Încă un meci EVZ-Ziua. Ziua, la un pas de salatieră (updated)

Ziua publică azi un articol critic la adresa Ringier, după ce, ieri, Evenimentul zilei, titlu al Ringier, precum se știe, afirmase că doua firme ale directorului de la Ziua, Sorin Roșca Stănescu, au cumpărat case de la RAPPS fără licitație, la prețuri foarte mici.

Palma dată de Ziua Ringier e tot una “imobiliară”. În ziarul lui Roșca Stănescu e vorba de “speculantul” Ringier, care păstrează spații la Casa Presei Libere, pentru a le achiziționa de la aceeași RAPPS.

De data asta, mi se pare că a marcat Ziua. Informațiile din ziarul lui Roșca-Stănescu sunt aproape simetrice cu “dezvăluirea” din EVZ: un pont imobiliar de care se prevalează un editor de presă. Probabil că și Roșca Stănescu, și Ringier sunt în interiorul legii cu artificiile lor de real estate. În plus, nu știu de ce EVZ s-a apucat de “dezvăluirea” asta, fiindcă informațiile publicate sunt vechi de o lună. Cotidianul a scris despre casele de lux ieftine de la RAPPS pe 27 iunie, iar Sorin Roșca Stănescu e pomenit acolo la rând, alături de Ion Iliescu, Dan Voiculescu, frații Micula, surorile Bittner-Petrache. Pontul propriu-zis, adică scorurile de la RAPPS, e același. EVZ a mai venit cu un sos de la Registrul Comerțului și informații de pe piața imobiliară ușor de obținut.

Dar, sigur, astea-s lucruri cu care ne batem capul numai noi, oamenii care au legătură cu media. Viața e în altă parte, vorba lui Kundera.

UPDATE: Răsturnare spectaculoasă de situație. Îmi scrie Emilia Șercan de la EVZ că Ringier a renunțat la contractul cu RAPPS pentru spațiile din Casa Presei în martie, anul ăsta.

Revin doar de amorul artei, fiindcă nu știu care era problema dacă Ringier cumpăra la Casa Presei, la fel cum Roșca Stănescu e, până la proba contrarie, negustor cinstit.

Dezvăluirile astea sunt ca o mlaștină. Cu cât te zbați mai mult, cu atât te afunzi. Pont pentru cine n-are ce scrie: un oarecare domn din structura de conducere a unei instituții importante de comunicare publică este, cică, ofițer SIE. Ca să scape de un dosar de la DNA, face jocurile unui partid politic și încearcă să curețe instituția respectivă de oameni eficienți și fără culoare politică. Vârful aisbergului s-a văzut zielele trecute, iar unul din cele două ziare de mai sus a publicat ceva pe tema asta, mai puțin povestea pe care o spun eu. Care trebuie, desigur, verificată.

7 thoughts on “Încă un meci EVZ-Ziua. Ziua, la un pas de salatieră (updated)”

  1. “There are no small parts.Only small actors” spunea acelasi Kundera. Ne uitam la ei , ii citim, ei nu pierd imobiliarele, dar pe termen lung pot pierde cititorii care asista la razboaiele lor personale. “Dar, sigur, astea-s lucruri cu care ne batem capul numai noi”, cititorii 🙂

  2. vorba cu viata e in alta parte e a lui kundera in aceeasi masura in care nemuritorul gambetta a spus ca scopul scuza mijloacele 😀

  3. kundera foloseste ca titlu al romanului un citat din rimbaud. acelasi citat fusese scris pe ziduri, cu cinci ai inainte de aparitia romanului, de studenti parizieni, in timpurile revoltelor din mai 1968.

  4. Un copy-paste plictisitor deja. Probabil ca acest articol e singura “replica pentru evz”.
    Anul trecut, prin toamna, evz publica niste amanunte despre afacerile cu arme in care era implicat intr-o oarecare masura si rosca stanescu.
    Replica celor de la ziua a fost un articolul identic cu cel de ieri.
    Cam penibil, dar romanul uita usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *