Ediție specială “Evenimentul zilei”

75.000 exemplare gratuite, la București, Iași, Cluj, Timișoara. Se distribuie azi, 19 aprilie, după ora 19.00.

21 thoughts on “Ediție specială “Evenimentul zilei””

 1. Brava! O idee buna. S-a scris istoria, iar boborul trebuie sa stie cine este dactilografa si cel care a dictat. Ca a fost ceva ca-n genul reclamei la un saptamanal. Urina era a unui personaj, iara mana a altuia. Mai citesc pe nu stiu ce site ca Moscova este de vina. O fi. Mie mi-au placut oamenii din piata, poti sa-i vezi la mine Iulian (pst!peblog video&foto),

 2. Iulian,
  Hai sa fim seriosi; nimeni in RO nu are logistica necesara sa imparta nici macar 1000 de ziare dupa ora 7 pm! Dar 75.000!
  Editia speciala este si pe site-ul EvZ dar, din pacate, nu merita nici macar deranjul unui checking pe Internet.

  Sa auzi numai de bine (slabe sanse!)

  Sorin Fortiu
  Timisoara

 3. Precedenta editie speciala EvZ a fost scoasa pe 11 septembrie 2001, sub Nistorescu. Aceea a fost un mare succes – si atunci distributia s-a facut seara, din cate imi amintesc.

 4. primit sms pe tel mobil ( retea Vodafone ) de la 1800

  “Parlamentul a votat astazi suspendarea presedintelui Basescu.Acest mesaj ti-a fost trimis de EVENIMENTUL ZILEI”.

  voi ?

 5. Sorin F. eu am fost la miting, dupa aia am luat metroul de la universitate, am mers spre unirii si dupa aia spre Costin georgian. Nu exagerez daca spun ca am vazut cel putin 100 oameni numai la metrou la unirii care citeau. Pe unde intorceai privirea vedeai oameni care aveau ochii in ziar 🙂

  Si am auzit ca au fost vreo 12 puncte de distributie pe la mai multe statii de metrou si tramvai.

 6. Nu ca sunt de-a lor… dar si eu (dupa ce am fost la un eveniment, o deschidere de galerie digitala unde se vorbea mai mult de suspendare decat de arta contemporana), in drum spre casa, am coborat la Universitate sa vad care-i atmosfera (ora 21.00). Mai erau ceva oameni, vreo cateva zeci. Foarte multi aveau ziarul in mana, multi il si citeau. Insa am vazut si multe ziare aruncate in cosurile de gunoi, iar casutele de la Compact (care au ajutat cu distributia) erau destul de pline. Ba chiar, in fata camerelor, un tigan schiop se tavalea pe o gramada de EVZ-uri editie speciala. Am mers apoi cu metroul in Militari, am coborat la Gorjului. Lumea citea EVZ. Nu stiu cat de inspirat a fost titlul de deschidere (“La revedere”), da’ ideea a fost buna. Cred eu.

 7. Vreau sa va spun ca la Cluj s-au dat ca piinea calda. Cineva a adus vreo suta de numere in Piata Avram Iancu putin dupa ora 19, cind incepea sa se stringa lume (au fost vreo suta de “cetateni”, basca vreo 30 de jurnalisti) si s-au epuizat rapid, ca nici n-au ajuns. si toti laudau ideea. impact garantat 🙂

 8. oameni buni, daca suplimentul S-AR FI VANDUT ar fi fost intr-adevar o mare smecherie a celor de la EVZ. asa, nu pot decat sa-i banuiesc de partialitate… orice fituica DATA GRATIS romanului este un succes (vezi COMPACT-ul). laudabila initiativa de a lua fatza celorlalte ziare mari. totusi, ei “cu cine voteaza”?

 9. Meplusmyself, si eu am primit sms-ul. Nu stiu de ce.
  Am sunat la Vodafone si am primit numarul de telefon al “firmei care se ocupa”. Vodafone n-are nici o legatura, dar presupun ca a primit plangeri.
  Numarul firmei este 021 302 67 00.
  Am sunat, mi-a raspuns o domnisoara si mi-a spus ca ei doar “trimit” SMS-urile. Numerele sunt date de EVZ.
  N-as fi avut nici o problema cu SMS-ul Evenimentului, ca nu e primul spam pe care-l primesc. Doar ca l-am primit la 7 seara. Cand nu mai suna a stire, ci a manevra.
  Sa ma astepte in Piata Universitatii. Vin imediat…

 10. Ideea Evenimentului a fost foarte buna.
  Ziarele s-au limitat ieri sa-si updateze versiunile web cu stiri despre eveniment. Insa nu s-au gandit la cei care nu sunt la birou si nu au acces la TV, radio, web. Si apropo, in cate cladiri de birouri se gasesc televizoare?
  Si ideea cu sms-urile este ok (se practica) doar ca EVZ a facut-o exact cum trebuie. Delay-ul s-ar putea datora numarului mare de sms-uri trimise, asa ca cei din coada bazei de date evident nu au mai primit informatia in timp real.
  Nu stiu daca cineva a reactionat cu email alert, cert e ca in inbox nu am gasit nimic.
  Am incercat sa accesez versiunea wap (de pe telefonul mobil) a hotnews.ro insa probabil am nimerit cand sistemul era cazut.
  Asta e comunicarea integrata, la care managementul companiilor media si jurnalistii trebuie sa se gandeasca.
  Jurnalism anticipativ, anticipatoriu, de anticipatie nu stiu cum se zice – public exista dar trebuie atins targetat in functie de mediu, si mai important cand trebuie si cu ce trebuie.

 11. De ce cred ca editia de seara gratis a fost o idee buna:

  – probabil ca au ramas nedistribuite destule exemplare, dar macar vreo jumatate din tiraj s-a impartit
  – daca o gandesti ca pe un leaflet la ziarul cu plata, functioneaza foarte bine
  – la naiba, suntem ziaristi si dam chestii cat mai calde, nu?

  In zilele urmatoare EVZ va trebui sa prezinte situatia fara patima. Altfel, miscarea asta risca sa-l transforme in “ziarul lui Basescu”, mai mult decat e perceput acum. Pe termen scurt, n-ar fi asa de rau ca gazeta sa fie vazuta asa, fiindca electoratul lui Base se va agita in jurul EVZ. Insa pe termen lung, se cauta totusi un quality si alunecarea intr-o zona de asta “galerie de fotbal” nu prea da roade in timp.

 12. 1. Suplimentul a existat si a fost distribuit conform planului (reteaua de distributie Compact plus volanti). Nu a fost doar on-line.
  2. Primul SMS a fost trimis la cateva secunde dupa anuntul oficial al suspendarii si scopul nu a fost mobilizarea maselor in vederea unei revolutii (cum am tot fost acuzati) si pur si simplu informarea. Da, suspendarea e o stire foarte importanta! Poate cea mai importanta din ultimii ani si Evz a considerat necesar sa faca ceea ce face un cotidian: sa informeze! Ca ultimele sms-uri au ajuns la orele 19, e adevarat, nu mai e o stire, din nefericire, dar in nici un caz nu a avut nici un iz de manevra sau asa ceva…

 13. pr Sorin F: in ceea ce priveste logistica: am observat ca si alte ziare, cum ar fi Gazeta Sporturilor, practica impartirea gratuita de editii speciale in zilele de meciuri. Este adevarat, la metrou si in jurul stadionului, dar cu siguranta se reuseste mai mult de 1000 de exemplare.

 14. O miscare foarte buna din punct de vedere jurnalistic a celor de la EVZ. Au iesit cu cele mai calde informatii pe print. Si eu i-am vazut pe multi devorand editia speciala! Bravo! Au fost pe faza, s-au mobilizat rapid, numai de bine!

 15. o corectie: editia speciala din 11 sept 2001 n’a fost “precedenta”, ci PRIMA editie speciala de acest gen. S’au mai facut editii speciale in acelasi an, in ziua atacarii Afganistanului, si in 2003, in ziua atacarii Irakului. Deci, “precedenta editie speciala EvZ”, cum spune P.Vlad, e cea din 2003.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *