Matinal la TVR 1 cu co-host transferat de la Antena 3

Din 2 aprilie, “Telematinal” la TVR 1, cu retransmisie pe TVR International. Gazde: Adriana Avram (ex-Antena 3) si Cosmin Tinta (a prezentat pana acum stirile diminetii la TVR 1). Dimineata e un slot destul de gol, pe care troneaza Pro TV-ul. Dana Deac, directoarea TVR 1, a facut si ea destul matinal la viata ei si este tot ex-Antena 3, ca si Adriana Avram.

Comunicatul de presa:

Din 2 aprilie,

La TVR 1 începe Telematinalul

Adriana Avram și Cosmin Țîntă sunt gazdele matinalului care începe pe TVR 1 din 2 aprilie. Telematinalul va fi difuzat în fiecare zi de luni până vineri, de la 7.30, pe parcursul a două ore și jumătate. Programul, transmis în direct și pe TVR Internațional, se dorește a fi un magazin live cu o structură dinamică, bogată calitativ și cantitativ în informație utilă și în care să se regăsească în procente egale educația, informația și cultura.

Tronsonul va conține informații „vitale” unui telespectator activ, utile în organizarea agendei zilei: meteo, trafic, sfaturi pentru timp liber, informații financiare, știri externe și interne, sport, revista presei, știrea zilei etc.

Fiecare secvență din tronson va avea o serie de caracteristici proprii și va fi diferită de la o zi la alta. Pornind de la informații despre bani, până la informații sociale, de timp liber sau mondene, echipa matinalului va încerca să le ofere românilor din țară și din diaspora toate detaliile de care au nevoie pentru a începe o zi bună.

Cei doi prezentatori ai noului matinal au o experiență bogată în televiziune și promit să le ofere telespectatorilor cele mai calde noutăți ale zilei. Cosmin Țîntă este actualmente prezentator al Jurnalui de dimineață la TVR 1 și din octombrie 2005 este editor al Jurnalului de la ora 7.00 de pe TVR 1. Cosmin a absolvit în 2000 Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie, secția Jurnalistică-Engleză, din cadrul Universității de Vest Timișoara și profesează în jurnalism de aproape 10 ani.

Adriana Avram a lucrat ca editor prezentator la Antena 3 începând cu aprilie 2005, deținând înainte funcția de redactor-șef la ANTENA 1 Suceava. Adriana a absolvit în 1993 Institutul Politehnic București, Facultatea de Energetică, specializarea electro-energetică, alegând apoi o carieră în jurnalism și participând la o serie întreagă de cursuri de specializare în media.

Actualmente tronsonul TVR 1 de dimineață conține Jurnalul de la ora 7.00, Jurnal care a înregistrat o audiență medie de la începutul acestui an de 2.5% rating și 20.5 cotă de piață la nivel național.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE

6 thoughts on “Matinal la TVR 1 cu co-host transferat de la Antena 3”

  1. Traditional matinalul e o scoala de vedete. E simplu ore multe de emisie de obicei live, in care comportamentul de switch al telespectatorului e limitat.

    Nu trebuie sa ne mire daca multe din vedetele romanesti au inceput din matinale.

  2. Daaa, AMB a inceput o cariera fulminanta la TVR 1 anuntind ca lumea literara l-a pierdut pe Octazio (La) Paz… era prin 1998 la o ora de maxima audienta…. eu cel putin asa am remarcat-o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *