[Guest Post:] Generalul

Cu mult timp înainte de interviu mă gândeam la haine. Cum să mă îmbrac adică. Mintea, atentă la o formă, absentă la fond. Dimineaţă, încep telefoanele şi, odată cu ele, zăpada. O maşină cu scule stă pe Centură de două ore. Nu o să reuşim azi şi costumul de velur maro, cel atât de potrivit, se iroseşte degeaba în dulap.

Cut to Jilava. Frig bezmetic, vânt, scoate tot ce ai în buzunare, treci de poartă, intri în închisoare şi cu fesierii brusc strânşi pe oase te îndrepţi spre o clădire. Gardienii se dau haioşi şi mă întreabă dacă mi-a furat unul un covor. Se pare că e unu’ închis care se laudă cu asta. Un mincinos, zic eu în timp ce tremur cu toată echipa, alături de o domnişoară şi câţiva mustăcioşi.

Apare generalul îmbrăcat în costumul meu. Ăla maro, de velur. Şi firma-i aceeaşi. Sughiţ speriat, mă gândesc că o fi vreun semn şi, cu ochii lăcrimând de la mirosul de sulf, clipesc conspirativ la cameraman.

Clipesc din nou şi totul s-a terminat. Sunt acasă şi privesc duşmănos costumul meu maro şi trădător. În ziua aceea, îl lăsasem acasă.

“Oameni şi oameni” – The Money Channel, luni, 13 februarie, de la ora 22.00. Cu generalul Victor Athanasie Stănculescu

P.S.: Aşa cum se vede, i-am dat lui Andrei un cont, ca să pună ce vrea şi când vrea aici. (Iulian Comanescu)

Post your thoughts