Dogan vrea să mai lanseze/cumpere canale TV de nişă în România

Din Money Express de mâine: Begum Dogan, boss-ul Dogan în România şi una din cele patru fiice ale miliardarului turc Aydin Dogan, spune că grupul turc intenţionează dezvoltarea în continuare a Kanal D, dar şi lansarea/achiziţia unor televiziuni de nişă.

Sau, pre limba Larisei Ghiţulescu:

Desi este evaziva in discutia despre planurile punctuale ale Dogan pentru piata romaneasca, vicepresedinta holdingului dezvaluie totusi doua indicii ale directiei de dezvoltare aici. Unu: Dogan va continua sa investeasca in televiziune – sector care va ramane principalul pilon al businessului lor in Romania – si doi: nu vor intra in afacerile cu print, sector care reprezinta un punct forte al afacerilor Dogan in Turcia, unde holdingul detine publicatii de mare tiraj precum “Hurriyet” (548.000 de exemplare declarate), “Milliyet” (peste 280.000 de copii vandute in medie, zilnic) si cel mai mare cotidian sportiv, “Fanatik” (tiraj vandut declarat de peste 240.000 de exemplare pe zi).

Legat de investitiile in media pe care Dogan urmeaza sa le continue in Romania, presedinta Kanal D spune ca acestea vor viza dezvoltarea canalului generalist existent Kanal D, pe de o parte, dar si extinderea catre televiziunea de nita, pe de alta parte. In acest al doilea caz, Begum Dogan dezvaluie printre picaturi ca “este vorba de proiecte noi, dar si de achizitii”. Ca model de dezvoltare, ea spune ca “va fi replicat modelul din Turcia”, tara in care Dogan detine 22 de canale de televiziune (printre acestea, se numara posturi precum Kanal D, Star TV ti CNN Türk).

Dogan plănuieşte şi extinderea în domenii altele decât printul. Se ştie că turcii stau pe o grămadă de cash, cu care au încercat să pătrundă pe piaţa din Europa Occidentală, printr-o încercare nereuşită de achiziţie a Pro 7-Sat 1. Referitor la faptul că nu se implică în operaţiunile de print, ar fi de menţionat parteneriatul cu Ringier, care deţine 25% din Kanal D. E posibil ca neimplicarea în ziare şi reviste să fi fost o clauză a înţelegerii.

  1. Sly Reply

    Previziune astrala 🙂
    Cumpara ca sa vanda un pachet mare, cand totul va costa mult mai scump.
    Afacere tipic turceasca.

Post your thoughts