Materiale de făcut la Chișinău – concurs

Două vizite de documentare pentru cinci jurnaliști români, peste Prut. Condiții: cunoașterea actualității românești, 18-40 de ani, motivarea participării. Materiale: CV și scrisoare de motivare la Asociația Presei Independente, dlazur@api.md.

Prin “pentru colegi” înțeleg de data asta și bloggeri. Dragii mei, nimic nu vă împiedică să participați. Sunt convins că denumirea de “jurnalist” nu e ceva restrictiv pentru organizatori, iar “jurnaliștii” propriu-ziși întâmpină destul de des cu un interes căldicel astfel de oferte. Alegeți-vă, prin urmare, un subiect, săpați pe google după el (sunt destule site-uri moldovenești relevante), faceți o schiță și trimiteți-o la mail-ul respectiv. Dacă are cineva nevoie de contacte în Republica Moldova, să lase un mesaj aici, în subsol, încerc să-l ajut cu ce am eu.

Eu zic că merită, ca om care a fost acolo, ca producător pentru o filmare cu ZDF. Marfă de blog am găsit destulă (bla, bla, bla, bla, bla).

Condițiile precise:

Atenție, concurs!

Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs de selectare a jurnaliștilor din România care vor beneficia de o vizită de documentare în Republica Moldova.

Timp de 4 zile, 5 jurnaliști români vor avea posibilitatea să se documenteze într-o problemă de interes general pentru cititorii din dreapta Prutului. Programul vizitei va fi elaborat în funcție de necesitățile jurnaliștilor selectați.

Criterii de selectare:

– cunoașterea actualității moldovenești;

– vârstă între 18-40 de ani;

– motivarea participării.

(Experiența anterioară de colaborare cu jurnaliștii din Republica Moldova va constitui un atu.)

Jurnaliștii interesați vor transmite prin poșta electronică (e-mail: dlazur@api.md) un dosar care va conține:

– Curriculum Vitae;

– o scrisoare de motivare în care să indice exact subiectul/subiectele pe care ar dori să le documenteze în Republica Moldova.

Concursul este deschis pentru toate instituțiile mass-media din România.

Data limită de prezentare a dosarelor – 1 noiembrie 2007.

API va organiza 2 vizite de documentare pentru jurnaliștii români. Prima se va desfășura la începutul lunii noiembrie a.c., iar a doua – la sfârșitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie 2007.

Pentru relații:

Dumitru Lazur,

coordonator programe API,

tel.: (+373 22) 22-09-96.

4 thoughts on “Materiale de făcut la Chișinău – concurs”

  1. Este un blog dedicat celor din Basarabia si din Romania. Despre libertati, drepturile omului, politica, cetatenie si tot ce desparte si uneste cele doua maluri de Prut in mileniul trei. Sondaje, opinii si chat.

  2. Eram destul de sceptic vizavi de acceptarea comentariului de mai sus:), tinand cont de izul sau vadit miruit cu advertising:). Ma bucur insa ca a fost acceptat si vreau, in acelasi timp, sa ii invit pe cei care vor merge la Chisinau la sa publice articolele relevante pentru relatiiile dintre Republica Moldova-Romania pe Primul Blog Moldo-Roman.
    P.S. Indraznesc sa cer o cifra, dle Comanescu? 73, daca se poate, in lista Dvs.:)

  3. Constantin Codreanu: păi am dat drumul comentariului fiindcă sunt sensibil la povestea asta cu Basarabia și cred că i se acordă prea puțină atenție. Am scanat în viteză blogul dvs. și vă felicit, deși în vreo două locuri nu sunt de acord cu ce ziceți.

    Nu știu exact la ce se referă cifra. Autoritate Technorati? Pe “Lista lui Comanescu” sunt blogurile cu mai mult de 100 la acest capitol.

    Oricum, spor la ce faceți. Ați găsit inteligent o cale nebătută de presa mare. Eu cred în interesul omului pentru aceste lucruri. Când am fost cu ZDF-ul la Chișnău, pentru subiectul cu embargoul vinului, m-am simțit rușinat de faptul că presa românească nu dădea doi bani pe un astfel de subiect și a trebuit să vină nemții să îl facă. Norocul meu că aveau mai mare încredere în echipele din România, că așa am putut să iau și eu o gură de politică post-sovietică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *