Elodia şi-al ei Animus

Dan Diaconescu şi-a înregistrat la tribunal Partidul Poporului, cu care vrea să se facă preşedinte. Va reuşi?

Răspunsul nu-l ştie nici măcar Dan Diaconescu şi, posibil, nici măcar Dumnezeu Însuşi nu s-a hotărât încă ce să facă cu omul-televiziune. Iar eu, care n-am puteri paranormale, pot doar enumera argumente pentru “da” sau “nu”.

Diaconescu e neserios, moderator de televiziune, cercetat de DNA şi o serie întreagă de alte lucruri care nu garantează deloc prestanţa şi succesul unui om politic. Se ştie despre celebritate că nu se transformă, pur şi simplu, în voturi. Au mai încercat această metamorfoză – dar nu au reuşit-o – şi oameni cu un alt grad de magnitudine, ca Florin Călinescu. Da, dar… tocmai, că Diaconescu e neserios, moderator TV şi cercetat de DNA. Oamenii serioşi nu au priză la popor, iar TV-ul contează, s-a văzut la alegerile prezidenţiale. Cât priveşte calitatea de cercetat de DNA, patronul OTV pare că a început să o folosească în favoarea lui. În ştirea de acum două vineri, se vede grija avocatului lui Diaconescu, Daniel Fenechiu (apropo, şi el fost ziarist) de a lega DNA-ul de Partidul Poporului, spunând că înregistrarea acestuia nu a putut avea loc la ora 12 fiindcă inventatorul Elodiei era fix la DNA.

Deci?… Există un alt răspuns care se poate da cu certitudine. Din elementele pe care le avem, începe să se creeze o saga tipică. După Elodia, Dan Diaconescu nu a găsit, multă vreme, un caz cu atâtea ingrediente de succes. Acum îl are, şi nu numai mediatic, ci şi în termenii de animus şi anima ai lui Jung. Noua Elodie e chiar el, Diaconescu.

Articol apărut în ediţia tipărită de marţi, 7 septembrie a ziarului “România liberă”. Trimiterea de pe Romanialibera.ro.

Post your thoughts