Din Jurnalul naţional sar Scîntei în fiecare zi

Tucă lansează ziarul Scînteia, mai precis unul defazat cu 20 de ani, dar care va dura un an şi se va distribui ca insert de patru pagini în “Jurnalul naţional”. E oarecum vorba de ziarul care nu s-ar fi putut, dar ar fi trebuit să se scrie atunci.

PDF-ul, dacă vreţi să citiţi.

Voi ce ziceţi de aşa proiect special? Şi mă-ntreb ce zice Corina Drăgotescu, fiindcă din câte ştiu ea deţine marca “Scînteia”.

 1. Paul Sava Reply

  Ma, da´ ce i-a cazut parul lui Ceasca. Si rade tot timpul. Are si un ochi mai glumet. Macar nevasta noului Ceasca este frumoasa foc.
  In primii ani de dupa Revolutie (sau Marea Ingramadeala), m-am apucat sa rup toate pozele cu Ceasca si Leana din almanahurile pe care le tineau ai mei in casa (deh, eram copil) Trecand in revista o parte din publicatiile care circulau pe vremea comunistilor, cred ca cel mai mult mi-au placut almanahurile care publicau articole de stiinta, rebusuri si bancuri. Acum vreo 2 ani am gasit o poezie bascalioasa a lui Mircea Dinescu intr-unul din aceste almanahuri…Credeti ca daca le-as scoate la licitatie as scoate ceva banuti?
  In alta ordine de idei, il rog pe colegul de blogosfera Iulian Comanescu sa-mi explice un lucru care m-a nedumerit: in conditiile in care Baselu are o aversiune profunda fata de Felix Motanu´, cum se face ca in articolele de ziar care ziceau de un guvern minoritar PDL se pomenea varianta decuplarii PC de PSD si semnarea un pact parlamentar intre PDL si PC? Adica a fost o fumigena? Va rog sa-mi scuzati ignoranta.

  Paul S.
  Germania

 2. Diana Reply

  Pe la inceputul anilor ’90 aparuse “Scanteia lui Catavencu”. Tin minte ca am ras din toata inima…:)
  Mie mi se pare ca baietii de la “Jurnalul…” au cam copiat – si le-a iesit ceva “nashpa”…

 3. claudiu Reply

  In anii 90, mai intelegeam… Dar las-o naibii, au trecut 19 ani, chiar nu mai putem sa depasim perioada aia?! Asia sunt vreun soi de masochisti, ca nostalgici nu cred ca se mai pot numi? Cine naiba mai e Ceausescu asta şi toate personajele alea de langa el? Lasati-i, frate, pe istorici sa scrie despre el, ce legatura au subiectele astea cu presa?

 4. Tudosiei Reply

  hahahahaha!!!!!

  Iulian, cred ca trebuie sa bagi un “later edit” la postul asta… :))

  Sunt sigur ca ai vazut marea campanie “Adevarul”, nu stiu daca ai vazut insa asta: http://www.ciutacu.ro/articol/scanteia-de-ciordeala-si-tupeu-scarbos/
  ( daca nu se accepta linkuri, e un post de la ciutacu)…

  aproape ca imi vine sa ii zic “continuare” a campaniei anuntate de Jurnalul National… 🙂

  ma distra un gand: acela ca oamenii de la Adevarul n-au prea avut vacanta de craciun/revelion… Ca ii pusese cineva la treaba! 🙂

  tare, nu?

Post your thoughts