Matinal la TVR 1 cu co-host transferat de la Antena 3

Din 2 aprilie, “Telematinal” la TVR 1, cu retransmisie pe TVR International. Gazde: Adriana Avram (ex-Antena 3) si Cosmin Tinta (a prezentat pana acum stirile diminetii la TVR 1). Dimineata e un slot destul de gol, pe care troneaza Pro TV-ul. Dana Deac, directoarea TVR 1, a facut si ea destul matinal la viata ei si este tot ex-Antena 3, ca si Adriana Avram.

Comunicatul de presa:

Din 2 aprilie,

La TVR 1 începe Telematinalul

Adriana Avram şi Cosmin Ţîntă sunt gazdele matinalului care începe pe TVR 1 din 2 aprilie. Telematinalul va fi difuzat în fiecare zi de luni până vineri, de la 7.30, pe parcursul a două ore şi jumătate. Programul, transmis în direct şi pe TVR Internaţional, se doreşte a fi un magazin live cu o structură dinamică, bogată calitativ şi cantitativ în informaţie utilă şi în care să se regăsească în procente egale educaţia, informaţia şi cultura.

Tronsonul va conţine informaţii „vitale” unui telespectator activ, utile în organizarea agendei zilei: meteo, trafic, sfaturi pentru timp liber, informaţii financiare, ştiri externe şi interne, sport, revista presei, ştirea zilei etc.

Fiecare secvenţă din tronson va avea o serie de caracteristici proprii şi va fi diferită de la o zi la alta. Pornind de la informaţii despre bani, până la informaţii sociale, de timp liber sau mondene, echipa matinalului va încerca să le ofere românilor din ţară şi din diaspora toate detaliile de care au nevoie pentru a începe o zi bună.

Cei doi prezentatori ai noului matinal au o experienţă bogată în televiziune şi promit să le ofere telespectatorilor cele mai calde noutăţi ale zilei. Cosmin Ţîntă este actualmente prezentator al Jurnalui de dimineaţă la TVR 1 şi din octombrie 2005 este editor al Jurnalului de la ora 7.00 de pe TVR 1. Cosmin a absolvit în 2000 Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie, secţia Jurnalistică-Engleză, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi profesează în jurnalism de aproape 10 ani.

Adriana Avram a lucrat ca editor prezentator la Antena 3 începând cu aprilie 2005, deţinând înainte funcţia de redactor-şef la ANTENA 1 Suceava. Adriana a absolvit în 1993 Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Energetică, specializarea electro-energetică, alegând apoi o carieră în jurnalism şi participând la o serie întreagă de cursuri de specializare în media.

Actualmente tronsonul TVR 1 de dimineaţă conţine Jurnalul de la ora 7.00, Jurnal care a înregistrat o audienţă medie de la începutul acestui an de 2.5% rating şi 20.5 cotă de piaţă la nivel naţional.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE

 1. Cristi Parvan Reply

  Traditional matinalul e o scoala de vedete. E simplu ore multe de emisie de obicei live, in care comportamentul de switch al telespectatorului e limitat.

  Nu trebuie sa ne mire daca multe din vedetele romanesti au inceput din matinale.

 2. monica L Reply

  Daaa, AMB a inceput o cariera fulminanta la TVR 1 anuntind ca lumea literara l-a pierdut pe Octazio (La) Paz… era prin 1998 la o ora de maxima audienta…. eu cel putin asa am remarcat-o

 3. Cristi Parvan Reply

  Exista matinal la TVR? nu stiam.
  Stiu insa de o emisiune cu caracteristicile enumerate (live mult, switch putin) la TVR 2 .. Maruta. Eu as paria pe el.

Post your thoughts