În care ajung la Iași înaintea… mea

Aflu de pe site-ul Institutului Cultural Francez din Iași că… voi vorbi sâmbătă, 2 iunie, despre blogurile din timpul campaniei electorale, într-o companie selectă, la un seminar de jurnalism. Asta, după ce azi, Liviu Iolu – trecut și el în program, ca jumătate de conferențiar – mă întrebase în treacăt dacă nu merg la Iași și i-am răspuns că nu știu nimic.

Dacă Institutul Francez din Iași a ales calea asta publică de a-mi transmite invitația, prin includerea în program, țin să mulțumesc la fel de public, dar am venit (cu postarea asta) ca să vă spun că pe mine să nu contați. E cam târziu ca să-mi mai fac lecțiile pe tema blogurile din timpul campaniei electorale și să-mi aranjez programul.

Mă consolez cu faptul că și Mirabela Dauer era trecută pe afișe ca să vină lumea la concert. Complimentele mele Institutului Francez pentru distribuția bună a piesei. Promit ca dacă va mai exista o a doua invitație, mai din timp, s-o onorez cu drag.

P.S.: Surse bine informate, care doresc să-și păstreze anonimatul, mă informează că Sanda Nicola nu va fi nici ea la Iași.
P.P.S.: Am sunat-o pe Ioana Avădani care e chiar la Iași, îmi spune că seminarul există și sunt așteptat acolo. Mare păcat că nu pot merge…

10 thoughts on “În care ajung la Iași înaintea… mea”

 1. Eu am vazut astazi numele domnului Comanescu pe o lista de rezervari la un hotel din Iasi, pentru perioada Seminarului… Sa inteleg de aici ca: 1. domnia sa are memoria scurta? 2. ca toti organizatorii or fi suferinzi de delir?

 2. Alex: ai putea să înțelegi că astfel de încurcături se produc. Eu n-am încercat să fac niște cretini din cei de la Institutul Francez. Tu văd că ești în căutarea unui vinovat. Succes.

 3. Vorbind despre incurcaturi, imi dau seama ca s-au amestecat multe in povestea asta si nici nu stiu de unde sa incep sau…daca sa incep sa fac lumina.
  Pentru ca nu vreau sa dau verdicte si nici sa arat cu degetul spre cineva anume, o sa fac doar cateva precizari.
  1. Organizatorul Seminarului de Jurnalism este Centrul Cultural Francez din Iasi si nu Institutul Francez din …Bucuresti.
  2. Partenerii evenimentului au fost: TVR Iasi, Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi, Opinia, Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti, Goethe Zentrum Iasi si British Council Iasi.
  3. Programul evenimentului a fost facut public dupa primirea confirmarilor de participare de la invitati (fiecare partener a tinut legatura cu anumiti invitati). Tot atunci s-au facut rezervarile la hotel in functie de momentul anuntat al sosirii si plecarii din Iasi.
  4. Pe numele dlui Comanescu s-a rezervat o camera la hotel pe 1 si 2 iunie.
  5. La acest moment, cand Seminarul e pe ultima suta de metri, inca nu imi dau seama unde s-a produs ruptura de comunicare si intentia mea nu este de a face speculatii.
  6. Imi pare rau de confuzia creata si de faptul ca studentii ieseni care, de 5 ani au sansa de a se intra in contact direct cu profesionistii domeniului prin aceste Seminarii de Jurnalism, nu au putut beneficia astazi de un atelier pe tema noilor medii de comunicare.
  In egala masura, imi pare rau ca domnul Comanescu nu a ajuns sa vada Iasul in acest weekend si ca asupra unui eveniment cu traditie, unic in peisajul iesean a ajuns sa planeze o umbra de…confuzie.
  Dar asa cum spunea chiar dumnealui intr-un comentariu, incurcaturile sunt omenesti si se pot intampla si atunci (sau mai ales atunci) cand incerci sa organizezi un eveniment fara cusur.
  Dar…ramane pe data viitoare, nu?

  Cu ganduri bune,
  Daniela-Cristina Cujba
  Chargée de Mission Communication
  Centre Culturel Français de Iasi

 4. Daniela: dincolo de faptul că Iașiul e o poveste frumoasă, am mare respect pentru ceea ce vine de-acolo aici, în termeni de jurnalism. De aceea, aveți toată prietenia și deschiderea mea. Sărutări de mâini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *