EXCLUSIV!!! Despre exclusivităţi

Azi a fost o zi plină de exclusivităţi în presa românească. O parte a ei, a presei, a “intrat în posesia” unor transcrieri de convorbiri telefonice ale unui mogul şi le-a băgat cuminte în sumar cu titlul “Stenograme”, că vinde mai bine decât banalul “transcrieri”. Cu o abilitate profesională caracteristică, bucata aia de presă s-a gândit că numai ea, prăvălia cutare, a intrat în posesie şi a ornat întreaga poveste cu strigarea “Exclusiv”, apărută în consecinţă prin mai multe locuri.

În paralel, televiziunea mogulului cu convorbirile, ajuns la mare ananghie, a obţinut şi ea o exclusivitate sfidătoare. Cu ultimele puteri, s-a târât la mogul acasă, unde a aflat că fusese o percheziţie şi că ea, percheziţia, împuşcase cu alice de cauciuc un căţel. Au fost şi imagini în exclusivitate de la camerele de supraveghere de-acasă de la mogul, că nu le are numai pe alea de la televiziune. Imagini exclusive pe care scria, desigur, “Exclusiv”.

E mai greu de calculat cât au investit cei cu stenogramele pe investigaţii, că au fost mai mulţi cu exclusivitatea aia (sic), dar, ca să-i descopere televiziunea căţelul împuşcat la el în curte, mogulul aflat la ananghie a cheltuit anul trecut 69 de milioane de euro. La venituri de 30. Scăzând una din alta aflăm pierderile.

Post your thoughts