Mersi, Roblogfestule

Deşi nu mai sunt jurnalist, mă bucur de premiul pentru Blog de jurnalist pe care mi l-a dat juriul de la Roblogfest şi mulţumesc.

De ce spun că nu mai sunt jurnalist: fiindcă scrisul nu mai e de vreo trei-patru ani principala mea activitate generatoare de venit (ştiţi probabil de firmă) şi fiindcă am avut clienţi ca PNL sau PSD, care, dacă nu i-aş fi declarat, ar fi dat naştere unor suspiciuni referitoare la conflicte de interese.

Chestia asta m-a tot frământat şi am tot spus-o de câte ori am crezut că era cazul, mai ales că nu ţin să fiu în fotografia de grup cu moderatorii despre care se zice că încheie contracte de consultanţă cu politicienii pe care îi aduc în studio, editorialiştii despre care se spune că figurează pe state de plată de la firme ale politicienilor şi alte personaje asemănătoare. Am tot felul de obsesii de felul ăsta, care sper că în ultimă instanţă se reduc la tentativa de imparţialitate, transparenţă, scris la rece şi aşa mai departe, deci la jurnalism. Poate că ăsta-i lucrul pe care l-a (mai) văzut juriul la mine, la categoria la care cineva – nu ştiu cine, dar mulţumesc – m-a înscris: încercarea de a crea un discurs cât mai conform metodei jurnalistice. Chiar dacă jurnalismul înseamnă în cazul meu şi să insişti asupra faptului că nu mai eşti jurnalist 🙂

UPDATE: Lista câştigătorilor, pe Realitatea.net.

 1. fLoreign Reply

  Na lasa, ca asa a castigat si Grigori Perelman un milion de dolari dupa ce s-a lasat de matematica. Nu zic ca premiile se compara, ci sper sa nu faci ca si el, ci sa ti-l ridici pe al tau (oare in ce consta?), poate vedem si ceva poze.

 2. Marian S Reply

  Un duş rece, e voie ?
  “De ce spun că nu mai sunt jurnalist: fiindcă scrisul nu mai e de vreo trei-patru ani principala mea activitate generatoare de venit … “
  Păi tocmai asta dă de gândit: înseamnă că lumea încă mai recunoaşte calităţile tale de jurnalist. Eu văd acest premiu cam aşa: hai să-i dam premiul lui Iulian Comanescu în semn de respect pentru ce a făcut pînă acum şi ca semn de încurajare pentru viitor, poate înţelege apropoul şi se apucă naibii de scris odată !!!
  Dacă vei continua să laşi blogul acesta în paragină la anul nu mai vezi acest premiu.
  Ziceţi şi voi, oameni buni, am sau nu dreptate ? 🙂

 3. Iulian Comanescu Reply

  Dan: mersi.
  fLoreign: nu ştiu exact în ce constă, dar mă bucur de el aşa cum e 🙂
  Marian S: da, aş putea zice că ceva e în neregulă cu metamorfoza mea din jurnalist în mic întreprinzător. Într-un fel sau altul, o să fac ceva cu blogul mai departe, stai liniştit.

Post your thoughts