Despre presă la viitor

Media Management Institute și Freedom House organizează o conferință numită “Ziarele și New Media în Dialog cu Viitorul” la jumătatea lui octombrie, la București. Pe site puteți vedea lista vorbitorilor, care e bună (nu că mă număr și eu printre ei).

Media Management institute are și un blog, unde se pot găsi lucruri interesante – cel puțin pentru profesioniști.

Cea care a făcut lucrurile să se miște este Aura Iordan. Din background: Media Pro, Ringier (Praga), Asociația Mondială a Ziarelor (WAN).

HotNews este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Comunicatul de presă:

Pe 11 Octombrie 2007, Bucureștiul găzduiește Prima Conferință Națională a Presei din România – inovația în media (www.inovatiamedia.ro).

Organizatorii evenimentului – Media Management Institute și Freedom House – lansează provocarea – Ziarele și New Media în Dialog cu Viitorul – într-un exercițiu de inovație în premieră pentru media din România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu World Association of Newspapers (WAN) – cea mai prestigioasă instituție de presă din lume, reprezentând peste 18.000 de publicații și IFRA – cea mai mare organizație din industria publishingului cu birouri și sucursale în peste 70 de țări.

De asemenea, partenere vor fi organizațiile profesionale, patronale și non-guvernamentale din România, implicate în procesul de dezvoltare a presei libere și impunerii standardelor de profesionalism în domeniu: Clubul Român de Presă, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Patronală a Editorilor Locali.

Conferința va aduce în prim plan aspecte cruciale ce revoluționalizează piața de presă în România și în lume: amenințarea Internetului, ziarele gratuite, blogurile, publicitatea modernă, fenomenele multimedia.

Personalități de excepție din industria presei din România și din lume vor susține prezentări:
– Jim Chisholm are peste 30 de ani de experiență în publishing și a lucrat pentru organizații precum Finacial Times, The Guardian, The Daily Telagraph, Le Monde, The Irish Times, Hurriyet, Komsomolskaya Pravda, The Globe and Mail, The Star (Malaezia) dar și Comisia Europeană și UK Newspaper Society. Este recunoscut ca cel mai mare expert în strategie și dezvoltare de presă din lume. Jim Chisholm va vorbi despre strategie și succes în industria ziarelor.
– Cristian Tudor Popescu, Președinte al Clubului Român de Presă, Director la ziarul Gândul va vorbi, ca chairman al conferinței, despre necesitatea inovației și schimbării în presa tradițională.
– Alexander Theobald, CEO Ringier România și Ungaria are o experiență impresionantă în cele mai importante grupuri de presă din Europa: Bertelsman, Axel Springer, Tamedia, Ringier. El va dezbate în cadrul conferinței un fenomen global – cotidienele gratuite – cu un studiu de caz pe Compact, ziarul gratuit al bucureștenilor și un mare succes de piață.
– Dragoș Stanca, Director General Publishing, Print & Online Realitatea-Cațavencu va aborda tema convergenței, a brandurilor transmedia și multimedia și a presei scrise într-un conglomerat media, în condițiile în care presa nu mai înseamnă doar “hârtie”.

3 thoughts on “Despre presă la viitor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *