Grila de vară a TVR

TVR anunță trecerea la grila de vară. Nu mă tentează nimic din comunicatul de mai jos. Bine că, totuși, are cineva planuri pe vară. A, Gyuri Pascu are o emisiune pe nume “Rock’n Roll Club”. Cine i-a dat numele ăsta? Petre Magdin?

Pro TV și Antena 1 nu știu să fi anunțat nimic – dacă nu mi-a scăpat mie.

Comunicatul de presă:

Din 1 iulie,

TVR 1 trece la grila de vară

TVR 1 începe să difuzeze emisiuni din cadrul grilei de vară de duminică, 1 iulie, primele noutăți anunțate fiind programul pentru copii „Ghici cine câștigă?” și emisiunea cu profil social „Descoperă Europa ta!”.

„Din 1 iulie ieșim pe piață cu o grilă foarte ofertantă din punctul meu de vedere. Am încercat să acoperim toate dorințele de consum TV, pe cât mai multe categorii de vârstă. Așa încât noutățile noastre sunt din varii domenii. Vom difuza piese de teatru care merită oricând văzute sau filme europene cu povești deosebite, precum Forsyte Saga sau Dolmen. Am ținut cont de copii, cărora le vom dedica diminețile de sâmbătă și duminică și ne-am gândit la toți cei dornici de divertisment de bună calitate, dar și la segmentul social-educativ. La acest capitol am introdus o nouă emisiune despre mediu prezentată de Dragoș Bucurenci –„Linia Verde”- marți seara, în prime time, pentru că ne interesează să ajutăm la păstrarea mediului curat. Rezultatul final mă bucură și sper să atragă aprecierea celor pentru care l-am conceput”, declară Dana Deac, directorul postului TVR 1.

Pe perioada grilei de vară, Alina Bratu și Robert Florea vor continua să înceapă zilnic programul TVR 1 cu informații noi la „TeleMatinal”, iar Cătălin Măruță și Marius Moga ne promit să vină cu noi candidați la titlul de „Faimoși” și în iulie. La fel se va întâmpla cu Adrian Georgescu și Arnold Cobilanschi, cei doi ajutându-ne să înțelegem mai bine secretele curselor de Formula 1, în fiecare duminică.

Pentru amatorii de teatru, TVR 1 a programat o seară specială, cea de joi, când, de la 20.20, vor fi difuzate „Clipe de teatru”, program conținând piese celebre, care au umplut sălile de nenumărate ori. Prima piesă cu care TVR 1 deschide serile de teatru, din 5 iulie, este „Nepotu’”, în regia lui Horațiu Mălăele. Tot în cadrul programelor culturale, emisiunea „Nocturne” va umple serile de vară cu premiere, Marina Constantinescu fiind gazda unor personalități culturale de excepție.

Divertismentul va ocupa loc de cinste și pe durata verii la TVR 1. Ioan Gyuri Pascu vă invită la „Rock’n Roll Club” în fiecare vineri seară, pentru o oră de muzică adevărată, cântată live, dar și pentru o istorie a rock’n roll-ului, cu informații detaliate, oferite de americanul Dan Mason.

Pentru telespectatorii care nu au vacanță în timpul verii sau au o vacanță prea scurtă, „Taverna„ le va aduce vacanța chiar la ei acasă, pe TVR 1. Emisiunea prezentată de Berti Barbera și Iulian Vrabete, doi cunoscători în ale muzicii, va oferi românilor un cadru de întâlnire a muzicienilor din genurile rock, folk, blues, jazz sau pop.

Vali Bărbulescu revine în vara aceasta la TVR 1 cu „Top Super Hit”, emisiunea în care ne prezintă cele mai importante piese muzicale ale momentului, interviuri live cu artiști importanți, povești de culise sau momente din viața artiștilor, la care telespectatorii nu au acces de obicei.

Copiii reprezintă un segment de public căruia TVR 1 îi acordă atenție și de această dată: sâmbăta și duminica dimineața vor fi dedicate atât desenelor animate, cât și serialelor sau emisiunilor potrivite vârstei lor: „Ro-kids.eu”, emisiunea prezentată de Beatrice Soare, este un magazin pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, dar și pentru familiile lor. Emisiunea de sâmbătă dimineață aduce în fața telespectatorilor „lumea” văzută la 12 ani – o lume care are deja un stil conturat, chiar un trend , plină de aspirații, de vise, de mici proiecte creatoare, lumea care face trecerea de la basmele copilăriei la tumultul adolescenței, iar „Ghici cine câștigă?” este un magazin pentru copii, în care cei mici pot câștiga votând un clip publicitar realizat tot de copii.

Grila TVR 1 va cuprinde și două emisiuni de religie și spiritualitate, difuzate sâmbătă dimineața – „Calea Împărăției” și „Pelerin”.

One thought on “Grila de vară a TVR”

 1. @Iulian Comanescu
  Acces la comunicatele de presa inca nu am am 🙁 , insa am gasit cate ceva despre grila de vara Pro TV, lansata , se pare , pe 18 iunie. ( surse Gandul, Romania Libera, Compact) . Despre Antena 1 , nimic.
  In opinia mea, nimic cu substanta , cat despre slogan , no comment 🙁
  Multumesc.

  “Postul de televiziune Pro TV va transmite, incepand de astazi, sub deviza “O Vara in “TOPless” la Pro TV”, cateva show-uri, emisiuni si seriale noi: “Taca-Paca!”, “Jugaru Shukaru”, “Caravana Dansez pentru tine”, “Mega Clever” si “CSI: New York”. In fiecare luni, la Pro TV, ora 22:30, telespectatorii au intalnire cu “CSI: New York” (“CSI: NY”). De maine, postul TV transmite show-ul bazat pe improvizatii: “Taca-Paca!”.

  Conform scenariului, vedete din muzica, teatru, film, televiziune sau sport vor fi puse in fata unor situatii neasteptate, in locuri nefamiliare. Gazda emisiunii, Catalin Bordea, este cunoscuta publicului din “Fete cu lipici” si “Meseriasii”.

  Din 20 iunie, in fiecare miercuri, de la ora 22.15, publicul va avea la dispozitie o noua emisiune de divertisment. Gabi Jugaru se va tine in continuare de farse la “Jugaru Shukaru”. Zecile de propuneri de farse primite pe jugarushukaru@protv.ro vor fi concretizate si prezentate publicului in momente pline de umor. Cele mai frecvente farse s-au petrecut la botezuri, nunti si zile de nastere.

  De la inceputul lunii iulie, Pro TV va difuza imagini din “Caravana Dansez pentru tine”, care a strabatut cele mai importante orase ale tarii in cautarea concurentilor pentru cea de-a patra editie a emisiunii “Dansez pentru tine”. Popularul show de televiziune va fi difuzat incepand din toamna. “Mega Clever”, o emisiune spectaculoasa, in care vor fi prezentate diverse experimente stiintifice, va debuta in 5 iulie, de la ora 20.30, pe micul ecran. Printre filmele difuzate de postul TV in aceasta vara se numara: “Praf si pulbere” (“Walking Tall”), “Un negru pentru Casa Alba” (“Head of state”), “Matrix – Reincarcat” (“The Matrix Reloaded”), “Ingerii lui Charlie” (“Charlie’s Angels”), “Lupta cu inaltimile” (“Vertical limit”). “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *