Hiparion de vânzare; cumpără De Telegraaf?

Zilele astea sunt la București olandezii de la De Telegraaf, tratative avansate pentru achiziția Hiparion (“Căminul”, “Casa mea”, “Domus”). Pe fir este și Burda, care ar vrea același lucru. Hiparion, BMG și Media On sunt cam ultimii independenți “mari”, cu mai multe titluri, disponibili pe piață.

UPDATE: Vestea a dat-o și “Evenimentul zilei”, la trei zile după mine. “Evenimentul” scoate Burda de pe listă și bagă “o companie americană” și Sanoma. Apropo, e “Hiparion”.

Ce e De Telegraaf și cu ce se mănâncă el:

A fost fondată în 1893, o dată cu ziarul “De Telegraaf”, și a devenit în timp una din cele mai mari companii de publishing din Olanda. Funcționează sub numele de De Telegraaf Holding Company și are ziare, reviste (gratuite sau nu), o televiziune, un cablu și un portal de știri, care se cheamă tot DeTelegraaf. Detalii mai multe aici.

Presa olandeză este destul de avansată, comparativ cu altele din Europa. Există diferite soluții de integrare cu Internetul și free sheets, pe la ei. Eu zic că dacă iau Hiparion, o să avem un jucător puternic pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *