Hiparion s-a dezvândut

Să ne fie învățătură de minte să mai vorbim la viitor: deal-ul dintre olandezii de la De Telegraaf și Hiparion, pe care-l anunțam acum mai multe luni, a căzut. Nu am detalii, ci doar una bucată sursă. Hiparion face reviste de amenajări interioare precum “Domus”, “Casa mea”, “Planul casei mele” și altele.

În felul ăsta, micile grupuri independente existente pe piață sunt în continuare trei: Hiparion, BMG și Media On. Despre fiecare au circulat tot felul de zvonuri cu privire la diverși cumpărători, printre care nelipsitul Dinu Patriciu, care pare a fi luat în ultimele luni locul lui Vîntu la capitolul zvonuri: dacă Lenin se cațără într-o noapte la loc pe soclul de la Casa Scânteii, e mâna petrolistului (am glumit, stați liniștiți, lampa lui Ilici rămâne stinsă…)

5 thoughts on “Hiparion s-a dezvândut”

 1. hiparion a vorbit si cu sanoma dar pana la urma nu s/a semnat.
  despre bmg nu stiu daca se mai vinde sau daca vorbim de probleme mari si posibil faliment.
  in ultima luna unor redactori mai vechi de 2 ani li s-a adus la cunostiinta ca sunt dati afara, nu direct ci printr-o scrisoare. Altora li s-a spus ca sunt fie prea scumpi pentru bmg (cunoscatorii stiu nivelul de salarizare al trustului:) sau ca este mai bine sa isi caute un nou loc de munca altfel vor fi repercursiuni in articolele lor.
  ma intreb, ce planuri sunt pentru un trust cand isi trimite in “somaj”, cei mai buni oameni?

 2. elena,
  cine ti-a dat informatiile astea ori e prost informat ori e rau intentionat. sigur e una din doua.

  si nu e prima data cand se arunca pe piata zvonuri impotriva BMG. poate le-ai auzit si tu pe cele de asta vara, cele de la inceputul anului si cele de la sfarsitul anului trecut. daca da, nu te fac sa te intrebi: “bai, a trecut un an, nu s-a intamplat nimic din zvonurile astea?” iar daca nu te intrebi, atunci nu-ti mai bate capul! dupa ce un zvon a fost aruncat de trei ori nimeni nu o sa-l mai ia in serios.

  nu cunosc planurile BMG, dar stiu ca angajeaza oameni in acest moment. stii pe cineva care scrie pe IT sau pe real-estate ori pe cineva care a mai scris la presa in limba engleza?

  in 7 ani petrecuti la BMG, nu imi amintesc sa fi fost concediat cineva prin “plic”. mai mult, daca te uiti la dinamica oamenilor, ai sa vezi ca la ei se sta un pic mai mult decat la altii. eu am stat 7!

  iar aia cu “oamenii buni” nu prea face sens, nu crezi?

 3. unele zvonuri sunt pe bune (chiar se poarta tot felul de negocieri), altele sunt “piste false” sau mici gaselnite de PR. Daca o astfel de stire te ajuta sa stai doua zile pe prima pagina fie si pe un tabloid… de ce nu??
  Eu nu stiu de ce se inghesuie unii sa imprastie astfel de petarde… unele evident rasuflate… Nu-i inteleg si pace! (ah! da! sa nu cumva sa rateze momentul “eu am spus primul!!!”)

 4. Manafule,
  Mie imi datoreaza astia de la BMG 1300 de euro de circa 6 luni. Eu am o firma de webdesign in Cluj si ma chinui sa scot de la oamenii aia banii de 3 luni. is niste tepari!

 5. @Cristian Manafu

  Stiu ca esti printre putinele persoane care nu au pierdut de pe urma afilierii cu BMG-ul, lucru care iti justifica pornirile din comentariu. Da-mi voie sa iti aduc contraargumente pentru afirmatiile tale.

  Angajeaza oameni pe IT si pe real estate? Pai poate pentru ca un om excelent acre scria pe IT a fost anuntat, nu prin plic, ai drpetate, ci prin e-mail, ca doar am evoluat, ca este prea scump pentru Rachad si ar fi mai bine pentru sanatatea lui sa isi stranga bagajele fara comentarii. Sau poate pentru ca domnisoara care scria pe real estate s-a prins repede ca nu e niciun viitor in BMG, Rockmedia sau alte spin-offs si si-a gasit rapid ceva mai bun.

  Cat despre faptul ca angajeaza oameni pe engleza, ma bucura ca ideea mea, desi intre patru ochi a fost privita cu suspiciune, prinde ceva radacini, din pacate dupa ce am fost si eu invitat afara, la doua saptamani dupa o promisa marire de salariu, pentru ‘dedicatie’.

  Daca nu crezi demiterile in plic, iti redau aici un paragraf si nu am nicio retinere in a iti da si un fwd la nevoie:

  “I think I cannot afford anymore having seniors at *******… The best in my opinion is for senior journalists to resign and begin looking for a new job, as I don’t see how the company’s financial situation will get better anytime soon, or any salary raise may happen any time soon.

  I thought things would go differently, but unfortunately this is the simple reality: there is no more money.”

  Cta despre ‘oamenii buni’, din fericire fiecare dintre ei a evoluat mult in bine in perioada imediat urmatoare interactiunii cu BMG sau Rockmedia, semn ca totusi oamenii au fost buni, doar managementul a fost prost.

  Ca sa ne intelegem, cel mai scump om avea 800 de euro. Salariu mai mult decat competitiv, nu? Normal ca sunt bineveniti juniori pe 200 de euro.

  Si hai sa vorbim un pic cu cifrele in fata. Asta apropo de faptul ca BMG va renunta la doua etaje din blocul de pe Regina Maria 1, pe motiv de cutit financiar la os. Conform Ministerului Economiei si Finantelor, situatia la finele lui 2007: profit net 329795 lei, datorii totale 8156098 lei. Noi.

  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *