Fostul director general al Publimedia vã raspunde

Dupa ce, acum cateva zile, a parasit pozitia de director general al Publimedia, Dragos Stanca raspunde unora dintre nedumeririle si presupunerile formulate la Blog.HotNews.ro de oameni din industrie. Dragos spune ca a trimis acea scrisoare de la revedere angajatilor Publimedia fiindca acestia meritau sa stie adevarul si dezminte afirmatiile referitoare la nereguli financiare legate de numele unora dintre managerii plecati din Publimedia. Cealalta parte, Adrian Sarbu, omul care a dat numai vreo doua interviuri in 10 ani, continua sa taca.

Salutare tuturor,

In primul rand, imi pare rau ca intervin relativ tarziu, lasand loc pentru speculatii si neclaritati. Cred, insa, ca sunt necesare cateva precizari.
Imi asum riscul sa le fac publice, desi relatia mea cu MediaPro nu e finalizata 100%, dpdv juridic.

1. MESAJUL meu foarte explicativ catre angajati (am cantarit mult atat daca sa il trimit sau nu, cat si ce forma sa aiba el) era OBLIGATORIU, in conditiile in care eram cu motoarele turate la maxim, in plina bugetare pentru 2007, si in contextul in care ordinul patronului a fost sa nu ma mai prezint la birou �de luni� (zi in care, ca idee, aveam programate vreo 5 sedinte operative..).

NU PUTEAM pleca brusc, lasand loc la speculatii.
Cu toate riscurile aferente, am decis sa le spun deschis oamenilor ce s-a intamplat.

Poate cea mai importanta realizare a unui manager este, cred eu, INCREDEREA (de care se bucura (sau nu) din partea colaboratorilor sai apropiati si din partea patronului). Mie mi-a �iesit�, partial, numai prima parte.

Era mult mai simplu sa fac pe �jmekeru’� si sa demisionez sec, lasand oamenii nedumeriti. Pentru �imaginea� mea era mai bine, cu siguranta. Asta m-ar fi sfatuit PR-ul personal, cred:). In plus, fara toate detaliile, ar fi aparut poate si alte articole indoielnice (de genul celui din EvZ, unde accentul a fost pus, fara context, doar pe �scena despartirii�… come on! Cine crede, asa cum se intelege de acolo, ca am �tinut de scaun�, nu ca am facut totul sa evit criza actuala, e un copil (prostutz)).

Ii cunosc aproape pe toti cei peste 600 de angajati, personal, si stiu ca fiecare dintre ei merita sa i se spuna cinstit, fara farduri �piaristice�, foarte exact, ce anume s-a intamplat.

Sigur, daca despartirea de fosta companie era civilizata (nu eu sunt acela care a fost mai putin rational in povestea asta…), putea ramane loc de discutie in legatura cu scenariul iesirii mele din scena (eram dispus sa raman si sa predau atributiunile pe care le-am avut chiar si inca 60 de zile).

Repet si inchei subiectul 1: a fost un mesaj PENTRU ANGAJATI (iar in corpul e-mailului, nu in atasament, era specificat CLAR sa NU il trimita in afara companiei). Nu a fost nici �scrisoare deschisa� si nici �comunicat� – cum s-a mai speculat.

Cum a fost obtinut mesajul de jurnalisti din exterior? Nu ma priveste si, ca gazetar (la baza), nu pot sa nu respect principiul confidentialitatii surselor.

2. Nu ma mai obosesc prea mult sa spun ca aberatiile cu Mihnea, Mirela, Sorel, care �au furat ca-n codru�, sunt cele mai mari tampenii pe care le-am auzit in ultima vreme. Oricine ii cunoaste, chiar si putin, isi da seama cat de stupid e sa spui despre ei ca ar putea face asta.

Iar fostii colegi care vorbesc de sistemele de acum cativa ani, vorbesc, din nou, in necunostiinta de cauza. Daca vor parcurge �celebrul� meu mesaj, vor vedea ca, in discutia cu dl Sarbu, am cerut sa fie �cum era odinioara�. Foarte pe scurt, o relatie patronat-management bazata pe incredere.

3. Ii cer scuze public lui Sorel ca am folosit, numai in cazul sau, sintagma �demis�, generand discutii pe tema asta (total neimportanta si nerelevanta). Pur si simplu, asa am perceput eu plecarea lui, la fel cum, si in cazul meu, nu e deloc clar daca am demisionat, am fost demis etc.

De altfel, ca fapt divers, abia sambata – dupa ce aproape toata lumea stia ca imi voi incheia mandatul – dl Sarbu m-a sunat sa â€?imi ceara sa demisionezâ€?:). Dar chiar nu cred ca asta e fondul problemei, sincer….

Corect e ca, intr-un fel sau altul, cu sau fara buna stiinta, toti am fost NEVOITI sa plecam.

Si, ce pot spune, din nou, cu cea mai mare siguranta posibila, este ca si eu, si Mirela, si Sorel, si �consultantul� Mihnea ne-am fi dorit sa ducem la capat treaba inceputa acum ani buni si sa construim in continuare o companie (eu) si niste companii (ei) cat mai misto, cu branduri cat mai tari.

N-a fost sa fie.
Sau nu s-a mai putut cu noi.
Asa ca nu imi ramane decat se le urez bafta maxima celor care ne vor urma.
DS

Am relatat despre plecarea lui Dragos aici si am publicat scrisoarea lui de despartire aici, de unde am luat si precizarile de mai sus ale lui Dragos Stanca. Catalin Tolontan a anuntat primul stirea aici. Bradut Ulmanu a aflat ca “Gandul” se face berliner (format intermediar intre broadsheet, mare, si tabloid, mic) de la Cristian Popescu, prin NewsIn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *