Jurnalul zice iar de Giurgiu, Giurgiu dă drept la replică. Șerban Alexandrescu (Headvertising), pe forum la Jurnalul. Și aici

Încă un articol Jurnalul la adresa TVR și încă un drept la replică al lui Tudor Giurgiu. Giurgiu vine cu o serie de argumente destul de zdravene împotriva unei serii întregi de afirmații din “Jurnalul”. Greu de crezut că PDG-ul TVR trage gogoși, fiindcă toate cele afirmate se pot verifica ușor. Atunci de ce a scris “Jurnalul” așa? Și de ce continuă să scrie despre TVR? Poate să ne dea Victor Ciutacu, vizitatorul nostru, un răspuns.

UPDATE: Șerban Alexandrescu, boss-ul de la Headvertising, a intrat pe forum la Jurnalul și a răspuns altui articol din “Jurnalul”, semnat de Victor Ciutacu. Victor Ciutacu a reacționat, la rândul lui, pe forum.

UPDATE 2: O sursă de la “Jurnalul” îmi spune că mai multele rânduri de întrebări trimise la Tudor Giurgiu au rămas fără răspuns. PDG-ul TVR răspunde după publicarea articolelor, prin drepturi la replică.

Citiți articolul de azi din “Jurnalul” și, apoi, replica tot de azi a lui Giurgiu. Mai la vale, polemica Alexandrescu-Ciutacu

Drept la replica Giurgiu

În urma articolului „TVR: interese și prietenii”, publicat de Jurnalul Național în ediția din data de 12 martie 2007, vă transmitem, în temeiul art. 69 și al art. 70 din Legea presei nr. 3/1974, precum și al Codului deontologic al jurnalistului, următorul drept la replică din partea președintelui-director general al TVR, Tudor Giurgiu, cu solicitarea de a-l publica în aceleași condiții ca și articolul la care facem referire.

Tudor Giurgiu:

* TVR a rămas fără bani

Televiziunea Română nu a rămas fără bani și nici nu se află în imposibilitate de plată. Am precizat de mai multe ori că situația financiară a televiziunii publice este stabilă.

* Falimentul televiziunii publice

Falimentul TVR este o aberație născocită de Jurnalul Național, cu care se încearcă intoxicarea opiniei publice. Declararea unei pierderi din punct de vedere financiar-contabil de către o societate de media (și nu numai) nu are nicio legătură cu falimentul. În altă ordine de idei, France Televisions, televiziunea spaniolă și încă alte opt televiziuni publice europene raportează constant pierderi anuale și nu sunt în faliment. Reiau definiția cuvântului faliment: situația de insolvabilitate în care se află un comerciant, un industriaș etc., declarată de o instanță judiciară (conform DEX, București – 1998). Deci nu are nici o legătură cu TVR.

* TVR are 100 de miliarde de lei vechi datorii

Televiziunea publică nu are datorii la zi, ci facturi scadente în luna martie, ca orice altă societate comercială. Acestea nu pot fi considerate datorii.

* TVR a renunțat la transmiterea Mondialelor de box de la Montreal, din lipsă de fonduri

Comitetul Director a decis că TVR nu va transmite galele de box profesionist de la Montreal (Atenție: e diferență între acestea și campionatele europene sau mondiale de box amator!). Decizia ține de strategia editorială a TVR. Interesul scăzut pentru acest eveniment se pare că nu justifică eforturile televiziunii de a-l difuza

* La începutul lui 2005, Tudor Giurgiu era un tânăr și promițător regizor

La începutul lui 2005, eram în egală măsură: director artistic în cadrul Atomic TV, primul post muzical românesc, între 1998-1999; între 2002 și 2005, inițiatorul și directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj, cel mai important eveniment cinematografic din România postcomunistă; participant la seminarii internaționale în producție de film/tv, cum ar fi: East West Producers Seminars (organizat de British Screen și British Know-How Fund – 1994), Real Film & TV Producing (Amsterdam Summer University – 1994), Eureka Audiovisuel (2000) sau Berlinale Talent Campus (2003); Resident Artist la 911 Media Arts Center din Seattle, urmare a unei burse în cadrul proiectului Artslink (1997).

* Numit în funcția de președinte-director general al Societății Române de Televiziune în mai 2005

Am fost numit în funcția de președinte-director general al TVR la finalul lunii iunie 2005

* Regizorul Tudor Giurgiu și-a luat la scurt timp concediu trei luni

În 2005 am avut concediu în total aproximativ opt săptămâni, din care 11 zile – concediu de odihnă, iar restul a fost concediu fără plată.

* Multi Media Est – semnatara după aceea a unui contract cu SRTv pentru achiziționarea unui film la un preț îngrijorător, de 80.000 de euro

TVR nu a semnat niciun contract de achiziție film cu firma Multi Media Est.

* Primul scandal în care a fost implicat Tudor Giurgiu: licitația pentru desemnarea unei societăți care să administreze spațiul publicitar al TVR; comisia (…) nu a văzut nicio problemă că firma câștigătoare are o experiență diversă doar prin… asociere, în Splendid Media Zece

Nu aveți niciun argument pentru asocierea licitației de desemnare a companiei care să administreze spațiul publicitar al TVR și cuvântul scandal. Dimpotrivă, rezultatele, după primul an de contract, arată că TVR a obținut venituri însemnate din publicitate și modalitatea de lucru – contract de mandat – este mult mai avantajoasă decât precedenta formă, de asociere pentru exploatarea spațiului publicitar – contract de asociere în participațiune.

Nimeni nu a sesizat probleme la data desfășurării licitației, toți membrii comisiei validând decizia – printre ei s-a aflat și Sabina Petre, actualul director executiv al postului Antena 2 și director Business Administration Media, TV și Radio, la trustul Intact, din care face parte și Jurnalul Național.

* Splendid Media aparține SC Academia Cațavencu SA, acționarul majoritar al Poligraf SA, care controlează, în proporție de 52%, administratorul reclamei TVR

Informațiile privind acționariatul Splendid Media sunt false. Conform Registrului Comerțului, acționariatul companiei este format din:

o Radu Budeș – 23.99%
o Cătălin Săndulache – 23.99%
o SC Regent House Printing & Publishing (Călin Husar, Nicolae Rațiu) – 26%
o Sorin Marin – 13%
o Doru Bușcu, Mircea Toma, Liviu Mihaiu – 1.70% (fiecare)
o Cornel Ivanciuc, Ioan T. Morar, Octav Mardale – 1.42% (idem)
o Eugen Istodor, Viorel Motoc, Sorin Vulpe – 1.21% (idem)
o Superb Advertising – 0.02% (acționari Radu Budeș și Cătălin Săndulache)

Prin urmare, Poligraf nu mai este printre asociați și Academia Cațavencu nu controlează administratorul reclamei TVR.

* Ioana Moldovan este (sau a fost în cursul anului trecut) și producător la: Lumea citește, Instructor cool, Cool hunting.

Cool hunting este o emisiune care a fost difuzată de Antena 1 în urmă cu câțiva ani și nu are nici o legătură cu Ioana Moldovan sau firma Format Factory. Emisiunea Cool hunting nu a figurat niciodată în grila de programe a vreunui canal TVR. De asemenea, reamintesc faptul că Ioana Moldovan colaborează cu TVR dinainte ca eu să vin aici.

* Serialul 601 are un buget de 1 milion de euro, după cum spun surse din TVR

Contractul pentru serialul 601 (titlu de lucru) nu a fost semnat, iar informația că această producție are un buget de 1 milion de euro nu are nici o bază, este aberantă și neconformă cu realitatea.

* Comisiile de selecție a scenariilor și producțiilor independente (…) au fost conduse de Tudor Giurgiu sau de un alt apropiat; din ele a făcut parte și un membru al redacțiilor din grupul Cațavencu

În comisiile de selecție a proiectelor nu au fost membri din redacțiile grupului Cațavencu. Negocierea contractelor de emisiuni și semnarea devizelor nu sunt sarcinile președintelui-director general.

* Filmex România, responsabilă cu filmările la Legături bolnăvicioase, a semnat apoi un contract cu SRTv, ca și coscenaristul Răzvan Rădulescu

Filmex nu a semnat niciun contract cu Televiziunea Română. Nici Răzvan Rădulescu nu a semnat vreun contract cu TVR.

Iar Filmex România nu a fost responsabilă cu filmările la Legături bolnăvicioase. Eu am fost, poate, singurul responsabil cu filmările.

* Viorica Capdefier este asociata lui Giurgiu din societatea Rodeo Casting Services, societatea care între timp a avut colaborări și cu producătorii independenți finanțați de televiziunea publică

Rodeo Casting Services, societate la care am acțiuni, nu a avut niciun fel de colaborare cu producătorii independenți finanțați de televiziunea publică.

* Oamenii din industria de publicitate (…) și-au continuat activitatea cu instituția condusă de regizorul debutant. Pe listă se regăsesc angajații și colaboratorii revistei Re:ply, editată de o societate a lui Tudor Giurgiu

Revista editată de o societate a mea nu se numește RE:PLY, ci RE:PUBLIK. Angajații și colaboratorii acestei reviste nu au colaborat cu TVR.

* Claudia Nedelcu se ocupă cu achizițiile și producțiile de filme, seriale și documentare, (…) este perfect implicată în achiziția de filme de către SRTv de la Transilvania Film

Claudia Nedelcu nu se ocupă de achiziții de filme, seriale și documentare. De achizițiile TVR se ocupă Serviciul Achiziție-Vânzare Programe și Subtitrare, care este total diferit de Colectivul Editorilor Coordonatori. Pentru conformitate, vă rog să consultați site-ul www.tvr.ro, secțiunea „Organizație – Editori Coordonatori”. Prin urmare, Claudia Nedelcu nu e implicată în niciun fel de achiziție de la Transilvania Film.

* Gimina Maxim are, de asemenea, experiență în producția de clipuri publicitare – domeniu în care a colaborat cu tânărul regizor Tudor Giurgiu

De-a lungul carierei mele de regizor de clipuri publicitare, nu am colaborat în niciun fel cu Gimina Maxim, în calitate de producător de spoturi.

* O treime din contribuția SRTv la Fondul Cinematografic a luat calea conturilor firmelor soției lui Tudor Giurgiu: Libra Film și Hai-hui Entertainment

Contribuția Televiziunii Române la Fondul Cinematografic nu a luat calea conturilor firmelor menționate. Reiau lista filmelor finanțate în 2006 de către TVR, cât și angajamentele de plată în 2007.

Filmele care au primit finanțare de la TVR în 2006

Nr. contact – Firmă – Film, Regizor
10476/01.06.06 – MDV FILM – ÎNGERUL NECESAR, Gheorghe Preda
10589/12.06.06 – CASTEL FILM – LEGIUNEA STRĂINĂ, Mircea Daneliuc
10521/07.06.06 – MEDIA PRO – CALIFORNIA DREAMING, Cristian Nemescu
10783/03.07.06 – ARTIS FILM – POVESTEA UNUI SECOL, Adrian Popovici
11050/21.08.06 – TOTAL TV – COCOȘUL DE CATIFEA, Radu Gabrea
11055/22.08.06 – MRAKONIA FILM – DACĂ BOBUL NU MOARE, Sinisa Dragin
11202/13.09.06 – AGER FILM – SCHIMB VALUTAR, Nicolae Mărgineanu
11203/13.09.06 – PARADOX FILM – VISĂTORUL, Marius Barna
11449/12.10.06 – ARTE VIZUALE – LA DRUMUL MARE, Gabriel Sârbu
11585/07.11.06 – HI FILM PROD. – RĂZBOI PE CALEA UNDELOR, Alexandru Solomon
11607/09.11.06 – CAMPION FILM – UN EURO GREU, UN EURO UȘOR, M.Șopterean
11618/10.11.06 – MOBRA FILM – AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR, Cristian Mungiu

Producțiile în curs de contractare în 2007

Nume proiect – Firmă – Regizor

CĂLĂTORIA LUI GRUBER – RADU GABREA STUDIO – Radu Gabrea
LOGODNICII DIN AMERICA – AGER FILM – Nicolae Mărgineanu
EUROPOLIS – TUGALL FILM – Corneliu Gheorghiță
MARILENA – ATLANTIS FILM – Mircea Daneliuc
WEEK-END CU MAMA – MEDIAPRO – Stere Gulea
SARMA – MANDRAGORA – Andreea Păduraru

* Cinci sunt filmele pentru care a câștigat Giurgiu, presonal sau prin firma soției, finanțare de la CNC. Două dintre acestea au norocul de a fi coproduse de către SRTv

Pe durata mandatului meu de președinte-director general, nu s-a încheiat și nici nu se va încheia vreun contract de finanțare între SRTv și vreo firmă unde eu sau rudele mele am fi avut vreo legătură. Ca urmare, nici cele două filme invocate nu vor fi co-finanțate de televiziunea publică pe durata acestui mandat.

* Horațiu Nicolau: L-am sunat trei zile la rând pe Giurgiu și i-am lăsat un mesaj cât se poate de clar la secretariat: «Dați-mi banii!». Și toată lumea din TVR îmi zicea că nu sunt bani

Afirmațiile domnului Nicolau sunt total false și așteptăm justiția să facă dreptate.

Publicarea de către Jurnalul Național a unor informații false, fără o verificare prealabilă a veridicității acestora și fără a da posibilitatea celui la care articolul se referă să-și exprime punctul de vedere, anterior publicării articolului, reprezintă o încălcare a celor mai elementare norme ale eticii jurnalistice, fapt pentru care îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanțelor judecătorești, pentru repararea prejudiciului de imagine suferit. Sper ca pe viitor cotidianul Jurnalul Național să evite publicarea unor informații false, fără a-mi da posibilitatea de a-mi exprima un punct de vedere, așa cum minime cerințe ale deontologiei jurnalistice o impun.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE

Șerban Alexandrescu, pe forum la Jurnalul

astept scuze
Scris de: serban alexandrescu
La data: 2007-03-09 15:42:52

domnul ciutacu e un foarte slab ziarist. daca s-ar fi documentat minimal pentru articolul dumnealui, ar fi aflat urmatoarele:

desi am fost colegi in ATF, in 13 ani de publicitate am lucrat o singura data cu tudor giurgiu in prealabil.

nu am fost colegi la Atomic tv. nu am lucrat niciodata cu atomic tv.

cu alina gavrila am fost doar intr-o salbatica concurenta pe vremea cand imparteam contul connex. salbaticie ce-i drept domolita dupa ce nu am mai avut nimic de impartit.

costurile la care se refera dl. ciutacu includ si productia tuturor evenimentelor si a materialelor audio-video, ceea ce face ca respectivul buget sa fie unul chiar destul de mititel, avand in vedere ca el include nu doar fee-ul agentiei pentru strategie, creatie si coordonarea & implementarea campaniei, ci si productia a vreo 7 machete de presa, a doua spoturi video, a unui set complet de ident-uri de statie grafice (produse de cea mai competenta companie romaneasca din domeniu – raster point), a inca unui set complet de ident-uri filmate (cele cu “gemenii TVR 2” – cuprinzand vreo 35 de executii diferite livrate clientului) si a evenimentului “TVR 50” – unanim apreciat de participanti ca fiind poate cel mai bine organizat si mai inovativ eveniment realizat anul trecut in romania.

deci domnul giurgiu chiar a facut un “deal” excelent alegand sa lucreze cu headvertising pentru TVR 2.

mai surprinzator este insa locul din care suntem atacati atat de stupid. inteleg ca trustul domnului Voiculescu este in razboi cu TVR, insa locul in care ataca e foarte prost ales.

headvertising este o resursa preferata de comunicare a trustului in care lucreaza domnul Ciutacu. Cu un sezon inainte, headvertising a lucrat pentru antena 1 si antena 3. Nu a fost o greseala, am mai lucrat pentru antena 1 si in 1998, si 1999, cu ocazia relansarii postului. Noi suntem autorii (in 1998) a sloganului antenei – “mereu aproape”. Am mai facut o campanie pentru Antena 1 in 2001. Si am lucrat, dupa cum am mai spus, si in 2005, si nu doar pentru antena 1 ci si pentru antena 3. Dar asta nu e tot. Din 2003 si pana in ziua de azi lucram pentru Gazeta Sporturilor (cu rezultate excelente – atat pentru campania de relansare din 2003 cat si pentru campania de schimbare de format de la inceputul lui 2006). mai mult – tocmai ni se ceruse sa prezentam o solutie de comunicare pentru Jurnalul National.

Ce sa mai inteleg? Ca o resursa pe care Antena 1 o foloseste in mod frecvent si pe care trustul o prefera pentru multe din brandurile pe care le detine nu e insa destul de competenta pentru a lucra si pentru postul national?

de ce oare? doar intact are voie sa foloseasca o agentie realmente experta in categoria “media”?

mai mult, daca domnul ciutacu crede ca am stors de bani tvr-ul, ar fi interesant sa afle ca in anul precedent am facut mult mai multi bani de pe urma colaborarii cu Antenele 1 si 3. De ce nu e indignat si de acest fapt?

Cireasa de pe tort e faptul ca pe Antene am fost numiti direct, iar la TVR a trebuit sa trecem printr-o licitatie publica extrem de birocratica, la care au participat 7 alte agentii. De ce e aiurea sa gestionam un buget mic dupa o licitatie dar nu e aiurea sa gestionam un buget mare fara licitatie?

Si mai deranjant este ca dl. ciutacu scrie despre campanie ca nu a avut rezultate. Nimic mai gresit. Obiectivele campaniei erau sa schimbe structura audientei TVR2 si din acest punct de vedere a fost atat de reusita (conform datelor furnizate de studiile de audienta TNS-AGB) incat campania va fi inscrisa la actuala editie a premiilor Effie, care rasplatesc eficienta campaniilor de publicitate.

serban alexandrescu

PS: am vazut disclaimerul care spune ca acest mesaj va fi vizibil doar daca va fi activat de un moderator. de aceea il rog pe domnul moderator sa il afiseze, in principiul dreptului la replica. macar acest drept ar trebui sa il am in fata unui ziarist care nu s-a obosit macar sa ma sune spre a se documenta. mai multe relatii despre rezonabilitatea si onestitatea mea va poate da – din cadrul trustului Intact, domnul Catalin Tolontan. Va multumesc.

Victor Ciutacu, pe forum la Jurnalul:

Domnule Alexandrescu, va multumesc sincer pentru parerile scrise despre (in)competenta mea. Am luat act de ele si voi trai cu drama ca va sunt antipatic.
Un minim de decenta, atata cata mai pot avea citindu-va dreptul la replica, pe care dupa cum vedeti nu vi l-a oprit nimeni la publicare, ma impedica sa polemizez cu dumneavoastra pe forumul JN.
Singurul lucru pe care vreau sa vi-l comunic cat se poate de oficial este ca JN nu este nici filiala Antenelor, nici a Gazetei Sporturilor (pentru care ati fost selectionati sa lucrati pe bani privati, nu de la buget) si nici macar, spre dezamagirea dumneavoastra, a Partidului Conservator.
In rest, despre cat de eficiente (au ba) s-au dovedit campaniile dvs. pentru TVR 2, va propun sa cititi cifrele de audienta.
Victor Ciutacu
P.S. In masura in care mai doriti sa-mi transmiteti ceva, v-as fi recunoscator s-o faceti pe victorDOTciutacuATjurnalulDOTro

11 thoughts on “Jurnalul zice iar de Giurgiu, Giurgiu dă drept la replică. Șerban Alexandrescu (Headvertising), pe forum la Jurnalul. Și aici”

 1. e f. trist dpv al unor publicitari care isi fac cinstit meseria
  headv a cstigat tvr2-ul in urma unui concurs asa cum a cstigat si conturile din grupul intact
  (pt. specificul anume al muncii lor, nu conteaza ca acolo snt bani publici si dincolo privati… dect doar ca in primul caz licitatia e publica si in al 2lea… nu obligatoriu: un argumt in + pt serban)
  serban nu si-a expus portofoliul de lucrari pt. trustul voiculescu ca sa sugereze o filiatie, o increngatura (sau ca sa-l ameninte ierarhic pe victor)
  ci ca sa isi demonstreze corectitudinea: “asa am facut si atunci, asa fac si acum”
  sint trist ca victor se grabeste sa priveasca lucrurile in felul asta
  e unul din acele momente in care ma bucur ca snt publicitar nu jurnalist:
  sint mai scutit de suspiciozitate, de conspirationism, de gindire magica
  e pacat ca se ajunge la acst razboi de gradul 2 sau 3 intre oameni care ar putea oricnd sa bea un sprit impreuna
  si care n-au nici o treaba cu razboiul cel mare din spatele usilor capitonate

 2. domnul ciutacu nu are gandire magica. domnul ciutacu isi face doar meseria, insa conform unui altfel de “job description” decat cel cu care suntem noi obisnuiti cand ne gandim la meseria de jurnalist.

  si da, la mine e “gradul 4″, si am activat rachetele din silozuri.

  dar nu, n-as putea bea niciodata un sprit cu cineva caruia ii pasa prea putin ce iese cand dumnealui bate la tastatura. e vorba aici de etica, pur si simplu de etica, nu doar de etica profesionala. nu te obliga nimeni sa te faci ziarist daca nu poti duce chestiile cu care vine la pachet meseria asta.

  problema e ca prea multe din chestiile scrise acolo sunt prea usor demontabile – nu doar cele legate de noi / de mine. de asta cred ca e o problema la autor.

  dar nu cred ca dl, ciutacu nu are vreo legatura cu ‘razboiul cel mare’, cum scrie Florin. Lui i s-a spus sa bombardeze in sectorul 34 si exact asta a facut. Numai ca acolo nu era doar ‘tara lui Giurgiu”, acolo era si casa & familia mea, care n-aveam nici o treaba cu problema de “lebensraum” a domnului Ciutacu. moment in care pun mana pe AK47 si ma duc in munti. si nu ma potolesc pana cand nu imi repara onoarea proaspat terfelita.

  O viata profesionala fara compromisuri implica mari sacrificii in Romania, asa ca deja mi-am luat-o destul de la “piata romaneasca”, nu era cazul sa mi-o mai traga si dl. Ciutacu. nu exista nimic mai nedrept decat sa ti-o iei cand esti printre infim de putinii imbecili care s-au chinuit sa faca totul “by the book” si “on the right side of the law” din publicitatea romaneasca.

  he just picked the wrong guy.

  pentru alte amanunte, am intrat din nou pe forumul jurnalului, pentru partea a II-a a caftului care urmeaza.

 3. Șerban: Bine ai venit și aici. Cred că Florin se referea, prin “gândire magică”, la teoriile conspirației. Am fost frapat să găsesc la el o concluzie la care am ajuns și eu. Gândirea magică înseamnă o explicație comună pentru tot ce ne-nconjoară. Ceva de genul ăsta e teoria conspirației. Atunci când aripa ei îi atinge pe ziariști…

  Dar m-am oprit din filozofie, fiindcă și Florin vede un complot în spatele poveștii. E greu să nu vezi. Totuși, încerc s-o fac.

 4. Stiu ce inseamna gandire magica, si repet, nu cred ca e vorba de asa ceva. cred ca nu e vorba de vreun om de buna-credinta care se lasa dus / luat de valul paranoiei romanesti, ci de un om care stie foaaaarte bine ce face si cum anume sa isi rotunjeasca ‘cosul zilnic’ la ziarul unde activeaza. E un om care “a raspuns ‘prezent!’ imperativelor” locului de unde isi ia avansul si lichidarea.

  in alta ordine de idei, dl. ciutacu imi scotea pe ochi faptul ca am fost “publicat” pe forum. dar iata ca al doilea raspuns al meu nu s-a mai bucurat de acelasi privilegiu. am trimis pe cineva sa il citeasca si mi-a zis ca nu e postat. am intrat si eu si am vazut ca intr-adevar, asa e. vorba aia, transparenta – dar nici prea multa.

  sau poate unde n-am respectat avertismentul, si am scris tot pe forum, nu pe mailul privat al domnului ciutacul.

  nu-i bai. vi-l trimit aici maine, cand ajung la birou. sper ca la voi e deschis non-stop. si sper ca nu e moderat tot de vreun verisor al celebrului “pamfletar de investigatie” de la Jurnalul, omul pentru care cuvantul “research” e “o vorba de dansii inventata”. sau “ceva ce fac fraierii care vor sa-si strice productivitatea muncii de ziarist”.

  ori poate ca dl. ciutacu e platit la numarul de semne, mai stii? si atunci orice verificare & confirmare a unei informatii ii strica “media orara”.

 5. Șerban: Bun. Mai departe, ce faceți? Deocamdată, ați răspuns pe forum. O postare s-a publicat, alta nu. Ați trimis și scrisoare la gazetă?

  Victor Ciutacu n-o să răspundă nici aici, nici altundeva, zilele astea. Poate, dacă-i dai un mail, îți va răspunde personal, cu rugămintea să ții răspunsul pentru tine. Ca dovadă faptul că nu intră nici aici, deși de obicei intră.

  Ce dracu’ are Jurnalul cu TVR-ul, oricum, după părerea ta? Că ipoteza asta mi se pare cea mai probabilă, deși sună a… gândire magică.

 6. Domnule Alexandrescu, daca v-as raspunde cum meritati dupa dejectiile pe care le-ati postat cu privire la activitatea mea, as polua – definitiv si cred ca iremediabil – acest blog. Si nu vreau s-o fac, la fel cum nu doresc nici sa va fac sa va schimbati parerea despre mine. Unicul lucru pe care-mi doresc sa vi-l trasmit cat se poate de clar e degraba scriitorul de drepturi la replica Tudor Giurgiu s-a abtinut, in corespondenta sa cu JN, o singura data: cand am scris eu.
  Punct.
  Victor Ciutacu
  P.S. Daca totusi vreti sa faceti un research complet asupra capacitatilor mele profesionale (sau, dimpotriva, asupra lipsei lor), va invit sa va adresati lui Catalin Tolontan, cel pe care-l pretuiti atat de tare.

 7. Oricine din industria publicitatii a lucrat macar putin pe un cont al statului stie ca: licitatiile sunt mai birocratice decat cele pentru proiecte PHARE; banii sunt putini, munca multa, gloria apartine managerului de la stat. si asa mai departe. Serban are dreptate, Victor pacatuieste prin prea mult avant proletar. Asa mi se pare mie, asadar sun subiectiv.
  In rest, in ceea ce priveste articolele din JN si drepturile la replica al lui Giurgiu, intalnim acelasi avant proletar. Articolele pacatuiesc prin afirmatii usor demontabile, asternute pe hartie dupa discutii cu oameni din interiorul TVR, oameni incapabili sa tina minte numele unei reviste etc. Tudor Giurgiu e degraba varsatoriu de drept la replica si, uneori, devien si el usor demontabil. Asa cum s-a intamplat si cu primul drept la replica dat JN si, apoi, cu conferinta de presa in care anunta ca TVR nu a contractat nici un credit. Pentru ca peste doar cateva zile drectoarea economica a TVR sa declare in fata comisiei parlamentare ca TVR a contractat un credit de 10.000.000 pentru plata unor datorii restante de anul trecut.
  O cinstita teorie a cosnpiratiei ar spune ca trustul Intact are tot interesul sa-l sprijine pe Giurgiu, despre care se spune ca este omul lui Tariceanu, din interes conjunctural, data fiind lupta dintre mai nou aliatii PNL, PC, PSD, PRM pe de-o parte si Basescu-PD pe partea ailalta. Dar iata ca nu o face. Eu cred ca nu e vorba aici de teorii ale conspiratiei, ci doar de demonstratii la teoria “petei puse”, executate lamentabil de scolari formati de actualul sistem de invatamant. Daca din articolele lor demontezi 80% dintre afirmatii, iar din dreptul la replica al lui TG doar 1%, ceva nu e in regula.
  A propos, ca m-a luat scrisul pe dinainte: a verificat cineva daca firmele in care Tudor Giurgiu recunoaste ca e actionar apar in declaratia sa de avere?

 8. PAH. De acord. Și ar mai fi o teorie a conspirației: Voiculescu își arată mușchii, pur și simplu. El a mai făcut asta în trecut, cu lucruri gen “Cutia neagră”. De ce o face? Păi e ca și cum rușii și-ar plimba puțin submarinele prin fața Miss Liberty, torpilând eventual niște foci și niște balene, ca să priceapă americanii.

  Păcat, într-adevăr, de seria din “Jurnalul național”. În primul rând, Giurgiu nu mi se pare sfânt, dar la imprecizia și violența lucrurilor care s-au spus acolo, Giurgiu va fi victimizat, iar “Jurnalul” va ieși prost. Articolele alea nu-s lozuri câștigătoare. Deși cel al lui Victor Ciutacu, așa cum zice și el, era mult mai bine făcut.

 9. ciutacu are un stil clar de a face jurnalism: acuza fara sa aiba nici o dovada si apoi il lasa pe acuzat sa se dezvinovateasca, sa aduca argumente si, in principiu, sa se faca de ras

  si cum in societatea noastra principiul de baza e “cine se scuza se acuza”, e clar ca ajungi ridicol incercand sa-i raspunzi lui ciutacu, mai rau te banuie lumea de afaceri necurate

 10. ce nume are societatea care vinde pub la tvr, splendid media. si are printre actionari si superb advertising. suna a media fermecatoru, adverising copilu minune si account salam, sa le traiasca, unde tin acordeonu’ sa le lipesc 100 de euro?

 11. tonul agresiv-ofuscat al domnului ciutacu nu ma impresioneaza deloc. e un om care a gresit si care nu vrea sa isi recunoasca greseala in ce ma priveste. niste scuze cerute public, pe care le merit, ar ajunge. dar dumnealui care are dreptate tot timpul, nu poate recunoaste ca nu a avut in ce ma priveste. e o problema de ego, de fapt.

  cat despre teoria aratatului de muschi al trustului, mi se freashpana, sa-si arate muschii in alta parte – sau mai bine in oglinda – daca mi-i arata mie, il musc de muschi.

  insa altceva imi scapa, de ce nu imi arata dl ziarist unde anume gresesc cand spun ce spun despre dansul. ce nu e adevarat? ca faptele de care sunt acuzat nu sunt adevarate? ca are informatii neverificate? ca nu si-a facut research-ul in ce mai priveste? ca nu m-a sunat? ca nu m-a intrebat nimic, niciodata? ca insinueaza fara sa demonstreze. astea sunt fapte. cum le poate combate? si daca nu poate, de ce ii vine sa ma injure, in loc sa recunoasca ca a gresit?

  cat despre faptul ca si giurgiu a tacut cand el a scris – asta e o imagine excelenta – si vantul se opreste cand scrie dl. ciutacu! – nu are relevanta in ce ma priveste. eu nu sunt giurgiu. eu stiu ca am fost defaimat de un ziarist cel putin lenes si nu am de ce sa tac.

  stiu ca va stric topicul cu o problema aparent minora in raport cu subiectul “tvr vs intact”, insa mi se pare ok sa ridic problema modului in care se practica azi meseria de jurnalist, consecintele ei si ruina in care a ajuns institutia numita “jurnalism de investigatie”, cata vreme dl, ciutacu – lucrand in halul asta – totusi reuseste sa aiba o reputatie pasabila in loc sa fie batut cu legume stricate in piata publica. aici vad eu o dezbatere interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *