Micile nume ale oamenilor mari

Câteva porecle de moguli, auzite recent în proximitatea redacţiilor:
– Voiculescu = Miorlau (de la Felix Motanu’).
– Vîntu = Pescarul (de la excursiile în Deltă) = VGI sau vigiai (habar n-am de unde, o fi numărul maşinii).
– Sârbu = Unchiu’ (asta-i mai veche).

Mogulii cu pricina se pot consola cu faptul că porecla e un semn de afecţiune. Dacă asta, totuşi, nu îi consolează, dau cu barda şi-n vreo doi angajaţi:

– Constantin Creţan, şef la crawl Realitatea TV = Biblioteca din Alexandria (după faptul că e din Alexandria şi mai multele volume de poezie publicate în ritm de mitralieră în ultimii ani, disponibile şi la ConstantinCretan.BlogSpot.com). La mai multe! Sau mai bune?
– Grigore Cartianu – redactor-şef la Adevărul = Gregoire Ecrivain, de la faptul că acum câtva timp, când era la Evenimentul zilei, l-a întâmpinat pe Coelho în franceză cu ceva gen: “Je m’appelle Gregoire et je suis aussi ecrivain.” N-am fost de faţă, dar dezmint cu tărie zvonul că Coelho ar fi răspuns: “Şi eu sunt oltean.”
– Petrişor Obae de la Evenimentul zilei – are un nume de familie care încurajează glumele imbecile şi descurajează poreclele, dar dat fiind faptul că Petrişor e-n concediu medical pe motiv de varicelă, a apărut o speculaţie cu privire la faptul că ar suferi de “vărsat de Vîntu”. Sănătate!

Acum că am terminat de scris îmi dau seama că lista a ieşit tare precară şi că probabil toţi cei amintiţi se vor întreba ce am cu ei sau cine m-a plătit de la concurenţă. De aceea şi mai ales ca să ne distrăm fără să fim răi vă invit să adăugaţi şi voi, dacă aveţi.

 1. oana dobre Reply

  Na, ca ma autodenunt eu: “Elodia”. Autor- cred ca Andrei Velea. Motivul: cand nu dai de mine pe nicaieri, sunt la televizor. 🙂

 2. PAH Reply

  Vigiai sau Vijelie era un alt nume pentru Vant, pe vremea cand era doar actionar minoritar la Academia Catavencu. Pescarul i s-a spus dupa primul team building al Realitatii in Delta. Mai haioasa ar fi o lista a poreclelor de angajati. Mai ales ca ar fi si sincera:)
  Chiar, voi cum ii spuneti mogulului Ringier?

 3. Iulian Comanescu Reply

  PAH: am stat vreo şapte ani sau nu ştiu cât, în grupul ăla, şi, curios, Michael Ringier nu prea are porecle. Mai departe de “Maicăl” nu s-a ajuns. Poate omul e o abstracţiune, n-a fost decât de vreo câteva ori în România în toţi anii ăştia.

 4. pisicel Reply

  Bine, dar Elodia nu e un nume mic. E un nume mai mare:)

 5. Rudotel Reply

  Bine, se mai auzea pe holuri “tatuca Maicăl”, dar nici eu nu am auzit de vreo porecla senzationala!

 6. capsunar Reply

  într-unul dintre locurile unde am lucrat, şefei celei mari i se spunea “tuşa” (e vorba de presă scrisă, dar mi-e ruşine să zic numele trustului – te prinzi tu!).

Post your thoughts