Hopa, au apărut “negativele”

Negativ Silviu Prigoană şi Elena Udrea

Primii politicieni măscăriţi pe stâlpii Bucureştilor, cam pe când era de aşteptat, cu o săptămână înaintea votului, sunt Elena Udrea şi Silviu Prigoană. Bula e aşa: “Prigoană, loveşte cu pliciul muştele astea de bucureşteni, că ne încurcă afacerile!”

Eu stau şi mă-ntreb asupra eficienţei afişului pentru că: 

  • Cheia grafică de bandă desenată şi culorile vesele riscă să-i facă simpatici într-o oarecare măsură pe cei doi
  • Campania lui Prigoană a fost atât de proastă, probabil cea mai proastă a unui candidat important la primăria Bucureştilor din 2000 încoace, încât nu ştiu dacă negativele au ce deturna în cazul lui
  • Mesajul e nu numai lipsit de umor, ci şi de răutate în doze suficiente. Raţionamentul celor care măscăresc adversarii e că alegătorii tembeli şi fanaticii câte unei formaţiuni găsesc gluma despre adversar bună atunci când e groasă şi obscenă.

Ce mă miră per total e că un tip cu inventivitatea şi resursele lui Prigoană – e cel care a inventat televiziunile de ştiri, pe cele de manele şi DVD playerul Eboda, nu?, dincolo de tot ce i se poate reproşa moral – a făcut o asemenea caricatură de campanie. Mai caricatură decât caricatura de mai sus.

  1. Petre Anghel Reply

    Domnule Comanescu, mesajele anti sunt deja consacrate … Sectorul 2 colcaie de fluturasi lansati de PNL cu vechea poveste BUBA.
    In cea ce priveste efectul acestora, aveti dreptate. Este 0. Ba chiar contrar celor care ar trebui sa beneficieze de pe urma acestor mesaje anti. Populatia are ocazia sa vada ca polul opus PDL-ului este exact la fel ca PDL-ul, ca politicienii care se vor alternativa nu sunt capabili sa se promoveze prin ceea ce sunt ei ci denigrand adversarii. Reactia de scarba la adresa PDL este completata cu reactia de scarba la adresa USL la vederea acestor fluturasi … Cred ca vor fi alegerile cu cea mai scazuta prezenta la vot din istoria Romaniei.

Post your thoughts