Eurocast – episodul 1

Ca să ştiţi, că sunt întrebat deja dacă eu am făcut cutare sau cutare lucru în campania pentru europarlamentare. Am făcut o serie de filme scurte de internet pentru Adina Vălean şi ALDE, numită Eurocast. E vorba de diferite lucruri care se întâmplă la Bruxelles şi Strasbourg, în instituţiile UE. Primul episod:

Conceptul şi execuţia sunt aparţin Indie Studio.

P.S.: E de campanie sau nu? Vedeţi ce zice Adina la sfârşit. Oricum, altceva n-am făcut şi nu cred să fac care să fie legat într-un fel sau altul de partide până pe 7 iunie.

 1. serban Reply

  ii trebuie mai multa substanta; plus o viteza mai mare cand vorbeste la seminar, zau;

  si sa se ridice cand da mana cu oamenii, chiar dc sunt niste pustoaice amarate:)

  aeru’ de profa n’o avantajeaza

 2. apropo de continut Reply

  dna valean spune ca indica grupului parlamentar cum sa voteze. cand a vb la rtv despre votul in parlamentul european a spus ca in grupul liberal nu se voteaza cu turma. cum zicea si dumneaei: una e acolo si alta aici.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Mecanismul e cam aşa: sunt 785 de europarlamentari şi fiecare e cu treburile lui în câte-o comisie. Majoritatea lucrurilor se decid acolo şi ceea ce ajunge în plen e oarecum “gata de votat”. Totuşi, parlamentarul de la comisia monetară nu ştie ce s-a vorbit la Libertăţi civile, motiv pentru care în plen se uită la liderul sau viceliderul de grup care îi indică, cu degetul, cum se votează într-o anumită chestiune.

  Se votează foarte mult cu mâna, fiindcă preşedintele de şedinţă poate aproxima votul la ochi. Doar dacă sunt scoruri strânse se dă buton. Am fost la Strasbourg şi am văzut cum merge, e spectaculos, un amendament durează 2-3 minute.

  Nu ştiu exact ce-a zis Adina la Realitatea TV, dar altfel nu-mi imaginez cum ar putea funcţiona plenul ăla care e de două ori cât Parl. României.

Post your thoughts