Eurovision

Mă uit c-o ureche la toată treaba, ca să spun așa. Un lung șir de plictiseli muzicale, încremenite în mediocritatea căutării de audiențe mari, dar inserturi interesante cu spotulețe ale Finlandei, țara organizatoare. Toată emisia pare special făcută pentru a fi tocată în bucăți, aruncat “obiectul muncii” la coș (behăielile participanților), cu păstrarea bucățelelor frumoase despre Finlanda. Cum, ce facem cu ele? Pe YouTube.

P.S.: România a primit 12 puncte de la Spania. Or fi oamenii noștri de la Castellon?

12 thoughts on “Eurovision”

 1. Ai noștrii fură!
  Acest concurs a devenit o dedicație de vecini între vecini, de interese pentru interese. Penibil! Nu-i de mirare, că sponsorii oficiali se gîndesc să plece pe meleaguri mai cîștigătoare.
  Singurii cinstiți au fost ai noștrii din Castellon: e un trend, ce ar trebui urmat!

 2. Eu unu cred ca organizarea a fost mai buna ca anul trecut, iar povestea cu vecini intre vecini e din natura sistemului de vot.

  usor de sesizat tarile generatoare de emiganti si … tarile unde imigreaza.

 3. Am remarcat Ucraina. Se pare ca au schimbat refrenul de cateva ori din Lasha Tumbai in I want to see Russia Goodbye. Interzis de regulament sa faci declaratii politice dar din fericire nu s-a sesizat nimeni. Bravo lor.
  Bine ca nu le-a trecut alor nostri prin cap sa multumeasca sponsorului artificiilor, si-asa TVR au fost penibili cu ditamai reclama pentru dnul sponsor la sfarsit.

 4. mi s-a paru o editie a barbatilor efeminati castigata de o femeie barbat. Germania merita sa castige , piesa serbiei e buna dar ca aproape in totii anii seamana a lalaiala eurovisionista.

 5. Da, in spatele asa-numitelor “blaturi” se ascund si anumite afinitati culturale si nationale. Germania da la turci, noi si cu ungurii ne regalam reciproc, statele din CSI sunt in prietesug…

  Sa nu uit sa adaug grafica, luminile, studioul care au fost de exceptie. In ciuda… rahatului sonor, iertati-ma, dar altfel nu pot sa-i spun, care ni s-a servit.

 6. Unitatea CSI-ului si a Fostei Iugoslavii este de-a dreptul enervanta, dar totusi de admirat. Iugoslavii au ales cea mai buna piesa de-a lor, si i-au oferit cu totii 12 puncte. Pe de alta parte, emigrantii au avut iarasi un cuvant de spus: romanii din spania, dar si turcii si armenii din belgia si olanda. Tarile nordice au fost iarasi mana in mana, grecii cu bulgarii, romanii cu moldovenii. Astea sunt insa detalii, ramane insa calitatea foarte slaba a pieseleor de anul acesta. Anul trecut au fost cred 8-9 piese cu adevarat bune. Acum insa… maxim 4-5. Nu sunt fan Traistariu, dar cred ca daca il trimiteam anul acesta cu tornero-ul sau, am fi castigat…

 7. mie mi-au placut multe din piesele prezentate in concurs,cat si cea a formatiei Simplu&Andra.bravo Serbiei,Bulgariei,Turciei,Greciei,Moldovei…………ca de unde nu e,nu iese liubi,liubi.sa fim sportivi!

 8. Cea mai mare mizerie sistemul de votare de la EUROVISION! Ar trebui ca toate tarile sa voteze cu provinciile istorice, iar organizatorii sa introduca in caz ca au uitat si Cecenia printre votanti! Cine o sa asigure securitatea festivalului fundamentalistii islamici sau musulmanii?

 9. Adevarul e ca, Todomondo daca nu era calificata automat in finala, nu trecea de preselectie…piesa lui moga avea mult mai multe sanse…da’ asa suntem noi…ne-o tragem cu stangul in dreptul de fiecare data.

 10. Cintecul Romaniei a fost gindit sa flateze pe cei din tarile/teritoriile de unde ar fi venit voturi. El e alcatuit din cite o strofa in limbile spaniola, italiana, rusa (pt. R. Mold.), engleza, franceza si… deh, romana + refrenul poiliglot. Clasica tema: sa spui te iubesc in toate lb. astea (waaah…).
  A fost o strategie, oamenii au incercat…
  Poate ca totusi un cintec bun (sau un cintaret tare) e o varianta mai onorabila. D.e. Bulgaria n-a cistigat, dar a spus ceva lumii si Elitsa Todorova e gata lansata pe orbita. Ma rog, e si cazul lui Trastariu anul trecut…

 11. Buna, sunt din Moldova, Chisinau, vreau sa spun despre Todomondo – mi-au placut ffffffff mult!!!!!! Nu e vorba ca au cintat in rusa (care chipurile era destinata noua 😉 Este o piesa foarte placuta, pozitiva si totusi fara prea mult “pozitivism” din asta “sa schimbam lumea si cucerim universu” (cerd ca intelegeti despre ce vb ))) Am fost surprinsa cin am vazut la urma ca sunteti pe locul 13, in comparatie cu aceleasi Turcie sau Bulgarie.. mmm… Chiar imi pare rau.

 12. florin dumitrescu@ cu italiana desi italienii nu votau si fara germana + nefolosirea graficii pt aceste “flatari”… nu cred ca ideea a fost chiar “bine urmarita”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *