Directorul Jane-s Defence în România

Peter Felstead, directorul de la “Jane’s Defence Weekly“, cea mai tare revistă militară din UK şi probabil din lume, e în România, pentru o vizită de documentare de o săptămână. Probabil că se poate da de el prin Biroul de Presă al MApN. Eu i-aş trage-un interviu, dacă aş lucra la o pagină de media a unui ziar…

Comunicatul de presă al MApN:

Directorul revistei Jane’s Defence Weekly, la Bucure şti

Generalul-maior Tudor Munteanu, şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Informare Publică, s-a întâlnit marţi 2 octombrie 2007, cu directorul revistei Jane’s Defence Weekly, Peter Felstead la sediul Ministerului Apărării.

În cadrul discuţiilor au fost prezentate priorităţile acestui departament, misiunile direcţiilor din subordine şi coordonare, precum şi o serie de publicaţii militare editate de Ministerul Apărării. Un interes deosebit a fost manisfestat pentru revista lunară, în limba engle ză, The Military Observer şi pentru periodicul trimestrial Cariera Militară – ca parte a celei de a doua campanii de promovare a profesiei militare.

Oaspetele englez a apreciat atât rolul jucat de instituţia militară la integrarea ţării noastre în comunitatea euroatlantică, cât şi capacitatea Armatei României de a fi prezentă, cu forţe expediţionare, concomitent în trei teatre de operaţii, în Mediterana şi în spaţiul aerian baltic.

Timp de o săptămână, Peter Felstead efectuează o vizită de documentare în România. Programul include realizarea de interviuri cu personalităţi din conducerea Ministerului Apărării, a Statului Major General şi a statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei, dar şi vizitarea unor unităţi militare aparţinând forţelor terestre, aeriene şi navale.

  1. noi_sa_fim_sanatosi Reply

    Un nume ciudat, daca tinem cont de profilul revistei.

    As dori sa adaug ca si presa militara romaneasca se afla la inaltime. Puneti mana pe un “Observator militar” si o sa vedeti ca sunt destui profesionisti acolo si articolele sunt interesate chiar si pentru cei ce nu au avut nici un contact cu mediul cazon.

  2. gabriel Reply

    Cam asa ceva… Radu Tudor este de vreo 10 ani, daca nu ma insel, corespondent pt Romania al revistei.

Post your thoughts