Mersi, Roblogfestule

Deși nu mai sunt jurnalist, mă bucur de premiul pentru Blog de jurnalist pe care mi l-a dat juriul de la Roblogfest și mulțumesc.

De ce spun că nu mai sunt jurnalist: fiindcă scrisul nu mai e de vreo trei-patru ani principala mea activitate generatoare de venit (știți probabil de firmă) și fiindcă am avut clienți ca PNL sau PSD, care, dacă nu i-aș fi declarat, ar fi dat naștere unor suspiciuni referitoare la conflicte de interese.

Chestia asta m-a tot frământat și am tot spus-o de câte ori am crezut că era cazul, mai ales că nu țin să fiu în fotografia de grup cu moderatorii despre care se zice că încheie contracte de consultanță cu politicienii pe care îi aduc în studio, editorialiștii despre care se spune că figurează pe state de plată de la firme ale politicienilor și alte personaje asemănătoare. Am tot felul de obsesii de felul ăsta, care sper că în ultimă instanță se reduc la tentativa de imparțialitate, transparență, scris la rece și așa mai departe, deci la jurnalism. Poate că ăsta-i lucrul pe care l-a (mai) văzut juriul la mine, la categoria la care cineva – nu știu cine, dar mulțumesc – m-a înscris: încercarea de a crea un discurs cât mai conform metodei jurnalistice. Chiar dacă jurnalismul înseamnă în cazul meu și să insiști asupra faptului că nu mai ești jurnalist 🙂

UPDATE: Lista câștigătorilor, pe Realitatea.net.

6 thoughts on “Mersi, Roblogfestule”

 1. Na lasa, ca asa a castigat si Grigori Perelman un milion de dolari dupa ce s-a lasat de matematica. Nu zic ca premiile se compara, ci sper sa nu faci ca si el, ci sa ti-l ridici pe al tau (oare in ce consta?), poate vedem si ceva poze.

 2. Un duș rece, e voie ?
  “De ce spun că nu mai sunt jurnalist: fiindcă scrisul nu mai e de vreo trei-patru ani principala mea activitate generatoare de venit … “
  Păi tocmai asta dă de gândit: înseamnă că lumea încă mai recunoaște calitățile tale de jurnalist. Eu văd acest premiu cam așa: hai să-i dam premiul lui Iulian Comanescu în semn de respect pentru ce a făcut pînă acum și ca semn de încurajare pentru viitor, poate înțelege apropoul și se apucă naibii de scris odată !!!
  Dacă vei continua să lași blogul acesta în paragină la anul nu mai vezi acest premiu.
  Ziceți și voi, oameni buni, am sau nu dreptate ? 🙂

 3. Dan: mersi.
  fLoreign: nu știu exact în ce constă, dar mă bucur de el așa cum e 🙂
  Marian S: da, aș putea zice că ceva e în neregulă cu metamorfoza mea din jurnalist în mic întreprinzător. Într-un fel sau altul, o să fac ceva cu blogul mai departe, stai liniștit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *