Despre tonul şi fondul discuţiilor de aici

Acum cinci posturi, adică ieri noapte ora mea, am pus aici sus un ymterviu cu Sergiu Biriş, care a făcut Trilulilu, un site de sharing video care s-a dus peste 20.000 de unici pe zi. Seamănă cu YouTube, e drept, dar aşa cum e – şi Biriş recunoaşte că în România se fac lucruri deocamdată la genunchiul broaştei, pe net – e mai iubit decât serviciul asemănător al Neogen, atâta cât îmi pot da eu seama. Alţi mari oameni de internet din România, mai mari decât Biriş, nu am de unde să vă dau, dragilor. Asta-i piaţa, astea-s realizările. Cine a făcut ceva pe net ştie ce spun.

Diverşi chibiţi au comentat în subsol că Sergiu a făcut un rahat, fiindcă site-ul lui e o clonă de YouTube şi, în general, discuţia mea cu el e de rahat, fiindcă Biriş nu a spus ce cifră de afaceri şi profit are, plus dracu’ mai ştie ce.

Acum două posturi, adică ieri pe la prânz ora mea, am pus aici trei rânduri despre nişte domenii-nume-de-politicieni care sunt libere, ceea ce mi se pare ciudat, fiindcă dacă eu aş fi în locul politicienilor respectivi, le-aş cumpăra, la fel cum mi-am luat Comanescu.ro şi IulianComanescu.ro, ca să nu mă trezesc cu cine ştie ce acolo. Alţi chibiţi au dedus că eu îmi caut de lucru prin postul ăla, deşi orice om cu scaun la cap îşi dă seama că puteam să cumpăr domeniile respective, să mă duc la oamenii respectivi ş.a.m.d. dacă îmi căutam de lucru.

Acum un post, adică azi ieri după-amiază, ora mea, am scris nu ştiu ce dracu’ despre piaţa reclamelor din jocuri video, la care Fidel, un nou-venit care altminteri mi se pare băiat ok, a strâmbat iar din nas şi fost de părere că ar trebui să dau comentarii şi analize şi s-a declarat nemulţumit de faptul că am preluat o informaţie care nu exista pe un alt mediu de comunicare din România. I-am explicat că eu, aici, dau mai ales ŞTIRI, din februarie 2006, şi mai rar analize sau comentarii, ceea ce mi-a adus cititori mulţi şi mai ales nişaţi, printre care amicii mei din media.

Acum nici un post, adică în momentul ăsta, ţin să vă spun următoarele: fraţilor, dacă nu vă place, lăsaţi-ne. Aveţi destule bloguri pe lumea asta. Destule site-uri şi-aşa mai departe. Mulţumesc pentru creşterile de trafic, dar nu ţin să facem un circ de purici aici. Găsiţi şi voi un alt câine, ca să zic aşa. După zile de astea nu ştiu pentru cine scriu. Concluzia e destul de clară: dacă ideile tranşante şi hipercritice despre viaţă nu vor mai fi validate, nu vă miraţi. Pe lista de delete, spam etc. sunt: răutăţile, imbecilităţile şi o marfă care am văzut că se poartă tot mai tare pe la noi: invidia, frate.

 1. Scaevola Reply

  Pe mine nu ma mira ce ti se intimpla, as spune mai degraba ca e in firea lucrurilor. Sau nu romanii au brevetat bucuria la moartea caprei vecinului? Nu la ei, daca rasare un cap din multime vine sabia egalizatoare a stupiditatii colective si il taie? In locul tau, m-as bucura ca parerile mele ii fac pe unii sa strimbe din nas, ca lucrurile noi pe care eu ii ajut sa le descopere nu-i intereseaza, ca afirmatiile mele ii fac, dintr-o sfinta paranoia, sa ma creada lacom, invidios etc. Adu-ti aminte de proverbul sicilian: inteleptul arata Luna si prostul priveste degetul…

 2. Alin Mifaita Reply

  Draga domnule Comanescu,
  Imi cer anticipat scuze pentru faptul ca deturnez de la tema ei.discutia pe care ai lansat-o. Fac acest lucru, deoarece stiu ca sunteti nu doar un admirator declarat al site-ului MONEYLINE.RO, dar dupa cum am vazut in casuta gazetei Business standard chiar colaborator al foii respective. Deci, sunteti din familie. Nu inteleg de ce acest site nu ofera posibilitatea celor care il acceseaza de a dialoga cu redactorii lui, ignorand -ca sa spun asa- legea fundamentala a interactivitatii. Sa nu-i intereseze ce parere au cititorii despre efortul jurrnalistic pe care il depun? Mi se par absurd sa nu vrei sa-ti evaluezi rezultatele si sa nu te intereseze reactia opiniei publice fata de sensibila problematica economica. In paranteza fie spus, site-ul cu pricina nu ma impresioneaza deloc. Este incarcat si dezordonat. Se vede ca este o activtate nu prea luata in serios. La MONEYLINE nu sunt inca percepute virtutile Internetului. Dar, asta-i o alta poveste
  Salutari, ALIN

 3. eu Reply

  asa vad ca se intampla pe toate blogurile care aduna multi cititori….
  si nu cred ca o sa poti sa scapi de oameni de genul asta….cei care comenteaza la tot ce fac ceilalti si ei nu fac nimic…..
  pana nu iti apar aia care vor sa scrie ei primul comentariu (asa cum se intampla la tolo) eu zic ca esti bine:)

 4. bonyes Reply

  1. nu sunt de acord cu: // fraţilor, dacă nu vă place, lăsaţi-ne.//
  2. sunt de acord cu: //După zile de astea nu ştiu pentru cine scriu.//
  3. nu sunt de acord: // ideile tranşante şi hipercritice despre viaţă nu vor mai fi validate//
  4. nu sunt de acord: // Pe lista de delete, spam etc. sunt: răutăţile, imbecilităţile… invidia, frate.

  esti o persoana publica, care stirnesti [re]sentimente. nu tu ai pornit pe drumul asta? inteleg, esti deprimat, e o criza de vara. altfel, si numai pentru mine daca scrii, si tot nu e putin.
  burta subpta, marsh la lupta!

 5. Iulian Comanescu Reply

  Alin: Nu ma ocup de internet la Business Standard pentru ca am astfel de treburi aici, la HotNews, si mi s-a parut corect sa nu amestec lucrurile. Dar hai sa va spun cum stau lucrurile principial. Daca as inchide comentariile aici, probabil ca as pierde 100 din cei 1000-1500 de vizitatori unici pe zi, fiindca e o majoritate tacuta, multumita probabil de ceea ce scriu aici, fiindca altfel ar protesta. Asta ar insemna si un castig de vreme.

  Am reflectat la posibilitatea asta – a mai facut-o Andressa -, dar exista oameni care pun probleme la modul onest, ca dumneavoastra, si pentru ei mi se pare corect sa gasesc timp sa le raspund, in definitiv imi fac un compliment atunci cand imi pun o intrebare de felul asta.

 6. Iulian Comanescu Reply

  Bonyes: in esenta ai dreptate – n-am spus ca ma las de blog. Totusi, am sters vreo cinci reactii care erau pe-alaturi. Nu ma refer in tot ce-am spus la cei care imi corecteaza greseli de litera sau mai grave – le-am multumit de fiecare data. Si nici la cei care “nu sunt de acord” asa cum o faci tu. Ci la maimutele frustrate care vor avea intotdeauna mai mult timp decat mine si decat tine.

 7. Victor Ciutacu Reply

  Iulian, dat fiind ca oamenii fara argumente sunt imbatabili, iar imbecilii au scapat in lanul cu Net in loc sa stea in camasi de forta, nu ai de ales decat sa moderezi la sange.
  Inainte sa inchei mica mea scriere din vacanta, completez eu, in avans, ceea ce va urma: sunt un nemernic mediocru, sluga (sau pisoiu’, dupa caz) lu’ Felix, fost pesedist nenorocit, am furat tara cu Musetescu (uneori si cu DIP sau Seres), nu las tinerii sa se afirme, impreuna cu Gadea, Stan si Cristoiu am facut o fixatie pe Omul Ales etc.
  Nu-i mai baga, frate, in seama pe toti precarii intelectual. Baga un raid de flit si devin istorie.

Post your thoughts