Mici schimbări

Ce s-a întâmplat pe sidebar (coloana din dreapta) e destul de limpede; câteva detalii, totuși:

– am desființat blogroll-ul pentru că citesc și respect câteva zeci de bloguri. N-aveam cum să păstrez lista la niște proporții normale fără să nedreptățesc pe cineva. În orice caz, nu mi s-a întâmplat să dau sau să primesc un mare număr de hituri prin blogroll. În cazul în care constatarea mea se poate generaliza, reiese că blogroll-ul ar putea fi o etapă depășită, cel puțin pentru setup-uri ca al meu.

– oarecum, locul blogroll-ului e luat de “M-au interesat”, care e un script Google Reader, cititorul de rss pe care îl folosesc. Sunt convins că oamenii pe care îi citesc vor beneficia prin intermediul lui de mai mult trafic de la mine.

– am desființat “Anti-Comanescu”, fiindcă oricum m-apucasem să curăț din subsol astfel de lucruri. Cred că am un alt public decât oamenii care consideră că scriu despre Nokia pe 100 de euro, că sunt spion KGB ș.a. Cifrele de trafic îmi arată că nu m-am înșelat. Scuze oricui trebuie să aștepte, uneori, câteva ore ca să-și vadă reacția validată. E necesar pentru ca o discuție pe care o vreau serioasă și consistentă să nu se transforme într-o gălăgie de microbiști.

– am grupat “Întrebări” cu “Ponturi” fiindcă oricum nu vă înghesuiați, ceea ce nu înseamnă că nu vă invit în continuare să scrieți acolo.

– am desființat linkurile către “Guest Stars”, altfel zis, oamenii care au cont aici și scriu, fiindcă fac asta foarte rar.

Da, știu că din punctul de vedere al codului e o cârpeală, dar funcționează foarte bine, iar eu nu sunt web designer. Dacă sunteți de părere că mai sunt lucruri pe care le pot ameliora, aștept sugestiile voastre. Mulțumesc.

9 thoughts on “Mici schimbări”

 1. Multumesc de interes! Totusi, de ce comentariul meu despre TVR nu l-ai validat? Pentru curiosi, e publicat si la mine pe blog! E doar un alt punct de vedere, fara accente microbiste.

 2. Cred că a fost o greșeală, cu validarea. Mă miră totuși ceva: ce-i cu “mișculațiile politice” de la “Bazar”? Sunt niște oameni care se plimbă prin Japonia și nu mai știu ce.

 3. Inteleg. Cu bazarul, tocmai asta ma mira sipe mine, cei care vorbesc de decizii politice privind eliminarea unor productii de la tvr, dand exemplu cu emisiunea respectiva! Repet, cred ca aici e mai degraba vorba de costuri, pe care tvr nu si le mai permite.

 4. Aha. Credeam că ai văzut să se facă politică la “Bazar” :-). Mi se părea ciudat, mai ales că îi știu pe cei care îl fac.

  Rămân la părerea mea că importantă a fost presiunea angajaților TVR în cazuri de felul ăsta. Prima lor grijă a fost să termine cu independenții, iar Sassu le-a dat probabil satisfacție ca să aibă liniște în interior. Intențiile lui “necurate” rămân încă să fie dovedite, deocamdată nu putem spune decât că nu e ok ca un om provenit dintr-un partid să se ocupe de televiziunea publică.

 5. Zoso: O să fac numai 3 și uite de ce:

  – sunt ceva cititori la arhivă – probabil din motive de informație nișată, lumea se duce să caute știrea din 7 martie despre bomba de la ziarul “Răcnetul” or whatever.
  – prefer structurile de taguri pentru alte setup-uri decât ăsta de-aici, unde informația se organizează bine oldskool, pe domenii media.
  – mersi de plug-in, fac asta când o să umblăm prin WordPress – oricum pe dedesubt e cam terci, aici.

 6. daca tot esti aici, verifica si de ce nu pastreaza cookies.

  1 si 2. nu neaparat. de aia exista search. plus, e mai util/comod/inteligent sa ordonezi/cauti/afisezi dupa un subiect anume. daca te hotarasti, poate iti ajuta tutorialul asta.

 7. Arhiva e bună. Sunt destui care citesc în arhivă. Nici eu nu o sa renunț la ea.

  Ideea cu folosirea tagurile e chiar foarte bună. singura problemă e atunci când sunt foarte multe.

  Și categoriile sunt bune deși se spune ca Google-ul amendeaza faptul ca acelasi content il poate găsi și in blog/category/ sau in blog/pagina2 sau in blog/tag/. Citisem la un moment dat ca exista si un tool pentru acest lucru dar cel putin in testele mele nu s-a dovedit a fi quite true.

  Ca un sfat, “M-au interesat” ar trebui să îl integrați într-un fel în css-ul blogului.

 8. Costin: din păcate, nu prea știu cum să integrez “M-au interesat”, e niște javascript luat cu copy și paste din Google Reader. Oricum, funcționează și așa, fiindcă doi sau trei amici mi-au povestit că primesc mai multe vizite decât aveau prin blogroll, cum mă așteptam.

  În chestiunea “categorii” vs. “taguri”, cred că putem începe prin a gândi în categorii. Dacă nu ne trezim cu mai mult de 10-15, putem rămâne acolo. În caz contrar, punem tag warrior și tot restul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *