Încă un meci EVZ-Ziua. Ziua, la un pas de salatieră (updated)

Ziua publică azi un articol critic la adresa Ringier, după ce, ieri, Evenimentul zilei, titlu al Ringier, precum se ştie, afirmase că doua firme ale directorului de la Ziua, Sorin Roşca Stănescu, au cumpărat case de la RAPPS fără licitaţie, la preţuri foarte mici.

Palma dată de Ziua Ringier e tot una “imobiliară”. În ziarul lui Roşca Stănescu e vorba de “speculantul” Ringier, care păstrează spaţii la Casa Presei Libere, pentru a le achiziţiona de la aceeaşi RAPPS.

De data asta, mi se pare că a marcat Ziua. Informaţiile din ziarul lui Roşca-Stănescu sunt aproape simetrice cu “dezvăluirea” din EVZ: un pont imobiliar de care se prevalează un editor de presă. Probabil că şi Roşca Stănescu, şi Ringier sunt în interiorul legii cu artificiile lor de real estate. În plus, nu ştiu de ce EVZ s-a apucat de “dezvăluirea” asta, fiindcă informaţiile publicate sunt vechi de o lună. Cotidianul a scris despre casele de lux ieftine de la RAPPS pe 27 iunie, iar Sorin Roşca Stănescu e pomenit acolo la rând, alături de Ion Iliescu, Dan Voiculescu, fraţii Micula, surorile Bittner-Petrache. Pontul propriu-zis, adică scorurile de la RAPPS, e acelaşi. EVZ a mai venit cu un sos de la Registrul Comerţului şi informaţii de pe piaţa imobiliară uşor de obţinut.

Dar, sigur, astea-s lucruri cu care ne batem capul numai noi, oamenii care au legătură cu media. Viaţa e în altă parte, vorba lui Kundera.

UPDATE: Răsturnare spectaculoasă de situaţie. Îmi scrie Emilia Şercan de la EVZ că Ringier a renunţat la contractul cu RAPPS pentru spaţiile din Casa Presei în martie, anul ăsta.

Revin doar de amorul artei, fiindcă nu ştiu care era problema dacă Ringier cumpăra la Casa Presei, la fel cum Roşca Stănescu e, până la proba contrarie, negustor cinstit.

Dezvăluirile astea sunt ca o mlaştină. Cu cât te zbaţi mai mult, cu atât te afunzi. Pont pentru cine n-are ce scrie: un oarecare domn din structura de conducere a unei instituţii importante de comunicare publică este, cică, ofiţer SIE. Ca să scape de un dosar de la DNA, face jocurile unui partid politic şi încearcă să cureţe instituţia respectivă de oameni eficienţi şi fără culoare politică. Vârful aisbergului s-a văzut zielele trecute, iar unul din cele două ziare de mai sus a publicat ceva pe tema asta, mai puţin povestea pe care o spun eu. Care trebuie, desigur, verificată.

 1. meplusmyself Reply

  “There are no small parts.Only small actors” spunea acelasi Kundera. Ne uitam la ei , ii citim, ei nu pierd imobiliarele, dar pe termen lung pot pierde cititorii care asista la razboaiele lor personale. “Dar, sigur, astea-s lucruri cu care ne batem capul numai noi”, cititorii 🙂

 2. depe Reply

  vorba cu viata e in alta parte e a lui kundera in aceeasi masura in care nemuritorul gambetta a spus ca scopul scuza mijloacele 😀

 3. depe Reply

  kundera foloseste ca titlu al romanului un citat din rimbaud. acelasi citat fusese scris pe ziduri, cu cinci ai inainte de aparitia romanului, de studenti parizieni, in timpurile revoltelor din mai 1968.

 4. g@br! Reply

  Un copy-paste plictisitor deja. Probabil ca acest articol e singura “replica pentru evz”.
  Anul trecut, prin toamna, evz publica niste amanunte despre afacerile cu arme in care era implicat intr-o oarecare masura si rosca stanescu.
  Replica celor de la ziua a fost un articolul identic cu cel de ieri.
  Cam penibil, dar romanul uita usor.

Post your thoughts