Legea Cultelor incrimineaza Sfintele Scripturi

E inexplicabil ultimul afront la drepturile omului al Parlamentului Romaniei, din recentul Proiect de Lege a Cultelor, care, la articolul 13, prevede ca: “In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase.”Â
Acest proiect legislativ, indreptat clar impotriva libertatii de constiinta si a liberatii de expresie, a fost asumat de guvern si votat deja in Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati nationale si in Comisia juridica. In prag de euro-aderare, legiuitorii nostri au emanat un articol de lege anti-european, abuziv si impilator, a carui consecinta este posibilitatea interzicerii si/sau cenzurarii anumitor carti, filme, spectacole tv, lucrari de arta plastica, piese de teatru sau manifestari muzicale.

In spatele acestui reactionarism legislativ s-ar putea banui un lobby ortodox… Dar - culmea! - legea ca atare ar putea incrimina si anumite pasaje din Biblie, care pot fi considerate “defaimatoare” si “ofensatoare” la adresa altor culte, precum cele bazate pe idolatrie si politeism; daca nu chiar instigatoare la “invrajbire religioasa”…

Mai pe larg despre intreaga “situatiune” (paradoxalul anti-crestinism al proiectului, recentele pelerinaje electoraliste, precum si rememorarea celor mai recente scandaluri religioase) – in acest articol.

Despre posibilitatile de contracarare civica (petitie publica, manifestatie cu concert pe 28 oct. in Piata Constitutiei) – aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *