Mess-miezuri

Aseara am observat. Incercand sa downloadez o versiune mai noua de Messenger, pe pagina Yahoo, pe langa clasicul YM a aparut si noua platforma de webmessenger. Adica “taclale pe internet”  fara download, fara “buletin” si, mai ales, fara install.

Am incercat-o si mi s-a parut destul de OK, mai ales pentru cei care, din varii motive, nu doresc sau nu pot instala YM. Are ceva emoticoane, are un history al mesajelor, dar nu am descoperit cum se poate face un file transfer. Ma rog, poate nu are sau eram eu prea obosit…

Zic eu ca ideea celor de la Yahoo e buna, mai ales pentru cei din multinationale, carora nu le este permis, de cele mai multe ori, sa foloseasca niciun program de mess.

Aspectul interesant “este doua”: de ce s-au trezit atat de tarziu cei de la Yahoo sa ofere un webmess si de ce Google, care are deja demult asa ceva pe pagina lor de webmail, nu a castigat teren in fata Yahoo la capitolul “talk-lale pe internet”?

7 thoughts on “Mess-miezuri”

  1. Programul YM este stufos, si din principiu nu-mi las nici un instant messenger deschis (intai pentru ca imi mananca timpul, apoi pentru ca macar scap de un risc de virusare in plus), afara doar de cel implicit de pe pagina GMail.

    Ce vreau sa spun insa este ca Yahoo avea de ceva vreme un concurent important, anume Meebo. Eu oricum in ultima vreme asa imi verificam mesajele de pe YM, sa zicem saptamanal. Asa ca eu cred ca noul webmessenger este o reactie la cresterea in popularitate a Meebo. Chiar daca acesta are o functionalitate in plus, anume este multiplatforma, de acolo poti accesa mai multi clienti de messenger, nu doar Yahoo.

  2. webmessengeru’ exista de minim 2 ani, da? nu e atit de folosit pt ca necesita instalare de java, java “care este” lenta. in plus pierde mesajele lasate offline si lista mai poate continua

  3. De multa vreme exista webmessenger-ul de la Yahoo. Atata doar ca era ascuns in josul paginii. Nu stiu unde e acum, dar daca l-ai descoperit, inseamna ca e “mai la vedere”
    Si mie mi se pare o idee foarte buna. Am avut chiar ocazia sa il folosesc de cateva ori, in hoteluri unde nu puteam instala nimic pe calculatoarele puse la dispozitiei (logic!).

  4. La mine e integrat direct in mailul de yahoo acum. La versiunea beta a yahoo mail. Ceea ce mi se pare cool. Pentru fiecare dialog apare un nou tab, iar lista de oameni e preluata din contacts. Mie imi place, chit ca are inca deficiente. e totusi un beta (cred)

  5. re…:(( nu pot instala absolut nici un program…..nici makr messul….imi da eroare de gen “an error I/0….” ce sa fac….plzzzzzzzzzzzzzzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *