Europlagiat

Se dovedește că aveam dreptate când mă așteptam la scandaluri legate de Eurovision. Piesa “Lalala” a trupei “Blablabla” e papapa din concurs ca urmare a acuzațiilor de hahaha.

Comunicatul TVR:

Piesa Make-it a fost eliminată din selecția națională Eurovision 2007

Organizatorii selecției naționale Eurovision 2007 au decis eliminarea din concurs a melodiei Make-it, compozitor Papa Jr., interpret Giulia Nahmany, ca urmare a confirmării acuzațiilor de plagiat apărute în presă și pe site-urile de specialitate, în urmă cu câteva zile.

„I-am contactat pe cei de la EMI Music Publishing Romania SRL, deținătorii drepturilor de difuzare Risin’, presupusul original al melodiei Make – it și astăzi am avut confirmarea din partea lor, dar și a unor compozitori, interpreți sau regizori muzicali din TVR privind plagiatul. În aceste condiții, tot azi, am decis eliminarea din concurs a acestei melodii”, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul selecției naționale pentru Eurovision 2007.

„Regretăm cele întâmplate, dar dacă am fi trecut cu vederea această situație riscam să transformăm într-o mascaradă întregul concurs. Giulia Nahmany este o solistă cu o voce bună, și-a demonstrat calitățile la Cerbul de Aur și ne pare rău pentru cele întâmplate. Însă, sperăm ca această situație să le dea de gândit celor care nu tratează cu toată seriozitatea concursul”, a adăugat Dan Manoliu.

Primele speculații privind asemănarea dintre Make-it și Risin’ au apărut în urmă cu două zile pe site-ul www.belgovision.com, fiind ulterior preluate de alte site-uri dedicate Eurovision-ului și de presa centrală din România.

Astfel, în prima semifinală a selecției naționale Eurovision 2007, desfășurată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.10 pe TVR 1, vor intra doar 11 piese, în loc de 12. Potrivit regulamentului, limita minimă pentru numărul de piese intrate în etapa următoare preselecției, adică în semifinale, este de 20.

Tot azi, a fost lansată și secțiunea de forum dedicată Eurovision 2007, la adresa forum.tvr.ro ( http://forum.tvr.ro/viewforum.php?f=8 ).

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE

Leave a Reply

Your email address will not be published.