eba face agenda

Am vrut să scriu de câteva ori asta, dar de fiecare dată m-am oprit, fiindcă în paranoia în care trăiesc politicienii și marile grupuri media s-ar fi putut crede că am optat cu nu știu cine și am făcut nu știu ce: Cine i-a zis Elenei Băsescu să-și ia un nick sau nume de internet și să caute un drum alternativ către scaunul de europarlamentar a făcut bine. Acroșa pe care eba o are la publicul de Dorobanți e neneglijabilă și chiar dacă lucrurile astea nu par politică, sunt.

Ca dovadă faptul că din gura ebei ies lucruri serioase, pe care politicienii de obicei le tac, fiindcă, de’, nu e convenabil să vorbești despre droguri, ce-avem noi cu asta?

Nu știu dacă poziția “probabil” favorabilă a domnișoarei eba (pe la 1:52) în problema herbală a fost premeditată sau e ceva ce i-a trecut prin cap acolo, pe loc, la Ciutacu (transcript aici), dar e genul de statement politic cu penetrare maximă în zone sociale de care politicul nu se ocupă. eba își va lua probabil carul de înjurături, dar pe ziua de azi a făcut agenda presei și dacă vreodată se pune problema legalizării (sau nu) a marijuanei eba are dreptul să-și asume o temă politică serioasă, cu impact, neglijată de toți politrucii care se ceartă pe aliniatul 419 din legea cu acquis-ul reglementării 3339465.

Toată treaba e să nu se sperie cineva din staff și s-o facă să dea înapoi, dacă cumva povestea a fost spontană. Dar poate că nu – spre deosebire de alte doamne din politică, specialiste în show-off, la fata președintelui văd o consecvență în asumarea stângăciei și o atitudine constantă gen “sunt mică, dar vreau să mă fac mare” care duc undeva. Ce zic consultanții se asortează cu alte cuvinte cu ce e ea.

P.S.: Vă dați seama ce beneficii îi aduce eba lui Traian Băsescu dacă ajunge în Parlamentul Europei în chip de (pseudo)independent?

UPDATE: eba s-a răzgândit.

17 thoughts on “eba face agenda”

 1. orice statement legat de legalizarea marijuanei penetreaza in locuri in care politicul nici macar nu are idee. sunt oameni din toate zonele (corporate, boema etc.) care ar putea aprecia asumarea unei pozitii legata de asta.
  nu are nici o legatura statutul “de dorobanti” cu iarba. din contra. batraneii comunisti si pusi pe jafuri din parlament ar fi surprinsi sa stie cata lume fumeaza si din ce medii.
  ipocrizia e insa la mare pret in romania, se pare

 2. nene, am si eu o curiozitate, mata crezi sau speri ca o duce capul? ca sa vedem unde te pui

 3. b: păi da. Exact asta zic și niște omuleți cu care au vorbit prietenii mei de la “După bloguri” pentru ediția viitoare.

  Santa Naivita!: De crezut nu cred nimic, am vorbit despre comunicare mai sus și nu despre consistența ideologică a fetei eba, dar de sperat, sper s-o ducă, de ce nu?

  Oricum, îmi plac valurile pe care le stârnește, la fel cum am văzut ce impact a avut un Radu Duda. Față de “profesioniștii” politicii par niște amator, dar nu cumva uneori amatorismul e mai de bun simț?

 4. de fapt, astia care o sustin pe EBA la europene, acolo unde a fost odata Titulescu, ar trebui sa ceara azil in Corea de nord, sa-si satisfaca nevoia de adulare si preamarire a mediocritatii.

 5. Titulescu nu se mai prea întoarce, din păcate. Ăștia lucrează cu electoratul pe care-l au. Și Bill Clinton a cântat la saxofon… știi “Idiocracy”, cu președintele ăla al Lumii (parcă), care era o pastișă de James Brown?

 6. scuzati radicalitatea, dar asta e adevarul, e imbracata in hainele imparatesti din poveste, degeaba incearca oricine sa spuna altceva. trebuie facuta putina ordine in valori. prostia e prostie, mediocritatea mediocritate, seriozitatea…… propaganda propaganda

 7. iarasi o sa fiu radical, dar asta e, atata pot, nu pot sa musc. chestia e ca nu ma aia pe mine grija de EBA, da ma aia tare grija de mine si de ce implicatii are pentru mine si mediul in care traiesc o mediocra trimisa sa-mi reprezinte interesele. chestia cu maturitatea, da, ce sa zic, eu unul, pe masura ce ma maturizez, observ ca materialele din care se poate face un bici raman cam aceleasi. in alta ordine de idei, candidatura EBA mi se pare un simbol al sfidarii ideii de valoare in politica romaneasca. w-e placut

 8. Ei iata, cum putin dincolo de ora 1,52, a aparut adevarata pozitie premeditata. Retragerea declaratiilor. Un pas inainte, doi inapoi, ca asa-i hora pe la noi, ca sa citez o zicere populara.

 9. nu aveam de gind sa comentez despre EBA care mi se pare o varza, ca si ailalti mai marii, care au experienta cu mintitul. Dar m-a stirnit partea lingvistica a problemei, de o ridica bulgarul. Da, o sa fie misto cind EBA va face cunostinta cu baietii de cartier bulgar, rus si chiar francez, caci se pare ca de pe acolo provine cuvintul. Funny indeed. 🙂

 10. e radacina verbului jebat’ si cea mai apropiata forma de eba asta (care pentru un vorbitor de slava spune fara terminatii cam tot ce trebuie) e ebja care e un fel de participiu prezent. dar, cum ziceam, nu are nevoie de terminatiile cu pricina ca sa sune penal.

 11. EBA este un politician fără mare dotare la mansardă, relativ incultă și cu o mare dorință de a ajunge sus.

  Dacă nu ar fi fi-sa lui Ta-su, ar fi ca 70% din politicienii români.

  Asta ca să rupem pisica odată și odată. Ce-i mai rău în PE EBA sau BKL?

 12. Eu nu sunt convins că EBA îi va aduce beneficii prea mari tăticului ei dacă va ajunge să presteze prin Parlamentul European. Oricât de scrobiți ar fi parlamentarii europeni, eu cred că le va fi greu să-și oprească râsul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.