Despre presă la viitor

Media Management Institute şi Freedom House organizează o conferinţă numită “Ziarele şi New Media în Dialog cu Viitorul” la jumătatea lui octombrie, la Bucureşti. Pe site puteţi vedea lista vorbitorilor, care e bună (nu că mă număr şi eu printre ei).

Media Management institute are şi un blog, unde se pot găsi lucruri interesante – cel puţin pentru profesionişti.

Cea care a făcut lucrurile să se mişte este Aura Iordan. Din background: Media Pro, Ringier (Praga), Asociaţia Mondială a Ziarelor (WAN).

HotNews este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Comunicatul de presă:

Pe 11 Octombrie 2007, Bucureştiul găzduieşte Prima Conferinţă Naţională a Presei din România – inovaţia în media (www.inovatiamedia.ro).

Organizatorii evenimentului – Media Management Institute şi Freedom House – lansează provocarea – Ziarele şi New Media în Dialog cu Viitorul – într-un exerciţiu de inovaţie în premieră pentru media din România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu World Association of Newspapers (WAN) – cea mai prestigioasă instituţie de presă din lume, reprezentând peste 18.000 de publicaţii şi IFRA – cea mai mare organizaţie din industria publishingului cu birouri şi sucursale în peste 70 de ţări.

De asemenea, partenere vor fi organizaţiile profesionale, patronale şi non-guvernamentale din România, implicate în procesul de dezvoltare a presei libere şi impunerii standardelor de profesionalism în domeniu: Clubul Român de Presă, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Patronală a Editorilor Locali.

Conferinţa va aduce în prim plan aspecte cruciale ce revoluţionalizează piaţa de presă în România şi în lume: ameninţarea Internetului, ziarele gratuite, blogurile, publicitatea modernă, fenomenele multimedia.

Personalităţi de excepţie din industria presei din România şi din lume vor susţine prezentări:
– Jim Chisholm are peste 30 de ani de experienţă în publishing şi a lucrat pentru organizaţii precum Finacial Times, The Guardian, The Daily Telagraph, Le Monde, The Irish Times, Hurriyet, Komsomolskaya Pravda, The Globe and Mail, The Star (Malaezia) dar şi Comisia Europeană şi UK Newspaper Society. Este recunoscut ca cel mai mare expert în strategie şi dezvoltare de presă din lume. Jim Chisholm va vorbi despre strategie şi succes în industria ziarelor.
– Cristian Tudor Popescu, Preşedinte al Clubului Român de Presă, Director la ziarul Gândul va vorbi, ca chairman al conferinţei, despre necesitatea inovaţiei şi schimbării în presa tradiţională.
– Alexander Theobald, CEO Ringier România şi Ungaria are o experienţă impresionantă în cele mai importante grupuri de presă din Europa: Bertelsman, Axel Springer, Tamedia, Ringier. El va dezbate în cadrul conferinţei un fenomen global – cotidienele gratuite – cu un studiu de caz pe Compact, ziarul gratuit al bucureştenilor şi un mare succes de piaţă.
– Dragoş Stanca, Director General Publishing, Print & Online Realitatea-Caţavencu va aborda tema convergenţei, a brandurilor transmedia şi multimedia şi a presei scrise într-un conglomerat media, în condiţiile în care presa nu mai înseamnă doar “hârtie”.

  1. me Reply

    cica “adevarul” vrea sa-si faca editie in castellon, spania. stii ceva? pleaca patriciu sa-i castige pe romanii votanti din spania?

Post your thoughts