eba face agenda

Am vrut să scriu de câteva ori asta, dar de fiecare dată m-am oprit, fiindcă în paranoia în care trăiesc politicienii şi marile grupuri media s-ar fi putut crede că am optat cu nu ştiu cine şi am făcut nu ştiu ce: Cine i-a zis Elenei Băsescu să-şi ia un nick sau nume de internet şi să caute un drum alternativ către scaunul de europarlamentar a făcut bine. Acroşa pe care eba o are la publicul de Dorobanţi e neneglijabilă şi chiar dacă lucrurile astea nu par politică, sunt.

Ca dovadă faptul că din gura ebei ies lucruri serioase, pe care politicienii de obicei le tac, fiindcă, de’, nu e convenabil să vorbeşti despre droguri, ce-avem noi cu asta?

Nu ştiu dacă poziţia “probabil” favorabilă a domnişoarei eba (pe la 1:52) în problema herbală a fost premeditată sau e ceva ce i-a trecut prin cap acolo, pe loc, la Ciutacu (transcript aici), dar e genul de statement politic cu penetrare maximă în zone sociale de care politicul nu se ocupă. eba îşi va lua probabil carul de înjurături, dar pe ziua de azi a făcut agenda presei şi dacă vreodată se pune problema legalizării (sau nu) a marijuanei eba are dreptul să-şi asume o temă politică serioasă, cu impact, neglijată de toţi politrucii care se ceartă pe aliniatul 419 din legea cu acquis-ul reglementării 3339465.

Toată treaba e să nu se sperie cineva din staff şi s-o facă să dea înapoi, dacă cumva povestea a fost spontană. Dar poate că nu – spre deosebire de alte doamne din politică, specialiste în show-off, la fata preşedintelui văd o consecvenţă în asumarea stângăciei şi o atitudine constantă gen “sunt mică, dar vreau să mă fac mare” care duc undeva. Ce zic consultanţii se asortează cu alte cuvinte cu ce e ea.

P.S.: Vă daţi seama ce beneficii îi aduce eba lui Traian Băsescu dacă ajunge în Parlamentul Europei în chip de (pseudo)independent?

UPDATE: eba s-a răzgândit.

 1. b Reply

  orice statement legat de legalizarea marijuanei penetreaza in locuri in care politicul nici macar nu are idee. sunt oameni din toate zonele (corporate, boema etc.) care ar putea aprecia asumarea unei pozitii legata de asta.
  nu are nici o legatura statutul “de dorobanti” cu iarba. din contra. batraneii comunisti si pusi pe jafuri din parlament ar fi surprinsi sa stie cata lume fumeaza si din ce medii.
  ipocrizia e insa la mare pret in romania, se pare

 2. santa naivita! Reply

  nene, am si eu o curiozitate, mata crezi sau speri ca o duce capul? ca sa vedem unde te pui

 3. Iulian Comanescu Reply

  b: păi da. Exact asta zic şi nişte omuleţi cu care au vorbit prietenii mei de la “După bloguri” pentru ediţia viitoare.

  Santa Naivita!: De crezut nu cred nimic, am vorbit despre comunicare mai sus şi nu despre consistenţa ideologică a fetei eba, dar de sperat, sper s-o ducă, de ce nu?

  Oricum, îmi plac valurile pe care le stârneşte, la fel cum am văzut ce impact a avut un Radu Duda. Faţă de “profesioniştii” politicii par nişte amator, dar nu cumva uneori amatorismul e mai de bun simţ?

 4. santa naivita! Reply

  de fapt, astia care o sustin pe EBA la europene, acolo unde a fost odata Titulescu, ar trebui sa ceara azil in Corea de nord, sa-si satisfaca nevoia de adulare si preamarire a mediocritatii.

 5. Iulian Comanescu Reply

  Titulescu nu se mai prea întoarce, din păcate. Ăştia lucrează cu electoratul pe care-l au. Şi Bill Clinton a cântat la saxofon… ştii “Idiocracy”, cu preşedintele ăla al Lumii (parcă), care era o pastişă de James Brown?

 6. santa naivita! Reply

  scuzati radicalitatea, dar asta e adevarul, e imbracata in hainele imparatesti din poveste, degeaba incearca oricine sa spuna altceva. trebuie facuta putina ordine in valori. prostia e prostie, mediocritatea mediocritate, seriozitatea…… propaganda propaganda

 7. santa naivita! Reply

  iarasi o sa fiu radical, dar asta e, atata pot, nu pot sa musc. chestia e ca nu ma aia pe mine grija de EBA, da ma aia tare grija de mine si de ce implicatii are pentru mine si mediul in care traiesc o mediocra trimisa sa-mi reprezinte interesele. chestia cu maturitatea, da, ce sa zic, eu unul, pe masura ce ma maturizez, observ ca materialele din care se poate face un bici raman cam aceleasi. in alta ordine de idei, candidatura EBA mi se pare un simbol al sfidarii ideii de valoare in politica romaneasca. w-e placut

 8. Dan Reply

  Ei iata, cum putin dincolo de ora 1,52, a aparut adevarata pozitie premeditata. Retragerea declaratiilor. Un pas inainte, doi inapoi, ca asa-i hora pe la noi, ca sa citez o zicere populara.

 9. vasilissa Reply

  nu aveam de gind sa comentez despre EBA care mi se pare o varza, ca si ailalti mai marii, care au experienta cu mintitul. Dar m-a stirnit partea lingvistica a problemei, de o ridica bulgarul. Da, o sa fie misto cind EBA va face cunostinta cu baietii de cartier bulgar, rus si chiar francez, caci se pare ca de pe acolo provine cuvintul. Funny indeed. 🙂

 10. Iulian Comanescu Reply

  Adica ceva ce se pronunţă cam ca “iebat” înseamnă a fute în ruseşte, scrie acolo. La ce persoană, mod, timp s-ar zice pur şi simplu eba?

 11. vailissa Reply

  e radacina verbului jebat’ si cea mai apropiata forma de eba asta (care pentru un vorbitor de slava spune fara terminatii cam tot ce trebuie) e ebja care e un fel de participiu prezent. dar, cum ziceam, nu are nevoie de terminatiile cu pricina ca sa sune penal.

 12. eftimie Reply

  EBA este un politician fără mare dotare la mansardă, relativ incultă şi cu o mare dorinţă de a ajunge sus.

  Dacă nu ar fi fi-sa lui Ta-su, ar fi ca 70% din politicienii români.

  Asta ca să rupem pisica odată şi odată. Ce-i mai rău în PE EBA sau BKL?

 13. Călin Reply

  Eu nu sunt convins că EBA îi va aduce beneficii prea mari tăticului ei dacă va ajunge să presteze prin Parlamentul European. Oricât de scrobiți ar fi parlamentarii europeni, eu cred că le va fi greu să-și oprească râsul.

Post your thoughts