Materiale de făcut la Chişinău – concurs

Două vizite de documentare pentru cinci jurnalişti români, peste Prut. Condiţii: cunoaşterea actualităţii româneşti, 18-40 de ani, motivarea participării. Materiale: CV şi scrisoare de motivare la Asociaţia Presei Independente, dlazur@api.md.

Prin “pentru colegi” înţeleg de data asta şi bloggeri. Dragii mei, nimic nu vă împiedică să participaţi. Sunt convins că denumirea de “jurnalist” nu e ceva restrictiv pentru organizatori, iar “jurnaliştii” propriu-zişi întâmpină destul de des cu un interes căldicel astfel de oferte. Alegeţi-vă, prin urmare, un subiect, săpaţi pe google după el (sunt destule site-uri moldoveneşti relevante), faceţi o schiţă şi trimiteţi-o la mail-ul respectiv. Dacă are cineva nevoie de contacte în Republica Moldova, să lase un mesaj aici, în subsol, încerc să-l ajut cu ce am eu.

Eu zic că merită, ca om care a fost acolo, ca producător pentru o filmare cu ZDF. Marfă de blog am găsit destulă (bla, bla, bla, bla, bla).

Condiţiile precise:

Atenţie, concurs!

Asociaţia Presei Independente (API) anunţă un concurs de selectare a jurnaliştilor din România care vor beneficia de o vizită de documentare în Republica Moldova.

Timp de 4 zile, 5 jurnalişti români vor avea posibilitatea să se documenteze într-o problemă de interes general pentru cititorii din dreapta Prutului. Programul vizitei va fi elaborat în funcţie de necesităţile jurnaliştilor selectaţi.

Criterii de selectare:

– cunoaşterea actualităţii moldoveneşti;

– vârstă între 18-40 de ani;

– motivarea participării.

(Experienţa anterioară de colaborare cu jurnaliştii din Republica Moldova va constitui un atu.)

Jurnaliştii interesaţi vor transmite prin poşta electronică (e-mail: dlazur@api.md) un dosar care va conţine:

– Curriculum Vitae;

– o scrisoare de motivare în care să indice exact subiectul/subiectele pe care ar dori să le documenteze în Republica Moldova.

Concursul este deschis pentru toate instituţiile mass-media din România.

Data limită de prezentare a dosarelor – 1 noiembrie 2007.

API va organiza 2 vizite de documentare pentru jurnaliştii români. Prima se va desfăşura la începutul lunii noiembrie a.c., iar a doua – la sfârşitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie 2007.

Pentru relaţii:

Dumitru Lazur,

coordonator programe API,

tel.: (+373 22) 22-09-96.

 1. Blog MD-RO Reply

  Este un blog dedicat celor din Basarabia si din Romania. Despre libertati, drepturile omului, politica, cetatenie si tot ce desparte si uneste cele doua maluri de Prut in mileniul trei. Sondaje, opinii si chat.

 2. Constantin Codreanu Reply

  Eram destul de sceptic vizavi de acceptarea comentariului de mai sus:), tinand cont de izul sau vadit miruit cu advertising:). Ma bucur insa ca a fost acceptat si vreau, in acelasi timp, sa ii invit pe cei care vor merge la Chisinau la sa publice articolele relevante pentru relatiiile dintre Republica Moldova-Romania pe Primul Blog Moldo-Roman.
  P.S. Indraznesc sa cer o cifra, dle Comanescu? 73, daca se poate, in lista Dvs.:)

 3. Iulian Comanescu Reply

  Constantin Codreanu: păi am dat drumul comentariului fiindcă sunt sensibil la povestea asta cu Basarabia şi cred că i se acordă prea puţină atenţie. Am scanat în viteză blogul dvs. şi vă felicit, deşi în vreo două locuri nu sunt de acord cu ce ziceţi.

  Nu ştiu exact la ce se referă cifra. Autoritate Technorati? Pe “Lista lui Comanescu” sunt blogurile cu mai mult de 100 la acest capitol.

  Oricum, spor la ce faceţi. Aţi găsit inteligent o cale nebătută de presa mare. Eu cred în interesul omului pentru aceste lucruri. Când am fost cu ZDF-ul la Chişnău, pentru subiectul cu embargoul vinului, m-am simţit ruşinat de faptul că presa românească nu dădea doi bani pe un astfel de subiect şi a trebuit să vină nemţii să îl facă. Norocul meu că aveau mai mare încredere în echipele din România, că aşa am putut să iau şi eu o gură de politică post-sovietică.

Post your thoughts