Digi TV se extinde si in Slovacia

Dupa Ungaria, Digi TV, televiziunea digitala prin satelit a RCS-RDS, se extinde si in Slovacia. Compania estimeaza, pana la sfarsitul anului, 10.000 de abonati. Platforma digitala este cea mai populara din cele patru din Romania; o cifra neoficiala referitoare la clientii autohtoni este 250.000. In Ungaria, daca am citit eu bine comunicatul de presa, e vorba de 70.000. Intrarea Digi TV pe piata maghiara a starnit, la inceputul lui 2006, o reactie violenta din partea jucatorilor existenti, din cauza preturilor coborate din oferta providerului roman.

Comunicatul de presa:

Digi TV – o strategie de succes si la nivel regional

Digi TV, serviciul DTH de la RCS & RDS, a fost lansat la data de 14 februarie 2006 si in Ungaria, unde s-a bucurat de o evolutie extraordinara, la sfarsitul aceleiasi luni numarand deja 10.000 de utilizatori. In prezent, cifra abonatilor Digi TV a ajuns la 70.000 de beneficiari si este in continua crestere. Urmand modelul de succes din Ungaria, serviciul a fost extins si in Slovacia incepand cu luna iunie a acestui an, iar pana la sfarsitul acesteia estimarile sunt promitatoare: aproximativ 10.000 de abonati!

Strategia de extindere a serviciului pe piata regionala a cuprins adaptarea pachetelor de programe si a continutului la piata locala, incluzand canale tv traduse si subtitrate in limbile tarilor in care sunt difuzate. Ofertele de programe si pachetele au la baza o structura similara serviciului Digi TV din Romania. Pentru Ungaria, grila este formata din pachetul Baza care cuprinde 38 de posturi cu continut generalist si de nisa, atat nationale cat si internationale, pachetul HBO Pack – HBO si HBO2, pachetul CINEMAX si pachetul MAXPACK – HBO, HBO2, CINEMAX.

Pentru Slovacia oferta cuprinde urmatoarele pachete de programe: pachetul Baza, format din 36 de canale tv cu continut generalist si dedicat, dintre cele mai importante programe nationale si internationale, pachetul Maghiar – contine 11 posturi in limba maghiara, pachetul Pay TV – HBO + HBO2 si CINEMAX, si pachetul MAXPACK.

Planurile de viitor legate de acest serviciu se bazeaza in continuare pe aplicarea strategiei de extindere si in celelalte tari din vecinatate. Astfel, un nou proiect care urmeaza a fi pus in aplicare in cel mai scurt timp il constituie lansarea serviciului Digi TV pe piata din Cehia.

Folosind tehnologia digitala de ultima ora, RCS & RDS pune la dispozitia telespectatorilor cele mai noi servicii de televiziune digitala, punand accentul din ce in ce mai mult pe interactivitate, mobilitate si continut dedicat.

Prin programe de nisa, RCS & RDS ofera consumatorului o experienta inedita a conceptului de televiziune.

Digi TV – beneficii unice pe piata de televiziune digitala din Romania:

* Cea mai mare rata de biti/canal (bit rate), ceea ce se reflecta in calitatea imaginii la abonat;
* Numarul mare de programe (64) care se pot furniza prin intermediul televiziunii digitale. Digi TV a inceput cu un numar de 32 de programe si dupa numai un an si jumatate are deja un numar dublu de canale in grila;
* Pretul accesibil – comparabil cu nivelul abonamentelor pentru televiziunea prin cablu dar si mai mic decat celelalte oferte de pe piata;
* Usurinta instalarii in orice loc din tara;
* Singurul furnizor care ofera DVB subtitling – sistem de subtitrare multipla (engleza, maghiara, slovaca): utilizatorul are posibilitatea sa aleaga subtitrarea la canalele internationale, sau sa renunte la aceasta optiune. Acest lucru nu este posibil in sistemul analogic sau in alte sisteme digitale din tara, unde subtitrarea este incorporata in imaginea video si este trimisa din statie ca atare.
* Serviciul EPG – Electronic Program Guide – este disponibil pentru mai mult de 40 de canale in acest moment. Interactivitatea cu clientul, prin folosirea acestui serviciu este foarte ridicata. Prin apasarea unui buton pe telecomanda, oricine va putea sa cumpere si sa vizioneze direct de acasa cele mai bune productii cinematografice si muzica internationale.
* In cel mai scurt timp, Digi TV va oferi serviciile Pay per View si Video on Demand, cu continut de ultima ora din domeniul cinematografiei si muzicii.

RCS & RDS este unul din liderii segmentului de telecomunicatii din Europa de Est, oferind solutii complete pe aceeasi infrastructura: Televiziune, Internet & comunicatii de date si Telefonie. In Romania, RCS & RDS este unul din cei mai mari furnizori privati de servicii de telecomunicatii terestre. Digi TV, primul serviciu de televiziune digitala prin satelit (Direct-to-Home) din Romania, lansat in decembrie 2004, numara in prezent peste 270.000 de abonati pentru cele 64 de canale tv cu continut romanesc si international, si 6 posturi importante de radio, ce pot fi receptionate oriunde pe teritoriul Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *