Discovery mai lansează un post în România

ID Investigation Discovery, lansat în ianuarie 2008 în SUA, vine şi în România. Grila poliţistă se adresează, n-o să credeţi, femeilor între 25 şi 54 de ani. Postul va fi lansat simultan şi în Polonia şi Ungaria.

Nu ştiu pe ce cabluri va intra şi când.

Logo-ul:

Din grila de aprilie-mai:

APRILIE
Apeluri de urgenţă – Discuţiile fascinante între operatorii care deservesc numărul de urgenţă şi cei care îl apelează vorbesc de la sine. Aceste drame pline de forţă sunt surprinse pe peliculă, dezvăluind eroismul operatorilor din centrala pentru urgenţe şi curajul celor care sună să ceară ajutor.

Ultimele 24 de ore – Prezintă ultimele ore din viaţa unor celebrităţi care au suferit o moarte prematură, determinând declanşarea investigaţiilor ulterioare. O serie de documentare fascinante, care dezvăluie secrete bine păstrate, probleme psihologice şi evenimente care au provocat moartea tragică a unora dintre cele mai mari vedete ale lumii.

Crime care au zguduit lumea – Folosind înregistrări reale ale poliţiei, imagini de arhivă din vechi buletine de ştiri, secvenţe de grafică inovatoare şi reconstituiri dramatizate, alături de interviuri cu ofiţerii care au derulat investigaţia, experţi criminalişti şi familii ale victimelor, această serie fascinantă relatează povestea celor mai uluitoare investigaţii şi celor mai celebre crime recente, cunoscute de o lume întreagă.

Cei mai răi – Psihiatrul criminalist Dr. Michael Stone examinează gândirea criminală folosind o scară pe care a creat-o pentru a descifra motivele, metodele şi gândirea ucigaşilor. Explorând aceste minţi care gândesc deformat, el prezintă detaliile care explică diverse comportamente, de la minciuni de moment până la crime în serie. Un program care studiază subiecte precum gelozie, înşelăciune, secte, minţi geniale şi răzbunare.

MAI
Pe urmele criminalilor – Urmărim o echipă devotată de detectivi ai Departamentului de Omucideri din cadrul Poliţiei Metropolitane Indianapolis, SUA. Ca orice oraş mare, Indianapolis se confruntă cu numeroase crime, dar are o echipă excelentă de detectivi care rezolvă aceste cazuri şi fac dreptate victimelor. Aflaţi de ce au nevoie aceştia pentru a rezolva un caz şi cum reuşesc să îşi menţină procentul ridicat de cazuri rezolvate şi răufăcători condamnaţi.

Femei criminale 2 – Explorăm forţa obsesiei, lăcomiei şi răzbunării, care domină lumea femeilor criminale. Dacă bărbaţii sunt adesea mânaţi de furie, impuls şi dorinţă de distrugere, femeile care ucid au de obicei motive mai complexe, pe termen mai lung. Această serie prezintă cauzele care determină femeile să comită crime – de la cele care transformă poveştile de dragoste în atracţii fatale, până la motivaţia deformată a ideii de “crimă de plăcere”.

Investigaţii extreme – Investigatorii prezintă indicii importante, relatări ale unor martori oculari, interviuri cu suspecţi şi fundături neaşteptate în care s-au împotmolit anchetele lor. Apoi experţii criminalişti dezvăluie în detaliu cum au analizat dovezile şi ce descoperiri ciudate au făcut.

Procurorii – Explorăm complexităţile sistemului american de justiţie prin ochii procurorului, cel mai puternic reprezentant al autorităţilor într-un tribunal. Derulat pe fundalul realităţii dure din America, unde tribunalele sunt asaltate de prea multe procese, secţiile de poliţie nu au personal suficient, iar lumea străzii devine tot mai dură, acest program prezintă în egală măsură procurori deveniţi celebri şi tineri începători care abia descoperă legile junglei. Facem cunoştinţă cu victime şi familiile acestora, care, confruntându-se cu situaţii tragice, apelează la procurori. De asemenea, îi urmărim pe judecătorii, anchetatorii şi avocaţii apărării, care trăiesc la rândul lor în această lume unică.

 1. ovidiu Reply

  Sincer sunt inebunit dupa DaVinci Learning: Ai emisiuni facute in toata lumea, nu doar de americani si brits. Si inca au acel ceva care deja s-a “manelizat” la Discovery si National: inca transmit mai multa stiinta pe minut de emisie decat maimutareala de dincolo: Braniacs, MIW, MythBusters si altele.

 2. eftimie Reply

  Ba chiar e corect, mă uit la nevastă-mea, care are 30 de ani şi se tot uită pe documentare de-astea gen crime.inc pe Explorer. Ştiu ei ce ştiu.

 3. Iulian Comanescu Reply

  Ovidiu: am văzut şi eu DaVinci Learning, nu-l am pe cablul meu, mi se pare interesant. Dar nu mi se pare normal să ne supărăm pe Discovery că a luat-o-n direcţia aia. Au spus de multă vreme că fac “factual entertainment”. Tu şi cu mine ne uităm mai puţin, dar mulţi alţii sunt mai interesaţi.

 4. writeman Reply

  stati linistiti, e de bine. o sa vina frumoasele noastre speriate de oribilele crime povestite la tv si o sa se cuibareasca blande si dragastoase in bratele noastre. dar atentie la ce poa invata sa faca daca li se pare ca te uiti dupa alta pe strada 😀

 5. Marian S. Reply

  Daca vor sa faca si filme horror sa prezinte pur si simplu niste dialoguri de la noi cu unu unu doi. Pe cuvint daca inteleg cine le-a pus pe alea acolo.

Post your thoughts