Iwiw.hu vine în România. Se va chema Socializeaza.ro. Urmează ymterviu

Iwiw.hu, cea mai masivă platformă Web 2.0 din Ungaria, se lansează şi în România, pe 6 august, sub numele de Socializeaza.ro. În Ungaria, are aproximativ 2,2 milioane de utilizatori (toată piaţa de internet din Ungaria) şi în jur de 1 milion de vizitatori pe zi. A fost dezvoltat de un grup de întreprinzători maghiari şi ulterior vândut la T-OnLine (afiliat T-Com, Ungaria), care a realizat anul trecut venituri de aproximativ două milioane de dolari.

Faţă de alte platforme Web 2.0, Iwiw/Socializeaza se caracterizează prin prezenţa userilor cu nume real.

Campania de comunicare pentru România a fost realizată de Indie Studio.

Am un ymterviu cu Gabor Cseh, concept builder-ul Iwiw.

 1. Roby Reply

  T-Online a platit aproximativ 1 miliard de forinti (~4 mil. €) cand a preluat Iwiw-ul. Destul de bine pentru un proiect care a fost dezvoltat 4 ani de zile…
  Exista si o concurenta directa pt Iwiw, MyVip.hu. Desi s-a lansat mult mai tarziu, aprilie 2006, dupa 9 zile avea deja 100000 de useri, iar in prezent in jur de 1,7 milioane, iar cresterea e undeva la 2500 de useri pe zi. Acest lucru e inlesnit probabil si de faptul ca in MyVip numarul invitatiilor pe care le poti trimite e nelimitat, pe cand la Iwiw, intr-o vreme nu se puteau trimite deloc, iar acum exista o limita de 1-2 invitatii la cateva luni de zile.
  Sunt curios sa vad cum se va dezvolta varianta romaneasca, probabil ca va ademeni multi useri care au folosit pana acum Hi5-ul.

 2. Iulian Comanescu Reply

  Bogdan: project managerul pt. România se numeşte Szantner Attila. Partenerii din România sunt Indie Studio (Marfă, la Realitatea TV, şi Bazar, la TVR 2, printre altele). Cine e BG?

 3. Bogdan Pencea Reply

  Iulian, nu mi-o lua in nume de rau dar daca nu s-a confirmat persoana de care se auzea initial as prefera sa nu arunc o lumina proasta asupra ei.

 4. Iulian Comanescu Reply

  Bogdan: nu ti-o iau in nume de rau, nu am nici un motiv. Oricum – stiu ca au mai fost in vorbe cu cineva inainte de Indie Studio, care a declinat oferta din motive de agenda incarcata. Deci persoana respectiva n-ar avea nici un motiv sa se simta prost 🙂

 5. Riot Reply

  Am intrat pe snop si e greoi, idei adunate de peste tot. Am folosit iwiw-ul unguresc si ala e pe bune social network, adica un loc in care relationezi- nu colectie de bloguri, clipuri, cursuri insirate de pe un forum si mai stiu eu ce. Aplicatiile de la iwiw sunt misto, ai o harta in care vizualizezi relatii si daca cineva a intrat in pamant singur acolo il poti gasi. Nu stiu ce bani o sa faca, dar de obicei, un produs bun e profitabil.

 6. cosmin Popescu Reply

  da,snop.ro e greoi ca e inca in probe, majoritatea ideilor vin din america la noi pt ca piata e mai avansata…
  ideea ca iwiw are 2,2 milione de useri e exegerata pt o tara ca ungaria..probabil sunt jumate care nu calca pe acolo,,ca si colegi.ro are 300 si ceva de mii de membri si de fapt e o fantoma…
  snop.ro e un site romanesc facut de romani,care poate o sa mearga poate ca nu…tot asa cu iwiw a fost facut de la zero in ungaria..
  o retea sociala se construieste pe relatii intre oameni in spatiu real..asa ca s-ar putea ca romanii sa nu intre intr-o cutie din ungaria..

 7. Adrian Reply

  imi plac chestiile astea.. eu sunt pe ahoy.ro, care e la fel ca si socializeaza. snop.ro e un dezastru… e greoi, dar pe ahoy si socializeaza se vede ca baietii au lucrat bine.

 8. Livium Reply

  da,le dai la baieti un cuvant si trag de ei
  snop.ro e greoi,greu as zice, iar socializeaza.ro si ahoy.ro sunt doua situri usurele…

 9. Iasmina Cupsa Reply

  As dori si eu sa imi fac cont pe socializeaza.ro dar nu am cine sa imi faca invitatie. Rog o persoana amabila care este deja membru “socializeaza…” si doreste sa ma ajute, s-o faca. Adresa mea de e-mail este: jasmina_mariah@yahoo.com Multumesc

Post your thoughts