Leapşa de cărţi – algo en Espanol

A ajuns şi la mine, de la Decent. Ideea e să iei cea mai apropiată carte de tine, să o deschizi la o anumită pagină şi să copiezi patru propoziţii. Cu riscul de a enerva, dar ca să nu trişez – la mine e în spaniolă:

“Alli donde comen tu y tus amigos”, pensaba, pero no lo dijo. Sintio que el hombre apoyaba los dedos en su codo, sonriendo, y la invitaba a subir a la gondola. Se dejo llevar, casi intimidada, pero la sombra del aburrimento se borro de golpe como arrastrada por el gesto de Dino al clavar la pala del remo en el fondo de la laguna e impulsar la gondola con un limpio gesto en el que apenas se advertia el esfuerzo.

Julio Cortazar, “Alguien que anda por ahi”, o bucăţică din “La barca, o nueva visita a Venecia”. E vorba de o tanti îmboldită să urce într-o gondolă, ceea ce şi face.

Acum la partea mai grea. Regulile şi cei şase bloggeri la care se duce leapşa:

1. Ia cartea care este cea mai aproape de tine.
2. Deschide-o la pagina 123.
3. Gaseste a 5-a propozitie/fraza.
4. Posteaza pe blog textul urmatoarelor 4 propozitii/fraze cu aceste instructiuni.
5. Nu îndrazni sa scotocesti prin rafturi dupa cartea aceea foarte deosebita sau “intelectuala”.
6. Da leapsa mai departe la alti 6 prieteni.

Bloggerii: unu (vreun fragment de teorie macro?), doi (se va mira cu scabroasa cochetărie care îl caracterizează că l-am crezut în stare să aibă vreo carte), trei (ăsta precis are, măcar pe alea pe care le-a scris), patru (Maestrul, sperăm să fie pe recepţie), cinci (şi Margareta, ştie ea de ce), şase (băăăăi, dooomniloruleeee! – o auzi?).

 1. Cezar Paul-Badescu Reply

  Mulţumesc pentru invitaţie, dar am răspuns deja la leapşa asta. Întîmplător sau nu, cartea care mi-a fost cel mai la-ndemînă se numeşte “Enervări” 🙂 (autori Mirel Bănică şi Codruţ Constantinescu).

 2. polo Reply

  uraaaa, asta da dovada ca bloggeri ajung rar la carti. Ce vreti mai mult? Ia o caret oarecare – nu conteaza ce. Dar prin viralitatea “fenomenului” ajunge sa se promoveze si bloguri mai codase sau superficiale, asa cum sunt majoritatea!

  Maine, zic sa va spuneti ce parere aveti despre intratul pe usa cand e bloGata de zapada!!

  Sucks rau, mai bajeti! Puneti mana pe o carte si cititi mai mult de 4 propozitii: nu a murit nimeni din asta. Dupa care, daca v-a dus mintea sa gasiti o carte buna, poate o sa va vina mai greu cheful sa produceti asa multa maculatura electronica zilnic.

  Fiti sanatosi!

 3. nenea cosmos Reply

  pentru ca ai facut o afirmatie. deci e problema noastra. si mi se pare penibil sa ma laud cite carti am. sint intr-un impas. daca zic ca n-am carti sint retard. daca zic ca am sute zice lumea ca ma dau mare. hint. n-am plasma.
  PS mi-ai stricat to fengshuiul.

Post your thoughts