Din EVZ: Cacofonia TV

Cam ce se-ntâmplă dacă-ți iei un home cinema sau un televizor LCD și un sistem de boxe? Vezi și auzi mai bine? Pe dracu’. Am făcut o listă de păcate tehnice ale televiziunilor așa cum se văd pe cablu în EVZ. Concluzie destul de nasoală pentru broadcasteri: la stilul cum se văd acum posturile autohtone, filmele de un CD furate de pe Internet sunt o distracție preferabilă, din punct de vedere tehnic. Mai e nevoie de motive pentru care consumul TV continuă să scadă în România? Un televizor bun începe să fie la îndemâna oricui.

3 thoughts on “Din EVZ: Cacofonia TV”

  1. Iulian, Hristos a-nviat! Imi face placere sa comentam din nou impreuna. Am citit articolul tau inca in editia de sambata si ti-am dat dreptate. Doar ca exista acum alternativa la tv prin cablu, ofertele de tv prin satelit fiind tot mai atractive si incomparabil mai bune dpdv tehnic.
    “Pacatele tehnice” pot fi depasite. Ce facem, insa, cu cele editoriale? Saptamana trecuta, nu mai stiu in care zi, ne-am distrat copios cand un coleg ne citea tocmai din EvZ un mare articol despre nu-stiu-care caine siberian, care-si parasise zapada de acasa pentru una din alta regiune (de parca ar fi diferite) si parca tragea o sanie in fata careia un om alerga cu 50 km/h – poate ca erau corciti cu ghepard (si omul, si cainele). Si astea nu erau singurele perle… Ajung acasa, pun jurnalul TVR1, era la final si prind un reportaj despre un ratoi cu 4 picioare din Anglia care se simte f. bine, spre deosebire de un altul, din Australia, care avea si el 4 picioare, dar a murit imediat dupa… nastere! Mostenirea Cristoiu, ce mai!… Oare a ajuns chiar asa de simplu sa ajungi in redactia unui ziar mare sau la televiziunea nationala? Control editorial nu se mai face? Sa nu mai vorbim de comperii de la posturile de radio FM, care se-ntrec parca in a urca pe culmile penibilului. Nu demult il aud din masina (numai acolo le ascult) pe unul vorbind de “acvisul” comunitar. Am tras pe dreapta cand mi-a cazut fisa ca era de fapt “acquis-ul” – radeam de mi-au dat lacrimile.
    Nu crezi ca ar fi un subiect interesant? Si vast, in comparatie cu “pacatele tehnice”. Ridendo castigat…

  2. Intr-adevar, viitorul merge spre digital, indiferent ca e terestru sau prin satelit. Tocmai am luat o placa tv tuner hibrida (analog si digital) cu gandul sa incerc cum se vad lucrurile digitale (emitatorul de test al SNR si cel HD al ProTV). Apropo, stie cineva ce antena imi trebuie pentru receptie DVB-T? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *