Fereste linia, The Sun mai da o bomba mediatica! Nicola e-n taxi! Noroc cu Libertatea…

Libertatea arde azi un material zdravan pe tema magariilor publicate de The Sun. “Nu suntem tuberculosii Europei” vrea sa dezamorseze “bomba mediatica al carei suflu a ajuns pana la Bucuresti si a ranit orgoliul fiecarui roman” lansata de britanici pe 3 noiembrie, anume ca Marea Britanie se va umple de TBC din cauza imigrantilor romani. Am cautat si eu suflul, rana si bomba pe site-ul The Sun si n-am gasit decat ceva numit “1500 migrants a day come in“, in care ciuperca atomica se rezuma la o fraza dintr-un paragraf neglijent de final. Ai dracu’ englezii astia, subtil mai lucreaza!

Amuzant modul triumfal in care sunt ciopartite povestile din “The Independent” si “The Guardian” pentru publicarea in Libertatea. “The Sun might have met its match” e tradus prin “Si-au gasit nasul”, cand de fapt eu zic ca sensul e mai aproape de “Cum e sacul, asa e si peticul”. Linkurile catre originale aici, versiunea “Libertatii” dincoace.

UPDATE: “Evenimentul zilei” a preluat si el problema, dar are toate sansele sa contribuie la dezamorsare. Sanda Nicola s-a dus la Londra ca sa afle cum sta treaba pentru TVR si ne gratuleaza in ziar cu o poveste in care din primele sase paragrafe aflam ca s-a plimbat cu taxiul si a costat-o 55 de lire. Dupa acest captatio palpitant, aflam revelatiile pe care a cheltuit Nicola echivalentul a trei perechi de pantofi la Marks and Spencer. Apropo, metroul de la Heathrow pana-n centru e doar patru lire, face tot trei sferturi de ora si poti sa-l iei linistit, fara teama ca te molipsesti de TBC de la imigrantii romani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *