J101/3 – Gandul si stirea locala umflata cu pompa

Dupa ce a scuturat “Adevarul” si “Jurnalul national” pe blogul lui de la Pagini.com, Sorin Adam Matei ia la rand “Gandul”, intr-o rubrica numita “J101”, constand in analize cu pronuntat ton polemic ale unor abordari si prime pagini din presa autohtona. Episodul 3, “Gandul”, se cheama “Micul mare ziar local” si poate fi citit aici. Matei’s story:

Consecvent cu linia sefului sau, populismul dezlantuit si justitiar, Gindul ataca subiecte locale din pur oportunism. Ca sa nu se duca acasa de la vinat cu tolba goala impusca si el un iepure schiop. Problema este ca Gindul braconeaza pe terenul ziarelor locale, in timp ce pe scena nationala, de care ar trebui sa se ocupe, bizonii locali rumega in pace. (Parca mai ieri anunta Basescu ca seful SRI va fi un PSD-ist. Nu are corespondentul pe probleme de securitate al Gindului nimic de spus despre chestia asta? Ce ziceti? Aa, scuzati, nu stiam ca Gindul nu are corespondent specializat in aceste probleme…).

Ce-a “braconat” “Gandul”, dupa Sorin Adam Matei: un baron local a mutat o biblioteca unde nu trebuie (sau o s-o mute), pe undeva prin Braila. Probabil ca o stire de prima pagina era daca baronul respectiv ar fi mancat cartile. Sau le-ar fi citit, ceea ce e inadmisibil pentru un baron local…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *