EXPLOZIV! Dan Diaconescu rupe lanţul. VEZI AICI de ce se legase cu el!

Ştiu că la ora asta toţi analiştii de prin studiouri îşi dau ochii peste cap pe tema situaţiei din PDL, dar mie ştirea politică a zilei mi se pare faptul că Dan Diaconescu rupe lanţurile sau crawl-urile alea de care se legase de scaunul de la OTV, devenit adăpost vremelnic pentru el de când CNA l-a sancţionat cu înjumătăţirea licenţei (oprirea OTV de la sfârşitul lui septembrie) pentru publicitate politică mascată pe faţă.
Am primit azi mai multe întrebări şi invitaţii ca să spun ce cred de toată povestea; ca să nu mă repet, am refuzat vreo două. Cum din “Evenimentul zilei” nu se prea înţelege în ce ordine-am spus ce-am spus, postez aici.
 
Înjumătăţirea licenţei este consecinţa logică a unui meci pe care Dan Diaconescu îl are de ani de zile cu CNA-ul. Nu se cheamă neapărat că meciul a fost câştigat de CNA, fiindcă prin toamna lui 2008, când Diaconescu a mai avut un conflict cu aceeaşi instituţie, circula scenariul conform căruia în caz de oprire a licenţei OTV realizatorul se va “retrage-n munţi”, pe DDTV. În mod mirific, termenul de încetare a emisiei pică fix cum nu se poate mai bine, adică în octombrie, în pre-campanie electorală, presupunând că alegerile parlamentare sunt pe la jumătatea lui noiembrie, aşa cum ar trebui. Liber de contractul cu sine însuşi de la OTV, unde trebuia să-şi petreacă o treime din viaţă, Diaconescu va putea ţopăi ca o libelulă de la un post de televiziune la altul, în calitate de invitat, aşa cum a şi început să fie cultivat de Realitatea TV, desigur că din motive de rating. În campanie, va beneficia în virtutea legii sau a uzanţelor consfinţite, de timpi de emisie la fel cu celelalte partide, măcar pe posturile publice, aşa încât va putea să transforme tot acest balamuc într-o scenă personală de dimensiuni mai mari şi decât drăcia de pe care a cântat Rolling Stones la Bucureşti.
Un scenariu posibil e deci ca Diaconescu să lase OTV-ul să piardă viteză şi să se facă luntre şi punte ca să bage DDTV-ul “cât mai în pachetul de bază” al cabliştilor. În funcţie de blocul politic cu care se va alia, va putea fi văzut pe o anumită parte a posturilor, mai ales – şi din nou – ca invitat.
Cu alte cuvinte, dacă tai o râmă în două nu obţii o râmă moartă, ci mai multe râme.
Acuma, sper să nu se supere pe mine Dan Diaconescu pentru că l-am făcut râmă. Nu e deloc râmă. Doamnele şi domnii ăia care fac agitaţie prin PDL şi au încă pâinea şi cuţitul în mână o să vadă mai la toamnă de ce.
 
În lipsă de altă ilustraţie mai bună:
Rolling Stones la Bucureşti

Rolling Stones la Bucureşti

Mai multe la OTV, unde în momentul ăsta e ditamai balamucul, se pune de-o revoluţie. Bine că e la concurenţă cu Master Chef şi Dan Negru.

Enhanced by Zemanta

Post your thoughts