Mecanism de reglementare a Internetului

Se întâmplă discuții despre reglementarea Internetului, spune azi EVZ. Ea, reglementarea, apare atunci când apare o problemă și încercările de autoreglementare au dat greș.

Acum se vede, poate, mai clar ce-am vrut cu autoreglementarea, citește codul de bune practici sau neticheta blogurilor. Pe mine chestia aia nu mă afecta, fiindcă oricum mă țin de ea. În schimb, un mecanism de reglementare din afară o să mă afecteze. Vouă cum vă pică la stomac?

7 thoughts on “Mecanism de reglementare a Internetului”

 1. Nu prea inteleg articolul asta. Cum adica sa reglementeze? Ce sa reglementeze? Nu e posibil tehnic sa faci asta…nu vad cum m-ar opri sa cumpar web hosting in Antigua si sa pun continut romanesc pe el, sau poate se gandesc la ceva similar cu marele fire-wall chinezesc…
  Lasand la o parte partea tehnica, nu vad cum s-ar putea argumenta reglementarea blogurilor. Cel putin din punctul meu de vedere, in primul rand un blog implica un punct de vedere mai personal decat al unei institutii de presa, deci practic ai reglementa o opinie…periculos.

 2. Am citit si eu articolul dimineata si mi se pare extrem de slab documentat… de fapt nu se precizeaza mai nimic concret, si anume la ce parte a reglementarii se refera (comert electronic, servicii audiovizuale pe web, etc…)
  De ex exista o autoritate de reglementare pe comert electronic inca din 2002, dar care nu este prea functionala… Sau pe servicii audiovizuale pe web se discuta la nivelul UE modificare directivei TWF…
  Articolul ala e o varza…

 3. bun bun, dar daca in reglementarea aia zice si ca sa nu se promita si sa se uite, atunci eu il votez. ne tineti pe jar cu ymterviul cu domnu ciutacu…. publicati-l va rugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!

 4. Bogdan: da, e un fel de fum, unde nu putem decela focul. Totuși, nu e prima îngrijorare a autorităților față de ce se-ntâmplă pe Internet. A mai fost ceva acum câteva luni, o masă rotundă organizată de Agenția de Monitorizare a Presei, unde s-a mers provizoriu pe ideea autoreglementării. Tema: discursul de ură.

 5. Iulian, daca e acceasi intilnire de care stiu si eu atunci cred ca initiva a fost mai degraba din partea AMP, decit a autoritatilor.
  Iar autoritatile cam nu stiat nimic despre subiect (adica rasism in .ro ) .. deci cred ca a fost mai mult o informare pentru ei.
  Eu am incercat sa prezint acolo cam care este situatia la nivel mondial, pentru ca a reglementa Internetul la nivel national este total neproductiv daca nu iei in considerare ce se intimpla in alta tari. Printre solutiile propuse am mentionat si auto-reglementarea, dar si informarea si educarea.
  Vezi mai multe aici :
  http://legi-internet.ro/blogs/index.php?title=rasism_pe_internet_in_ro_si_in_alte_part&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  In fine, ideea este ca exista reglementari penale si contraventionale in ceea ce priveste discursul rasist si de ura care se aplica si pe Internet (precizare ce am facut-o si in intilnire ade miercurea trecuta) . Daca e mai eficient sa le aplicam in forta sau sa invatam sa dialogam si sa educam sunt insa optiunile care trebuiesc discutate… Mult mai in detaliu..

 6. Ce ne facem daca nu avem reglementare? Ne putem descurca oare nereglementati? Pe unde o sa mergem, cum o sa gindim?
  Ingrijorarea “autoritatilor” are virsta armaghedonica. Si mai exista si traditia ca autoritatea trebuie sa fie autoritara. Neaparat. Inclusiv autoritatea cea ageamie trebuie sa fie.
  Hosting-ul in Antigua e posibil sa nu rezolve nimic daca extremitatea de intrare a tevii nu este si ea tot in Antigua, tangenta la host. Si, de regula, nu este.
  Mai trist este nivelul. Care, zic eu, tine de educatie. Care tot nereglementata este. Cum fac educatorii de evita reglementarea educatiei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *