Mici schimbări

Ce s-a întâmplat pe sidebar (coloana din dreapta) e destul de limpede; câteva detalii, totuşi:

– am desfiinţat blogroll-ul pentru că citesc şi respect câteva zeci de bloguri. N-aveam cum să păstrez lista la nişte proporţii normale fără să nedreptăţesc pe cineva. În orice caz, nu mi s-a întâmplat să dau sau să primesc un mare număr de hituri prin blogroll. În cazul în care constatarea mea se poate generaliza, reiese că blogroll-ul ar putea fi o etapă depăşită, cel puţin pentru setup-uri ca al meu.

– oarecum, locul blogroll-ului e luat de “M-au interesat”, care e un script Google Reader, cititorul de rss pe care îl folosesc. Sunt convins că oamenii pe care îi citesc vor beneficia prin intermediul lui de mai mult trafic de la mine.

– am desfiinţat “Anti-Comanescu”, fiindcă oricum m-apucasem să curăţ din subsol astfel de lucruri. Cred că am un alt public decât oamenii care consideră că scriu despre Nokia pe 100 de euro, că sunt spion KGB ş.a. Cifrele de trafic îmi arată că nu m-am înşelat. Scuze oricui trebuie să aştepte, uneori, câteva ore ca să-şi vadă reacţia validată. E necesar pentru ca o discuţie pe care o vreau serioasă şi consistentă să nu se transforme într-o gălăgie de microbişti.

– am grupat “Întrebări” cu “Ponturi” fiindcă oricum nu vă înghesuiaţi, ceea ce nu înseamnă că nu vă invit în continuare să scrieţi acolo.

– am desfiinţat linkurile către “Guest Stars”, altfel zis, oamenii care au cont aici şi scriu, fiindcă fac asta foarte rar.

Da, ştiu că din punctul de vedere al codului e o cârpeală, dar funcţionează foarte bine, iar eu nu sunt web designer. Dacă sunteţi de părere că mai sunt lucruri pe care le pot ameliora, aştept sugestiile voastre. Mulţumesc.

 1. idanca Reply

  Multumesc de interes! Totusi, de ce comentariul meu despre TVR nu l-ai validat? Pentru curiosi, e publicat si la mine pe blog! E doar un alt punct de vedere, fara accente microbiste.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Cred că a fost o greşeală, cu validarea. Mă miră totuşi ceva: ce-i cu “mişculaţiile politice” de la “Bazar”? Sunt nişte oameni care se plimbă prin Japonia şi nu mai ştiu ce.

 3. idanca Reply

  Inteleg. Cu bazarul, tocmai asta ma mira sipe mine, cei care vorbesc de decizii politice privind eliminarea unor productii de la tvr, dand exemplu cu emisiunea respectiva! Repet, cred ca aici e mai degraba vorba de costuri, pe care tvr nu si le mai permite.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Aha. Credeam că ai văzut să se facă politică la “Bazar” :-). Mi se părea ciudat, mai ales că îi ştiu pe cei care îl fac.

  Rămân la părerea mea că importantă a fost presiunea angajaţilor TVR în cazuri de felul ăsta. Prima lor grijă a fost să termine cu independenţii, iar Sassu le-a dat probabil satisfacţie ca să aibă linişte în interior. Intenţiile lui “necurate” rămân încă să fie dovedite, deocamdată nu putem spune decât că nu e ok ca un om provenit dintr-un partid să se ocupe de televiziunea publică.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Zoso: O să fac numai 3 şi uite de ce:

  – sunt ceva cititori la arhivă – probabil din motive de informaţie nişată, lumea se duce să caute ştirea din 7 martie despre bomba de la ziarul “Răcnetul” or whatever.
  – prefer structurile de taguri pentru alte setup-uri decât ăsta de-aici, unde informaţia se organizează bine oldskool, pe domenii media.
  – mersi de plug-in, fac asta când o să umblăm prin WordPress – oricum pe dedesubt e cam terci, aici.

 6. zoso Reply

  daca tot esti aici, verifica si de ce nu pastreaza cookies.

  1 si 2. nu neaparat. de aia exista search. plus, e mai util/comod/inteligent sa ordonezi/cauti/afisezi dupa un subiect anume. daca te hotarasti, poate iti ajuta tutorialul asta.

 7. Costin Reply

  Arhiva e bună. Sunt destui care citesc în arhivă. Nici eu nu o sa renunţ la ea.

  Ideea cu folosirea tagurile e chiar foarte bună. singura problemă e atunci când sunt foarte multe.

  Şi categoriile sunt bune deşi se spune ca Google-ul amendeaza faptul ca acelasi content il poate găsi şi in blog/category/ sau in blog/pagina2 sau in blog/tag/. Citisem la un moment dat ca exista si un tool pentru acest lucru dar cel putin in testele mele nu s-a dovedit a fi quite true.

  Ca un sfat, “M-au interesat” ar trebui să îl integraţi într-un fel în css-ul blogului.

 8. Iulian Comanescu Reply

  Costin: din păcate, nu prea ştiu cum să integrez “M-au interesat”, e nişte javascript luat cu copy şi paste din Google Reader. Oricum, funcţionează şi aşa, fiindcă doi sau trei amici mi-au povestit că primesc mai multe vizite decât aveau prin blogroll, cum mă aşteptam.

  În chestiunea “categorii” vs. “taguri”, cred că putem începe prin a gândi în categorii. Dacă nu ne trezim cu mai mult de 10-15, putem rămâne acolo. În caz contrar, punem tag warrior şi tot restul.

Post your thoughts