Fata de la pagina 5 a făcut vreo 13 anişori

“Adevărul” mi-a pus nişte întrebări despre Fata de la pagina 5 (sau 3, cum a fost preluată rubrica de Click!). Răspunsurile sunt în materialul ăsta, unde găsiţi şi o istorie a personajului.

Foto: Adevărul

Foto: Adevărul

Ce-am spus in extenso:

Cât contează fata de la pagina 3/5 în economia unui ziar?
Fata de la pagina 5 este arhetipală în peisajul cotidienelor uşurele româneşti. A apărut în “Libertatea” odată cu tabloidizarea acestui titlu, prin 1999, pentru a fi dusă ulterior de echipa ziarului la titlul pe care aceasta a început să-l realizeze din 2007, “Click!”. Aici, a primit un loc şi mai în faţa ziarului, pe pagina 3 în loc de 5. Propagarea şi înmulţirea acestui personaj e un semn clar de vitalitate, cu atât mai mult cu cât nu noi, românii, am inventat formula.

Care sunt şansele reale ale unei astfel de fete de a deveni vedetă?
În privinţa statutului de vedetă, un ziar nu are forţa de a impune de unul singur o celebritate, cu atât mai mult cu cât tabloidele tipăresc probabil vreo 250 de fete de la pagina 5 sau 3 în fiecare an. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă ar deveni toate celebre. N-am mai avea loc la recepţii unii de alţii. Dar, pe de altă parte, traiectoria meteorică pe care o au aceste fete le conferă un dram de vizibilitate, în sensul afirmaţiei lui Warhol, cea cu cele 15 minute de faimă, de care beneficiază toată lumea.

Post your thoughts