Ha, ha, ha, am bătut Realitatea (TV)

Spuneam acum vreo două zile că m-am apucat de jacksonologie. Marţi seară, la Antena 3, am stat vreo trei ore în studio cu Alina Petrescu, Zoli de la Sistem şi Simona Popi, ziaristă, autoare a unei cărţi despre Maicăl şi deţinătoare a unui autograf de la acelaşi.

Pe viu, toată treaba a fost epuizantă – vreo trei ore de live, o mulţime de vorbe. Nu eram prea încântat când am ieşit şi noaptea, târziu, m-am uitat la concurenţă. Pro TV îşi merită desigur locul I, cu Esca şi Loredana. La Antena 1 n-am dat cu nasul, dar m-a interesat mai ales competiţia directă, adică Realitatea TV. Mi s-a părut că fac bine ce fac, cu Melania Medeleanu, Anamaria Lembrău şi Mihai Tatulici, dar, azi dimineaţă, am găsit un 1,8 pe all urban la Antena 3 şi numai 1,6 la Realitatea TV.

Una din explicaţii poate fi faptul că Medeleanu, Lembrău şi Tatulici au fost acoperiţi permanent şi au comentat din off – cel puţin cât am văzut eu. Era frustrant chiar şi pentru mine, care îi cunosc, şi se putea folosi uşor una din cele trei ferestre pentru prim-planuri. O alta, mai importantă, ar putea fi faptul că Alina Petrescu a gestionat o emisie logică, concentrată pe ceea ce se întâmpla la Staples Center. Am fost impresionat de fluenţa cu care traducea discursurile din engleză, cred că lumea a înţeles foarte clar de la Antena 3 ce se întâmplă la înmormântare, pas cu pas.

Sigur, paralela nu e una riguroasă, fiindcă nu am urmărit ambele emisii în întregime. Poate aţi văzut voi şi veniţi cu detalii.

 1. YODA Reply

  “am găsit un 1,8 pe all urban la Antena 3 şi numai 1,6 la Realitatea TV”. Nu sunt decat 0,2% diferenta in favoarea Antenei 3. In sfarsit, antena 3 a spart gheata in a bate Realitatea la evenimente importante- majore.. Nu m-am uitat la Antena 3, nu mi-a placut, PRO a fost cel mai tare, n-au balmajit peste ceremonie,asa cum s-a facut la Antena 1 si celelalte. Alina Petrescu a inceput sa devina prea deontoloaga de la o vreme, e din ce in ce mai Patapievicista.

 2. eftimie Reply

  Totuşi, ai fost la concurenţă cu Tatulici. Adică cei de la Realitatea chiar s-au străduit să piardă acest concurs fictiv.

  Tatulici este un personaj atât de banal şi neimportant încât lumea nici nu se mai oboseşte să-l înjure.

 3. Adrian B Reply

  Oricat de misto ar fi fost prezentatorul X sau Y, nu m-as fi uitat pe altceva decat pe CNN (sau orice alt canal de limba engleza) din doua motive:

  1. Nu vreau sa vad momente de genul “Mihaela, povesteste-ne tu cum mirosea respiratia lui Maical cand canta pe scena”
  2. Traducerea real-time infecta pe majoritatea televiziunilor.

 4. aliss Reply

  In cea mai mare parte a zilei eu m-am uitat pe Antena 3 ! Mai butonam si pe Antena 1 cand seara in platou au fost pe rand ..Toni Grecu, Monica Anghel sau M Badea..eu asteptand ora 23 pt serialul Heroes

 5. Iulian Comanescu Reply

  Eftimie: Bă, să ştii că Tatulici avea poveşti în el. S-a întâlnit cu Maicăl în 1992 toamna sau nu ştiu când.

  Adrian B./Aliss: şi eu stau destul de mult pe CNN, cu sau fără Michael Jackson. Însă lumea s-a dus (şi) pe posturile româneşti.

 6. felicia Reply

  indiferent ce povesti are tatulici in el, telecomanda mea muta singura pe alt post cand apare. eu m-am uitat pe cnn si bbc. nici macar nu mi-am pus problema sa ma uit pe posturile romanesti. exact asa cum in noaptea in care a murit mj nu am dat nicio geana pe rtv sau a3. ce sa vad acolo? patetisme si intervievari cu iliescu?

  televiziunile romanesti au facut ratinguri de toata jena pe ceremonia aia de marti seara. tocmai pentru ca majoritatea celor interesati s-au uitat pe posturile straine. iar cei care n-au fost interesati au injurat copios toate posturile pline de mj si au butonat pana au gasit altceva.

 7. Marian S. Reply

  O rugaminte: ceva link-uri cu inregistrari exista ? Vreun youtube, ceva ?
  Pacat dar inseara aceea chiar am avut treaba si am ratat.

 8. textier Reply

  Sint cu fam. la munte, intr-o zona cu RTV, dar fara A3 (dar poate si fara peoplemetere…), deci te-am scapat, bibicule. Oricum, spre nesansa lui alde Tatulici, in sala de mese a cabanei tv-orul era dat tot pe Pro. Jur ca le iubesc pe fetele astea si le vreau tot binele (cu Esca sint amic din 92), dar au batut cimpii original. Era bine daca ar fi spus platitudini pioase,,, ei bine nu: au bagat direct dezinformare! Evident, o dezinfo pioasa. Asa cum am spus la prima noastra sedinta de jacksonologie de pe A3, legenda abia incepe.

Post your thoughts