Măsuri de criză la Jurnalul şi nu numai

Un anunţ care ar putea cuprinde reduceri de salarii şi concedieri ar putea fi făcut zilele următoare la “Jurnalul naţional”, în contextul scăderii veniturilor din publicitate. Prin piaţă circulă zvonuri despre concedieri pe 15 ianuarie şi 1 februarie şi un 20% pentru micşorările de salarii (care vor varia însă de la caz la caz).

UPDATE: Măsura nu afectează numai Jurnalul, vezi postul următor.

Reducerile de resurse umane de la “Jurnalul” vor afecta mai ales oamenii mai puţin productivi şi colaboratorii. E lucru ştiut (am scris despre asta şi sâmbătă în “Evenimentul zilei”) că redacţiile de peste 100 de oameni din presa cotidiană nu sunt capabile să asigure un conţinut relevant, diferit de ceea ce dau televiziunile de ştiri cu o zi înainte, cu echipe mai mici de 30 de reporteri. Aşa că pe undeva criza accelerează trierea oamenilor din redacţii. “Jurnalul” are, cred, cea mai voluminoasă echipă de cotidian din România, de peste 300 de persoane.

Deocamdată, “Jurnalul” a renunţat la unul din suplimente, cel de ştiinţă (“Zoom”), iar articolele de profil vor trece pe ediţia de internet. Asta, după ce fusese lansată o “Scânteie” zilnică, la pachet cu ziarul, “Scânteie” care ne spune cum a fost 1989.

În general, pe tot grupul Voiculescu, o sursă managerială mi-a dat ca procent pentru reducerile de resurse umane un probabil 10%, dar nu e vorba de o decizie deja luată.

Apropo de criză, şi “Evenimentul zilei” şi-a redus numărul de pagini la 16, cu 24 lunea.

  1. Iulian Comanescu Reply

    Mda: procentul ăla nu înseamnă nimic în momentul de faţă. Vedem mâine sau poimâine. După aceea Marius Tucă va trebui să aplice decizia, o să vedem cum.

    E la timpul viitor, cu alte cuvinte.

Post your thoughts