Hiparion de vânzare; cumpără De Telegraaf?

Zilele astea sunt la Bucureşti olandezii de la De Telegraaf, tratative avansate pentru achiziţia Hiparion (“Căminul”, “Casa mea”, “Domus”). Pe fir este şi Burda, care ar vrea acelaşi lucru. Hiparion, BMG şi Media On sunt cam ultimii independenţi “mari”, cu mai multe titluri, disponibili pe piaţă.

UPDATE: Vestea a dat-o şi “Evenimentul zilei”, la trei zile după mine. “Evenimentul” scoate Burda de pe listă şi bagă “o companie americană” şi Sanoma. Apropo, e “Hiparion”.

Ce e De Telegraaf şi cu ce se mănâncă el:

A fost fondată în 1893, o dată cu ziarul “De Telegraaf”, şi a devenit în timp una din cele mai mari companii de publishing din Olanda. Funcţionează sub numele de De Telegraaf Holding Company şi are ziare, reviste (gratuite sau nu), o televiziune, un cablu şi un portal de ştiri, care se cheamă tot DeTelegraaf. Detalii mai multe aici.

Presa olandeză este destul de avansată, comparativ cu altele din Europa. Există diferite soluţii de integrare cu Internetul şi free sheets, pe la ei. Eu zic că dacă iau Hiparion, o să avem un jucător puternic pe piaţă.

Post your thoughts