Documentar al lui Oliver Stone despre conflictul israeliano-palestinian, la Realitatea

“Persona non grata”, de Oliver Stone, vineri, de la 21.45, la Realitatea TV, cu Arafat, Ehud Barak, Shimon Peres, Netanyahu, Chiriac, Prelipceanu și invitații lor. Detalii:

Yasser Arafat, Ehud Barak, Shimon Peres și Benjamin Netanyahu apar vineri la Realitatea TV într-un film semnat de Oliver Stone

În plină desfășurare a crizei din Orientul Mijlociu, care a inflamat relațiile diplomatice din întreaga lume, celebrul regizor Oliver Stone aduce la Realitatea TV un film cu personaje reale care se luptă pentru stăpânirea unui teritoriu care a fost cândva pământ binecuvântat. Documentarul „Persona Non Grata” va fi difuzat vineri începând cu ora 21:45 la Realitatea TV.

Pelicula „Persona Non Grata”, realizată de cunoscutul regizor Oliver Stone în 2003, adună o distribuție impresionantă: Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu sau Shimon Peres, personaje cheie ale conflictului din Orientul Mijlociu. Alături de aceștia apare în documentar chiar și regizorul american. Filmul arată istoricul de zeci de ani al tensiunilor dintre israelieni și palestinieni și dezvăluie ipostaze inedite ale liderilor din cele două tabere.

În studiourile Realitatea TV, Laura Chiriac și Cosmin Prelipceanu vor avea o serie de invitați împreună cu care vor trage concluzii și vor analiza situația de astăzi din zona de conflict. Politicieni, analiști politici și analiști militari vor explica pentru telespectatorii televiziunii de știri originile acestui război, în vreme ce corespondentul Cristian Zărescu va transmite în direct, chiar de la fața locului, din Fâșia Gaza, ultimele noutăți.

„Problemele din Orientul Mijlociu ne mai atrag atenția doar în cazul unor operațiuni armate sângeroase, soldate cu mii de victime. Pe fondul unei grave crize umanitare actuale, încercăm să înțelegem cauzele acestui conflict, însoțindu-l pe regizorul Oliver Stone în ambele tabere, atât la israelieni, cât și la palestinieni. Shimon Peres, Ehud Barak, Yasser Arafat își joacă în acest film propriile roluri”, declară jurnalista Laura Chiriac.

„Am fost o singură dată în Israel, dar nu am văzut nimic din ce arată filmul pe care-l vom difuza. Nici nu aveam cum să văd. Am dormit cu soldați sub geam și cu alți soldați la ușă, la propriu și

nu am ajuns în teritoriile palestiniene. Filmul reușește să-mi ofere experiența lipsă. Și e viu. Așa cum documentarele nu sunt”, spune și Cosmin Prelipceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *