Europlagiat

Se dovedeşte că aveam dreptate când mă aşteptam la scandaluri legate de Eurovision. Piesa “Lalala” a trupei “Blablabla” e papapa din concurs ca urmare a acuzaţiilor de hahaha.

Comunicatul TVR:

Piesa Make-it a fost eliminată din selecţia naţională Eurovision 2007

Organizatorii selecţiei naţionale Eurovision 2007 au decis eliminarea din concurs a melodiei Make-it, compozitor Papa Jr., interpret Giulia Nahmany, ca urmare a confirmării acuzaţiilor de plagiat apărute în presă şi pe site-urile de specialitate, în urmă cu câteva zile.

„I-am contactat pe cei de la EMI Music Publishing Romania SRL, deţinătorii drepturilor de difuzare Risin’, presupusul original al melodiei Make – it şi astăzi am avut confirmarea din partea lor, dar şi a unor compozitori, interpreţi sau regizori muzicali din TVR privind plagiatul. În aceste condiţii, tot azi, am decis eliminarea din concurs a acestei melodii”, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision 2007.

„Regretăm cele întâmplate, dar dacă am fi trecut cu vederea această situaţie riscam să transformăm într-o mascaradă întregul concurs. Giulia Nahmany este o solistă cu o voce bună, şi-a demonstrat calităţile la Cerbul de Aur şi ne pare rău pentru cele întâmplate. Însă, sperăm ca această situaţie să le dea de gândit celor care nu tratează cu toată seriozitatea concursul”, a adăugat Dan Manoliu.

Primele speculaţii privind asemănarea dintre Make-it şi Risin’ au apărut în urmă cu două zile pe site-ul www.belgovision.com, fiind ulterior preluate de alte site-uri dedicate Eurovision-ului şi de presa centrală din România.

Astfel, în prima semifinală a selecţiei naţionale Eurovision 2007, desfăşurată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.10 pe TVR 1, vor intra doar 11 piese, în loc de 12. Potrivit regulamentului, limita minimă pentru numărul de piese intrate în etapa următoare preselecţiei, adică în semifinale, este de 20.

Tot azi, a fost lansată şi secţiunea de forum dedicată Eurovision 2007, la adresa forum.tvr.ro ( http://forum.tvr.ro/viewforum.php?f=8 ).

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE

Post your thoughts