Diferențele se șterg

Regele greu de încoronat al talk-show-ului din România, Dan Diaconescu, se vede duminică la Realitatea TV, dacă n-am înțeles greșit anunțul nu prea clar din “Cotidianul”. Vedem așadar un început de respectabilizare socială a lui Dan Diaconescu – vechea poveste în care, de pildă, “mafioții” devin “oligarhi”, apoi “moguli” ș.a.m.d. (de urmărit discursurile anumitor politicieni pentru terminologie).

Fără să fiu fan Dan Diaconescu sau să fi făcut vreodată ceva, pe conținut, în direcția în care are el succes, o să spun că în România s-a practicat destul de mult ipocrizia în privința unor oameni de felul lui. Nu cred că Realitatea e condamnabilă fiindcă l-a pus la aceeași masă cu alți ziariști, fiindcă vrem, nu vrem, acolo și e. Constat doar că vremurile se schimbă 🙂

UPDATE: O pauză de emisie OTV surprinsă de TV tunerul din Biroul de investigații al “Academiei Cațavencu” mă face să mă întreb ce se va întâmpla cu acest post cât timp Diaconescu va fi pe Realitatea. Pariez pe preluarea emisiei Realitatea 🙂 UPDATE la UPDATE: Yahoo Messengerul din biroul de investigații al Comanescu SRL precizează că e vorba nu de TV tunerul Cațavencu, ci de aparatu’ foto al lu Goace. Samsung. Aparatul sau televizorul, nu știu…

8 thoughts on “Diferențele se șterg”

 1. samsung televizoru’ frate… unde ai mai pomenit scule serioase de pozat de la samsung? btw, aparatul meu foto e un franke semiprofesional cu obiectivu’ din inox 😀

 2. Tin sa precizez un lucru: Diaconescu a fost invitat anul trecut in aceasi emisiune pt a discuta despre felul in care intelege el sa practice jurnalismul. Un jurnalism atat de popular si, totusi, atat de murdar incat nu cred ca poate sa fie vreodata acceptat de breasla.

 3. teoretic stiti voi dar hai, sa ma dau destept, deh, imi place…
  daca diaconescu se ocupa ca un ziarist doar cu dreptul la informare a maselor largi asupra oanei zavoranu versus mami al ei, well, era ok.
  daca diaconescu se ocupa ca un ziarist doar cu birfa din jurul unei stiri, ok, ar fi nisa lui de piata, are targhet gros, era ok.
  daca diaconescu ar crea stiri ca un ziarist, e si asta un talent, ok.

  multi presupun ca el a facut avere luind bani de la alde becali sa ii dea pe post.
  gresit.
  omul e actionar in niste firme, are profit, ii vin probabil niste bani de la firmele de cablu, chestii. ca isi cumpara rolls si cesna e dreptul lui, e normal.
  sa vad eu televiziunea prin cablu care isi permite sa nu aiba otv…

  in nici un caz nu iau in considerare aspectele financiare cind il comentez pe diaconescu.

  eu il comentez pe diaconescu in calitatea mea de consumator de televiziune, un consum moderat spre slab in ultima vreme.

  Dan Diaconescu nu are emisiune de stiri. Dan Diaconescu nu are televiziuni de stiri. Dan Diaconescu nu se ocupa cu stirile. Dan Diaconescu nu este ziarist.

  Dan Diaconescu se ocupa cu reality show. r e a l i t y s h o w. cu buget de apartament si citeva telefoane, treaba lui, e bun la ce face dar nu mai este jurnalist.

  Interventiile sale in emisiuni sint foarte scurte, cit sa ii provoace pe interlocutori sa mai vorbeasca inca o ora si inca o ora si inca o ora, nici macar nu modereaza in adevaratul sens al cuvintului, el accelereaza pofta altora de a se manifesta.

  Pe Dan Diaconescu sa il comparati cu producatorii de emisiuni de care vreti voi, cu prezentatori si realizatori, nu cu ziaristii. Daca ce face el e ziarism (si daca nu exista cuvintul asta, ce?) atunci ziaristii au de pierdut. si nici nu stiu ce. meseria lor.

  cind vorbim de jurnalism Dan Diaconescu este din alt film. voi amestecati mere cu suruburi. nu e bine.

 4. Nenea Cosmos: toată lumea are tot felul de probleme cu Dan Diaconescu, drept pentru care voiam să știu care-i a ta. Acum, că m-am lămurit, îți dau dreptate și constat că Diaconescu intră în panoplia ființelor media cu statut ontic incert. Totul începe de la găina cu pui vii, în principiu. Trecem și prin hibrizi gen Trădați în dragoste, care se consideră ficțiune, pentru ca să nu încalce nușce reguli CNA. Și exemple ar mai fi – lucruri despre care nu poți să spui nici că sunt adevărate, nici că nu sunt.

  Nu sunt atât de nespălat încât să pretind că astfel de fenomene sunt tipic românești, gogoși există în presa de pe toate meridianele. Dar, pe de altă parte, cred că la noi e mai groasă. Nu avem un mare rapel la realitate.

  În concluzie, mersi pentru accentul pe care l-ai pus. Mă uit prea rar la Elodia, așa că…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *