[Guest Post:] Îmi pare rău de Mircea Badea

Îmi pare rău de Mircea Badea. L-am cunoscut așa cum i-am cunoscut mai mult sau mai puțin pe toți cei din circuit. Oameni cu care te întâlnești, îi saluți, cu unii ajungi să lucrezi, să te împrietenești, cu alții rămâi distant și rece. Ca într-o bilă se învârt tot Bucureștiul și toată România, o bilă populată de cei de la televizor și de cei din imediata apropiere a acestuia. Bani, putere, glorie, faimă – cu toții înoată împreună, la vedere, în acvariul public. La un moment dat, ajungi să ai cam despre toți păreri. Știi cine minte, cine înșală, cine-i ticălos și cine e de treabă. 

Și Badea, între ei. Nici mai bun, nici mai rău, un tânăr în căutarea fericirii. Relativ inocent, drăguț și cam atât. Restul, ce nu era la vedere, rămânea să-ți imaginezi tu despre personaj. Ceea ce nu e nici greu, nici rău, căci până la urmă părerile noastre despre ceilalți ni le construim în interiorul minții noastre, observând exteriorul minții voastre. Prin urmare – un tip relativ neviciat, sincer, nesigur și confuz, capabil de acte de mare prietenie, chiar un real prieten de nădejde, haios, sportiv, curat. Nu prea multe, dar suficiente ca viitorul să arate pozitiv. Din păcate însă, viitorul, în acest caz, nu este unul care ne zâmbește, ci mai degrabă unul care se zborșește la noi. Încruntat, justițiar, scandalagiu, Mircea a ajuns ceea ce înainte ar fi urât. Strident, nedrept, rău, cu fiecare ieșire mai încrâncenat. Păcat, dar logic, pentru că Mircea se arată și dezbracă la televizor. Și, cumva kharmic, jocul ticălos al dansului în public te obligă să te măsori după aplauze. Iar publicul se plictisește repede și se îndreaptă abitir către ce-i nou și mai strident ca zbieratul de ieri, așa că, fără să-ți dai seama, te trezești că-i prea târziu și râde lumea gros de tine în sală.

Iar acum, îmi pare bine de Claudiu Crăciun, se află în atenția noastră publică după un discurs impecabil, rostit în Parlamentul European, și recompensat cu „standing ovations”. Un tânăr plăcut, curat, simpatic, inocent, al cărui viitor rămâne să se desfășoare în fața ochilor noștri. Ce cale va apuca? Nu știu, dar sper ca la sfârșitul drumului să nu fiu nevoit să-i întind mâna și să spun: „Luke, I am your father!”

Claudiu Crăciun poate fi văzut în emisiunea de interviuri a lui Andrei Gheorghe, “Oameni și oameni”, luni, de la ora 22.00, pe Money Channel

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *