă. E o întrebare pentru întâlnirea de miercuri, cam cum are de gând să o implementeze. Să-și facă propria interfață nu e greu, e chiar util. Nu toată lumea are cont la twitter.

 3. Eftimie: o să-l întreb, nu mi-a zis nimic despre asta, faptul că unele anunțuri se vor plăti de la un moment dat e o presupunere la îndemână. Dar poate Manafu are altceva în cap.

 4. Intr-o perioada dificila dpdv economic serviciile legate de forta de munca sunt in atentia tuturor. Din pacate momentan nu se incearca decat mici experimente, utilitatea reala pentru angajatori si angajati fiind relativ mica.

  Daca microj nu era lansat de manaf nu auzea nimeni de el si nu parea interesant. E doar o chestiune legata de vizibilitate.

  Problemele actuale ale site-urilor de joburi nu tin de modalitate tehnica de comunicare ci mai mult de seriozitatea cu care sunt utilizate: joburi republicate ca sa iasa la numar, joburi publicate si uitate, imposibilitatea de a verifica autenticitatea unui anunt, etc. O discutie interesanta gasiti aici: http://spinei.hotnews.ro/balaurro-si-piata-muncii-din-romania/internet/20090315/

  Oricum, stiind cine este manaf presupun ca microj va castiga multe concursuri si se va vorbi multa vreme de acum incolo despre el

 5. Intre noi fie vorba, e cea mai slaba idee din cate am auzit in ultima perioada.
  Sa analizam de ce:
  – Fluxurile de informatie trebuie sa fie puternic moderate pentru a fi cat de cat utile, altfel te inneci in zgomot. Trebuie foarte multa munca manuala ca sa moderezi ofertele si cererile de job.
  – Ofertele de joburi, mai ales la companiile respectabile nu sunt de azi pe maine, nu au caracter de urgenta si au nevoie de vizibilitate imediata asa cum ofera Twitter.
  – Pentru cei care cauta joburi, si posteaza anunturi de cautat joburi, valoare este 0 – chiar credeti ca exista vreun departament de HR care sta tot timpul cu ochiul pe twitter ca sa vada ce oameni sunt pe piata ? HR-estii buni si asa sunt de numarat pe degete in Romania (eu am vazut cam 1 (unul) pana acum), si inglodati in prea multa treaba ca sa stea cu un ochi pe twitter.
  – Twitterul in acest caz este abuziv folosit pentru a face ceea ce o alta tehnologie (RSS’ul) face mai bine si mai cu success.

  Ca sa punem capac la toate, cei care vor un job ar trebui sa poata sa puna undeva singurul lucru important atunci cand cauti un job: CV+ Cover letter.

  Daca ati fi in HR, ati chema pe cineva la un intervieu numai pentru ca a postat pe twitter ca vrea un job ?

  Altfel, mult success in lumea 2.0.

 6. “Decit sa faci un lucru perfect mai bine faci unul perfectibil“.
  Parca asa zice nenea Bill Gates si uite de-aia a inventat el windowsu` – ca sa ne manince noua zilele !
  Pare o idee buna, in timp se va perfectiona si in mod sigur i se vor adauga si alte module. Deocamdata am si eu o critica tehnica (poate citeste cineva pe aici): se pare ca se vede diferit (si nu foarte bine) in diferite rezolutii ale ecranului. Parerea mea (de pe sculele mele).

 7. @ Marian S – verificam, un print screen la hello at microjobs.ro nu ar strica! 10x.

  @ddalex – pot sa raspund cu o intrebare? de unde din alta parte ar trebui sa recrutez?

 8. @ddalex: …vezi tu, ideea in sine a unei aplicatii pe twitter indiferent de outcome e un lucru extraordinar, iar microjobs exista tocmai pentru ca ownerul se numeste manafu si nu ddalex…

  @Jules: as fi vrut sa am timp sa stau pe net cu tine si manafu’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *